Skocz do zawartości

Eve.cm - ReCaptcha OCR

jehowy

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znalazłem tematu więc postanowiłem założyć.

Dosyć przydatne narzędzie do łamania recaptch, można podpiąć bezpośrednio do GSA, Captcha Snipera, Captcha Breakera, dodatkowo dostępny jest do pobrania emulator dzięki czemu można podpiąć pod dowolny soft który obsługuje DBC/antigate etc.

Średni czas łamania captchy 0,3-1sec

Link z refem: https://eve.cm/
Bez refa: eve.cm

Koszt $0,5 za 1 000 poprawnie rozwiązanych recaptch - niedługo będzie wprowadzona opcja alternatywnego cennika dla bardziej wymagających

Dla nowych kont jest przyznawane 100 kredytów za darmo na przetestowanie - jak sie zagada na chacie to można dostać jeszcze dodatkowe 1 000 kredytów

Z jakimi typami recaptchy sobie radzi:

rates.jpg

Statystyki z mojego konta:

fwq1s1.png

Wygląd emulatora:

emu.jpg

compatibility.png

Edit: literówka

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Testowałem parę miesięcy temu.

- słaba skuteczność

- płacenie za rozwiązane captcha

Dostępne są rozwiązania, gdzie płacisz śmieszny abo i masz no limits a i skuteczność bez porównania większą.

Reasumując: imo bez sensu.

Edyta: raid-dysk forum się sypie, kto ma wiedzieć co mam na myśli ten już wie :)

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Ciekawe rozwiązanie, jeśli captcha blednie rozwiązana można wysłać na OCR online ręczny automatycznie??

- płacenie za rozwiązane captcha

Jeśli płaci się tylko za rozwiązane ( 100 sukces) captcha to cena 0.5 USD za 1000 jest OK

Ciekawe rozwiązanie, jeśli captcha blednie rozwiązana można wysłać na OCR online ręczny automatycznie??

@Max to już imho zależy od softu z którego korzystasz, przykładowo w GSA ustawisz sobie kolejność Eve,CS i DBC więc success rate w teorii bedzie blisko ideałowi ( GSA wie które to recaptcha i w przypadku innych ominie proces wysyłania do Eve )

Jeśli płaci się tylko za rozwiązane

Tylko success, dostajesz wynik captchy i zwracasz softowi informację przez API czy captcha OK czy reklamacja - za którą sie nie płaci, trzecia opcja albo nieudane łamanie ( unsovable ) za ktore sie też nie płaci.

Dostępne są rozwiązania, gdzie płacisz śmieszny abo i masz no limits

Podziel się tajemną wiedza, a jak ma to być spamvilla to mnie nie rozśmieszaj

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Pytanie dotyczyło raczej, czy Eve już potrafi (kiedyś nie potrafiło) przesłać dalej captcha, z którym sobie nie poradziło.

GSA - Sven już parę razy opcję współpracy z Eve poprawiał i nie jesteś wstanie imo prześledzić, czy nalicza OK.

Wiedzą podzieliłbym się, ale w tym tonie napisałeś, że zachowam dla siebie.

Edyta: Oczywiście, nie spamvilla - byli pierwsi, zasłynęli olewaniem klientów i awariami non-stop, a nie wcześniej MegaOCR - pierwsze RC w abo, jeszcze większa lipa.

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Przy okazji na ich formularzu rejestracyjnym znalazłem inną kapczę : https://www.keycaptcha.com/ :olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Sprawdziłem kilka dat ....

Eve testowałem pierwszy raz 10.05.2014

28.09. przysłali info We had upgraded our OCR and now reCaptcha solving accuracy is 45-60%

wtedy testowałem ponownie, ale nie byłem zachwycony skutecznością

Dziś porównałem na 1k własnych szablonów ZP z recaptcha (bez textcaptcha):

test a) 500 priv proxy (własne IP)

test B) 1 IP (neostrada) Rc momentalnie zblokowana (na 250 wątkach ZP) do "bąbelków"

vs system abo, który używam, a jest dużo lepszy od spamvilla/reverseproxyocr/captchatronix/...

W obu przypadkach a) i B) szablony z podłączonym decaptcherem Eve miały zdecydowanie (!) większą ilość dodań.

Reasumując ODSZCZEKUJĘ co napisalem w poście #3 :)

Eve.cm się średnio opłaca. Captchatronix ma płatność za wątki i łamie recaptcha z dobrą skutecznością przy kilku podejściach. 3-4 retries w Ser i nie widzie w ogóle recaptcha w logach CB.

Eve.cm, captchatronix, spamvilla - wszyscy na 99% używają Xr bo dziwnym trafem wypuszczają ( z tego co pamiętam ) update kilka dni przed wyjściem nowej wersji eng XR (czyli zapewne kilka dni po wyjściu wersji Ru). Xr 12.0.7 (wersja w której poprawiono dekodowanie recaptcha) wyszedł we wrześniu zeszłego roku. Oczywiście eve.cm i spamvilla również miały update we wrześniu:

https://forum.gsa-online.de/discussion/13570/universal-ocr-recaptcha-solving-up-to-90-updated-and-revised-sep-2014-powered-by-spamvilla-com/p1

https://forum.gsa-online.de/discussion/7956/recaptcha-ocr-eve-in-new-version-of-gsa/p10

Takie przypadki się w naturze nie zdarzają :)

Wydaje mi sie, że to mimo wszystko bardziej związane jest z updejtem recaptchy a nie xrumera

Źle Ci się wydaje. Był update recaptcha w 2014, po którymi ani XR ani spamvilla/eve/captatronix nie były w stanie rozwiązać recaptcha z dobrym succes rate (GSA przez to update dostawał tylko trudne recaptcha przez kilka wersji). Później był wspomniany update XR, a następnie update spamvilla/eve/captchatronix. Widać jak na dłoni że wymienione serwisy robią update po wyjściu nowej wersji Xr która lepiej sobie radzi z recaptcha.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności