Skocz do zawartości

Pozycjonowana fraza przez firmę?

TAGBA

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Odpowiedź jest szczera, nawet nie "na okrągło".

A co do propozycji ;) to DT jest mi ideologicznie kompletnie obce :)

Edytka: a jeszcze można wyciągać, jak ostatnio piszą, podobno przez pokrycie (lepszymi linkami ?). To już brzmi dobrze :D

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

I teraz sedno sprawy sam też staram się pozycjonować swoją stronę dodając linki na różnych stronach i z tego co zauważyłem (webmastertools, Ahrews Site Esplorer) to firma z którą podpisałem umowę w ogóle nie dodaje nowych linków kierowanych na moją stronę

mój ulubiony typ klienta - ten jest nawet lepszy, bo forum przegląda od 2 lat (szkoda, że nie czytał)

ech, uwielbiam takich, przeczyta jakiegoś blogaska, może dwa, wierzy że oba o tajnikach pozycjonowania - niech nawet to będzie blog naszego Total Commandera - i już jest fachowcem od SEO i potem wierci, wierci, wierci;

narzędzia oczywiście wszystkie podpięte, monitoring 24h/7, i co drugi dzień mail "jak tam się sprawy mają z moją stroną?"

I też kiedyś miałem takiego, że linków nie ma a pozycja rośnie - i o co chodzi, czy w ogóle coś jest robione ze stroną? I proszę, żebyście mi przysłali listę stron, na jakich jest link do mojej! Bo boję się, że strona wpadnie w jakiś filtr"

ten jest nawet lepszy, bo sam pomaga i chce trochę odciążyć chłopaków...

do kompletu mi jeszcze brakuje maila typu: "witam, znalazłem aukcję z możliwością umieszczenia linka na stronie z PR5 - czy to coś pomoże? Czy to nie zaszkodzi mojej stronie?"

i jeszcze inna prawidłowość - im mniej klient ma do wydania "na działania seo", tym większa szansa, że będzie wiercił (ktoś już gdzieś to wcześniej potwierdzał)

pozdrawiam

@konfidonfi generalnie tak już jest że czym mniejszy budżet tym większe oczekiwania co do efektu i czasu. Raz facet do mnie napisał z prośbą o wycenę fraz to odpisałem. Później cisza, cisza aż wreszcie po miesiącu się odezwał : proszę przygotować wzór umowy etc. Teraz pisze codziennie, nawet nie co drugi - maile typu : są jakieś zmiany?, jak tam sie sprawy mają?, są jakieś zmiany i tak w koło Danielu :)

zakładałem multikonta

generalnie tak już jest że czym mniejszy budżet tym większe oczekiwania co do efektu i czasu

wycenę fraz to odpisałem

Generalnie tak już jest, że jak się na grosze swoją pracę ceni to później taki klient myśli, że znalazł gimbusa który będzie za miskę ryżu robił.

I w sumie dobrze wam tak.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

do kompletu mi jeszcze brakuje maila typu: "witam, znalazłem aukcję z możliwością umieszczenia linka na stronie z PR5 - czy to coś pomoże? Czy to nie zaszkodzi mojej stronie?"

Miałem takiego :)

Tylko pytał o piramide linków za 79 zł.z allegro

Powiedziałem mu że może a do następnej f-vat dokładam pozycje "sprzątanie" za 1000 zł.

Od razu mu przeszło.

Teraz pisze codziennie

Też mam takiego klienta, niestety w jego przypadku, moje wysiłki na zapoznanie go co do zasad obowiązujących w SEO spełzy na niczym. Wszyscy mówią, że klient uświadomiony to lepszy klient, tylko co w przypadku, gdy klient uświadomić się nie chce :kwasny:

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

Też mam takiego klienta, niestety w jego przypadku, moje wysiłki na zapoznanie go co do zasad obowiązujących w SEO spełzy na niczym. Wszyscy mówią, że klient uświadomiony to lepszy klient, tylko co w przypadku, gdy klient uświadomić się nie chce :kwasny:

A co zrobić z kretynem który na informacje ze trzeba przerobić stronę bo nie spełnia minimalnych standardów wypowiada umowę pisząc że zawsze było dobrze z taką stroną a teraz nie jest i to moja wina nie strony i on nic nie będzie zmieniał tylko zmieni firmę .(byłem 4 w ciągu roku)

I teraz sedno sprawy sam też staram się pozycjonować swoją stronę dodając linki na różnych stronach i z tego co zauważyłem (webmastertools, Ahrews Site Esplorer) to firma z którą podpisałem umowę w ogóle nie dodaje nowych linków kierowanych na moją stronę

mój ulubiony typ klienta - ten jest nawet lepszy, bo forum przegląda od 2 lat (szkoda, że nie czytał)

ech, uwielbiam takich, przeczyta jakiegoś blogaska, może dwa, wierzy że oba o tajnikach pozycjonowania - niech nawet to będzie blog naszego Total Commandera - i już jest fachowcem od SEO i potem wierci, wierci, wierci;

narzędzia oczywiście wszystkie podpięte, monitoring 24h/7, i co drugi dzień mail "jak tam się sprawy mają z moją stroną?"

I też kiedyś miałem takiego, że linków nie ma a pozycja rośnie - i o co chodzi, czy w ogóle coś jest robione ze stroną? I proszę, żebyście mi przysłali listę stron, na jakich jest link do mojej! Bo boję się, że strona wpadnie w jakiś filtr"

ten jest nawet lepszy, bo sam pomaga i chce trochę odciążyć chłopaków...

i jeszcze inna prawidłowość - im mniej klient ma do wydania "na działania seo", tym większa szansa, że będzie wiercił (ktoś już gdzieś to wcześniej potwierdzał)

pozdrawiam

A ja uwielbiam takich ludzi którzy nabujają innych w bambuko. Apropo przeglądania forum to że przeglądam forum od dwóch lat nie oznacza, że moja strona nie istniała wcześniej. Istniała i była pozycjonowana przez tą samą osobę na tą samą frazę ale przez to, że sam zainteresowałem się sprawą pozycjonowania zdobyłem przydatną wiedzę i próbuje w części sam działać w temacie ale to nie znaczy, że jestem super hiper ekspertem. A ty od razu hejtujesz i stwarzasz cuda niewidy, że pozycjonowanie to taka super skomplikowana sprawa a tak nie jest.

zdobyłem przydatną wiedzę

i to najważniejsze.

cuda niewidy, że pozycjonowanie to taka super skomplikowana sprawa a tak nie jest.

a jak satysfakcja, jak się samemu zrobi - bezcenne ! Działaj i proszę, poinformuj nas czasem o postępach.

https://www.youtube.com/watch?v=Xy_AWI2yRKU

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Hmm, a ja się zastanawiałem skąd taki wysyp fachowców w tym tygodniu... A to przecież już w niektórych województwach ferie się zaczęły!

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie baw się SWL czy preclami a linkuj naturalnie no/do follow porób konta na socialach. Komentuj inne blogi strony. Może jakieś fajne płatne branżowe katalogi. Wypowiedz się na kilku forach tematycznych. Podepnij bloga pod jakiś agregat blogów(może jakiś ruch będzie). Popytaj o współprace w branży. Takie coś na stówę nie zaszkodzi.

A może jeszcze frytki do tego? :hahaha:

Oj to zdecydowanie za mało, wiesz pomiary muszą być rzetelne ! Jak coś robisz, rób to dobrze !!!

Nie można czynić takich uproszczeń, lista startowa poniżej: :palacz:

PR page — PageRank of the current page.
PR main — main page PageRank.
Alexa Rank — website rank according to Alexa.com.
Alexa Rank Local — local website rank according to Alexa.com.
Alexa Sites Linking — number of websites referring to this domain according to Alexa.com.
Bing Outgoing Links — number of outgoing links from this domain according to Bing.
Backlinks Ahrefs — website backlinks according to Ahrefs.
Language — webpage language.
DMOZ — is this domain listed in DMOZ.
Backlinks Majesticseo — website backlinks according to MajesticSEO.
Domain Merge — is this domain merged.
Google Index — number of the website pages indexed by Google.
Google Domain Mentions — number of references or text domain mentions.
Site links — Site Links in the Google SERP.
IP — IP address of the server.
Link Stat — internal/external links on the main page.
Subnet — shows the subnet number.
PR page — PageRank of the current page.
PR main — main page PageRank.
Referring Domains — number of domains referring to this page according to Ahrefs.
Referring Domains MajesticSEO — number of domains referring to this page according to MajesticSEO.
Referring IP Addresses Ahrefs — number of the referring IP addresses to this domain according to Ahrefs.
Links to this Page — external links referring to this page according to Ahrefs.
Text Backlinks — number of text backlinks according to Ahrefs.
Server Country — server country.
Server Region — server region.
SEOmoz Domain Authority — domain Authority according to SEOmoz.
Domain mozRank — domain mozRank according to SEOmoz.
Domain mozTrust — domain mozTrust according to SEOmoz.
SEOmoz Link Count — all links to this page accordint to SEOmoz.
SEOmoz Page Authority — page Authority according to SEOmoz.
mozRank — page mozRank according to SEOmoz.
mozTrust — page mozTrust according to SEOmoz.
Diggs — yhe total number of times this URL has been Digged.
FB Comments — the number of FB comments at the current page.
FB Likes — the number of times this URL and its FB comments were Liked.
FB Shares — the number of times this URL was shared on a personal public Facebook page.
FB Total — the total number of FB Likes, FB Shares and FB comments for the current URL.
Google +1 — yhe total number of times this URL has been +1′d.
LinkedIn — the total number of times this URL has been shared in LinkedIn.
Pins — the total number of times this URL has been Pinned.
StumbleUpon — The total number of times this URL has been shared in StumbleUpon.
Twitter — the total number of Tweets and re-Tweets of this URL.
Status Code — HTTP header status code.
Class C Subnets — number of subnets class C referring to this domain according to Ahrefs.
URL — analyzed domain URL.
Web.Arch Domain Age — domain age according to Web Archive.org.
WhoIs Domain Age — domain age according to Who.is.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności