Skocz do zawartości

Skopiowana treść a wpływ na pozycje

studioczystosci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ma taki problem, dzisiaj znalazłem stronę prawdopodobnie stronę słup lub jakaś osoba co postawiła stronę

https://www.sprzataniegornyslask.info/#!o-nas/cxwc

na której jest za przeproszeniem zerżnięty tekst z mojej strony o-nas słowo w słowo.

Mam takie pytania:

Jak można wyeliminować tego typu zagrywki ze strony konkurencji czy też innych?

Czy taka skopiowana treść może mieć wpływ na moje pozycje (bo przypuszczam że może) ?

Czy dobrym pomysłem będzie szybka podmiana treści dla bezpieczeństwa?

Dziękuje za pomoc,

Paweł

Blog SEO dla początkujących adeptów sztuki SEO. Medlabo.pl ciekawy serwis o medycynie i nie tylko.

Myślę ze może w niektórych przypadkach Tobie pomóc uzyskać lepszą pozycję, zakłądając ze nie linkuje do ciebie i nei wspomina o Twoim źródle ;)

Oznacza to tak na moje okko że Twoja strona ma content który warto umieścić na swojej stronei :) To troche jak by umieścił ktoś link do ciebie

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Spójrz tutaj: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/130104-iv-edycja-konkursu-wygraj-laptopa/?p=947337 i kolejne parę postów.

Ps. linkujesz i powielasz sam treść i to na dużo silniejszych domenach (Xneolinks)

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Kolego pies mam nadzieję, że tak jest jak mówisz, tylko sprawa trochę wygląda dziwnie bo telefon dzisiaj przez cały dzień z w/w stronki nie odpowiadał, więc sam nie wiem co mam myśleć .

Blog SEO dla początkujących adeptów sztuki SEO. Medlabo.pl ciekawy serwis o medycynie i nie tylko.

nie stresuj się , google czyta z pewnością metadane utworzonego dokumentu, tak mi się wydaje , skoro exify też czytac potrafi więc powinienes spać spokojnie, inaczej wikipedia by wyleciała w kosmos , a jakimś cudem jej kopie nie zrobiły jej krzywdy ...

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Ps. linkujesz i powielasz sam treść i to na dużo silniejszych domenach (Xneolinks)

Czy tak powielam? Raczej nie do końca, bo teksty trochę piszę do softu.

Chodzi o tą treść z mojej strony, dziwne to według mnie stronka robiona na szybko itp.

Może jestem trochę przewrażliwiony ostatnio na punkcie pozycji itp.

Kopie zdjęć i tekstów z mojej strony firmowej szły w dziesiątki. Gardło zdzierałem w rozmowach a palce przy pisaniu maili. Zmieniali zdanie w tekście i zostawiali. Zdjęcia były usuwane ale pojawiały się w innych miejscach np. olx czy gumtree.

Moja rada: nie reaguj. Jeśli nie wytrzymasz zwróć się o pomoc do jakiegoś znajomego prawnika ale w przypadku kopiowania tekstów nie wróżę Ci powodzenia (odszkodowanie).

Jedno z tłumaczeń dlaczego pewna pani skopiowała tekst: tak pan to ładnie napisał, że postanowiłam to dać na swoją stronę. Komplement czy jak :D

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Jedno z tłumaczeń dlaczego pewna pani skopiowała tekst: tak pan to ładnie napisał, że postanowiłam to dać na swoją stronę. Komplement czy jak

Nie, no skąd od razu ten pomysł ;) Adwersarz bystrzak, zaprawiony w bojach i inteligentna, taktyczna odpowiedź zwiększająca znacznie szanse na odpuszczenie, którą z drugiej strony należy odczytać również, jako stosunek do problemu i Twoich roszczeń :dupa:

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

nie stresuj się , google czyta z pewnością metadane utworzonego dokumentu, tak mi się wydaje , skoro exify też czytac potrafi więc powinienes spać spokojnie, inaczej wikipedia by wyleciała w kosmos , a jakimś cudem jej kopie nie zrobiły jej krzywdy ...

A nie jest czasem tak, że Google przy ustalaniu pozycji strony bierze też pod uwagę, którą kopię treści "zobaczył" jako pierwszą?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności