Skocz do zawartości

monitorimg odległych pozycji

tank

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tank do tablicy :)

Chciałem mieć jakieś narzędzie do monitorowania pozycji stron które do top 100 się jeszcze nie dostały- chciałem od samego początku mieć wgląd jak idą postępy w stosunku do mojej pracy.

Dzięki za odpowiedź i pomoc

Brak czasu na nudne, powtarzalne zadania? Sprawdź szablony Zennoposter

Dla 90% fraz w Polsce jeśli zacznie się coś robić to do TOP200 strona wskakuje szybko. Odległe pozycje idą do góry na prawdę szybko, dlatego zapytałem po co monitorować dalsze miejsca niż 200-250 pozycja. Jak ktoś robi mega trudne frazy to może być bardziej przydatne, ale skoro ktoś się bierze za kredyty to zakładam, że ma na tyle wiedzy, że nie zadawałby takiego pytania. Jak się chce to nic tylko dużo proxy i wszystko można monitorować co się będzie chciało - tylko jak zaczyna się kupowanie proxy to przestaje być "za darmo".

To są wyniki nie dla Kowalskiego, tylko dla pozycjonera, który wie co i na jakim etapie można z nich pośrednio wyciągnąć

taaaaa .... tzn. jak się pojawi fraza w "top 500" i zniknie na drugi dziań to coś źle robię ? musze "zoptymalizować stronę? " dodać linków ? skorzystać z DT ? w wielu przypadkach monitorowanie nawet stu pierwszych pozycji nie ma sensu bo dziś jest na 68 a jutro nie ma w ogóle bo serpy pokazują tylko 90 wyników dla danej frazy. Poza tym ... top 500 to nawet ja mogę mieć :)

@unnamed

ojtam, ojtam udajesz, albo śpisz ;) Ty o monitorowaniu swocih stron, a ja o wyłapywaniu wpadających na chwilę stron konkurencji, odnotowywaniu (automatycznym) i również automatycznej obróbce pewnych info.

TOP500 - "nawet ja" - skromny człowiek, bezcenne ;)

Ciocia Edytka: oczywiście w pewnych "branżach", bo w innych nie (czyt. tam gdzie nie ma czasu na cloakingi i inne upiększenia)

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

ojtam, ojtam udajesz, albo śpisz ;)

nie śpię i nie udaję :) ale

a ja o wyłapywaniu wpadających na chwilę stron konkurencji, odnotowywaniu (automatycznym) i również automatycznej obróbce pewnych info.

dla mnie to marnowanie czasu i zasobów. Poza tym bardziej się skupiam na swoich stronach niż na stronach konkurencyjnych. Poza tym ... sprawdzać jak jest linkowane pińćset stron żeby je przebić to ja już wolę dodać kolejny obrazek i wyprzedzić 450 z nich ;)

Nikt przy zdrowych zmysłach nie monitoruje tak daleko. Konkurencję tylko z pierwszej dwudziestki. Jeśli frazy są dobrze robione to wskazują od razu w pierwszą setkę. Na dalsze monitorowanie szkoda czasu i zasobów.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nikt przy zdrowych zmysłach nie monitoruje tak daleko.

Profesjonaliści to robią, stąd o tym nie wiesz.

Jeśli frazy są dobrze robione to wskazują od razu w pierwszą setkę.

A kto Ci takich bajek Panie naopowiadał?

Jeśli frazy są dobrze robione, to tam gdzie Ty ich szukasz, to nie znajdziesz.

Pozdrawiam,

M

Konik^Morski - wydaje mi się, czy trochę znam Cię z poprzedniego wcielenia?

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Konik^Morski - wydaje mi się, czy trochę znam Cię z poprzedniego wcielenia?

Mariusz, nie. Naprawdę nie, a przynajmniej nie stąd :)

Tak, nie Ty jeden nie wierzysz - będę jakoś musiał z tym żyć ;)

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Profesjonaliści to robią, stąd o tym nie wiesz

Tak, zapewne piszesz o sobie.

Dla mnie możesz jako profesjonalista monitorować nawet do 1000 wyników. Mnie jako amatorowi wystarczy pierwsza setka. Potrafię z tego wyciągnąć wnioski. Czasami idę dalej ale tylko po to aby popatrzeć na strony "specjalistów ". To tak dla relaksu. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności