Skocz do zawartości

Dziwna sprawa - zaindexowanie strony

Hagen

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj przyuważyłem dziwną rzecz, mianowicie, parę dni temu napisałem posta na pewnym blogu(swoim blogu), następnie go opublikowałem, ale doszedłem do wniosku że muszę coś jeszcze dopisać więc odhaczyłem publikacje i dałem go jako szkic(google jeszcze nie zdążyło jej zaindexować gdyż po wpisaniu site:url bloga jej nie było). Dzisiaj wchodzę, a nieistniejący post jest w serpach z przekierowaniem na 404 ^^. Tak jak by robot gogola zebrał info o poście, i dal go do jakiejś poczekalni. Mimo wszystko strony nie ma a jest zaindexowana.

Po kilku dniach google zaindexował nieistniejący post na blogu... I o co kaman ?

Wordpress wysyła pingi RPC po publikacji wpisu. Możliwe, że przez to Google złapał podstronę :)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

To że złapał to mnie nie dziwi, ale że po kilku dniach dopiero dodał ją do serpów mimo tego że jej nie ma. Ja rozumiem jak by ją złapał i dodał tego samego dnia, czy np od razu dodał, ale po kilku dniach, gdzie jej już nie było ? Za takie nieistniejące strony w serpach się przecierz obrywa...

tak jak napisał @mental poszedł ping, robot wszedł zapisał linki do sprawdzenia, a to że nie zrobił tego za kilka h, a za kilka dni jest oczywiste.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności