Skocz do zawartości

Co myślicie o małej sztuczce ?

rzseattle

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam pewność że funkcja jest znacznie bardziej skomplikowana :). Przy zwykłym str_replace nie uwzględniany był by fakt, że wyraz jest sklejony

e tam własnie str_replace zamienia ciąg znaków w ciągu znaków bez względu na sąsiedztwo :-)

Przeczytaj jeszcze raz co napisalem !!!

<p class="czerwony">www.kup<span class="ciemnyczerwony">samochody</span>.pl Š 2006</p>

<p class="czerwony">www.<span class="ciemnyczerwony">kup</span>samochody.pl Š 2006</p>

Bez spacji, w obu przypadkach G. zobaczy słowo samochody. Innych szukarek nie sprawdzałem.

I właściwie to jest najlepszy sposób gdy chcesz rozkleić jedno słowo. Jeśli już chcesz rozkleić 2 frazy w słowie to podany wcześniej sposób jest lepszy. Ale to już jest mało prawdobodobne i funkcjonuje raczej w teori :).

A zainteresowało mnie:

Ja mam pewność że funkcja jest znacznie bardziej skomplikowana :). Przy zwykłym str_replace nie uwzględniany był by fakt, że wyraz jest sklejony

e tam własnie str_replace zamienia ciąg znaków w ciągu znaków bez względu na sąsiedztwo :-)

Przeczytaj jeszcze raz co napisalem !!!

Może napisz jeszcze raz co napisałeś - bo wg mnie mrtn ma rację :)

[edytowane - Erbit]

Nie cytuj bez potrzeby

"e tam własnie str_replace zamienia ciąg znaków w ciągu znaków bez względu na sąsiedztwo :-)" owszem tu ma racje ale powiedz mi dlaczego uwaza ze ww wymienionym zdaniem nie zgodzil sie z tym: to "Ja mam pewność że funkcja jest znacznie bardziej skomplikowana wink.gif. Przy zwykłym str_replace nie uwzględniany był by fakt, że wyraz jest sklejony" . Przeciez stwierdzilem wlasnie ze str_replace nie zwaza na sasiedztwo dlatego nie moze byc uzywane do podswietlania strony poniewaz przy podswietlaniau sasiedztwo jest uwzgledniane.

edit ale sie offtopic zrobil :/

faktycznie w opisie uwzględnia, ale w url'ach już nie i masz RACJĘ jednak zauważ, że w przypadku URLi a bliżej tego był wątek google już sobie upraszcza sprawę:

https://www.google.com/search?hl=en&q=Answer&lr=

tytuły typu "Anaswers" nie są podkroślone, ale ciąg answer w URL juz tak co skutecznie miesza ludziom w głowach;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności