Skocz do zawartości

Zwiększenie ogladalności strony - udostepnienie widgetu do wstawienia na inne strony

czaj

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Mam stronkę której główną atrakcją jest aplikacja we flashu.

Zastanawiam się czy udostepnienie, dodatkowej funkcjonalności strony w postaci możliwości wstawienia owej aplikacji na inne strony internetowe, zwiekszy odwiedzalność mojej strony.

Aplikacja do wstawienia będzie oczywiście miała w sobie logo i odnośnik.

Myślałem o zastosowaniu jakichś ograniczeń w aplkacji do wstawienia, tak żeby zachęcić do przejścia na moją stronę.

Pytam bo spotkałem się już z tym, że strony kopiują swf-a i wstawiają do siebie.

Pzdr

Z góry dziękuje za konstruktywną dyskusje.

Ruch na stronie może się zwiększyć jak najbardziej, lecz musisz to dobrze rozegrać. Ja bym to rozegrał w ten sposób, że zrobił bym aplikację z dodatkowymi opcjami na Twojej stronie, a bez tych dodatkowych opcji na innych stronach i dał widoczną zmianę, że przetestuj pełną wersje aplikacji czy skorzystaj z wersji premium za darmo.

"odpowiedzialności" słownik źle poprawił ^^ i wyszło odpowiedzialność, temu poprawiłem.

Odnosząc się do tematu to musisz tylko potestować rożne hasła zachęcające do wejścia, żeby CRT był jak największy. Zaczął bym od "Wersja premium za darmo". Coś ze słowem "premium", chyba dawało by największe CRT. Ludzie do słowa premium co chodzi o aplikacje czy oprogramowanie już zdążyli się przyzwyczaić i wiedzą co te słowo oznacza przy takim zastosowaniu, a jeszcze dodasz ze za darmo, to w ogóle myślę, że może być fajny efekt.

Nic nie wspominałeś o opłatach, więc cały czas biorę pod uwagę, że aplikacja jest darmowa, dla tego nie ma tu żadnej odpowiedzialności z Twojej strony. Użytkownik nic nie traci, jeżeli aplikacja nie chce mu działać z jakichś powodów (chodź lepiej dla Ciebie, żeby wszystko działało, gdyż coraz większą rolę w internecie odgrywa profesjonalizm oraz profesjonalne podejście do klienta).

Aplikacja jest darmowa i taka raczej zostanie, dlatego myślę tylko o sposobach poprawienia odwiedzalności co by ktoś w jakieś reklamy klikał.

Użytkownik nic nie traci, jeżeli aplikacja nie chce mu działać z jakichś powodów (chodź lepiej dla Ciebie, żeby wszystko działało, gdyż coraz większą rolę w internecie odgrywa profesjonalizm oraz profesjonalne podejście do klienta).

No tutaj widzę przyszłosciowo problemy. Jest to flash, a po woli ta technologia przestaje być obsługiwana na urządzeniach mobilnych i chyba będzie trzeba ją przerobić na coś nowszego.

No tutaj widzę przyszłosciowo problemy. Jest to flash, a po woli ta technologia przestaje być obsługiwana na urządzeniach mobilnych i chyba będzie trzeba ją przerobić na coś nowszego.

Tutaj się z Tobą zgodzę co chodzi o flasha. Jednak jeżeli jest zainteresowanie tą aplikacją i jakoś fajnie na tym wychodzisz z zyskami, to chyba warto ją przerobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności