Skocz do zawartości

Problem ze stroną opartą na Wordpress (Czarna Lista)

martines123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie z góry przepraszam jeśli piszę w złym dziele.

Mam problem z blogiem blog oparty na wordpress. Strona stworzona była w maju ruch miałem ładny sięgał aż 7-8k uu dziennie. Od grudnia 2014 roku wszystko się zmieniło ruch leciał w dół i to ostro. Aktualnie mam

1000-800 uu dziennie zależy od dnia.

Sprawdzałem w google webmaster ale nie ma powiadomienia o żadnym banie. Szukam przyczyn gdzieś indziej. Znalazłem stronę na której sprawdzają strony (niby bo ich nie znam) strona to:

quttera.com

Po przeskanowaniu całej strony przez ten portal wyszło niby że mój blog jest na czarnej liscie dokładnie takie coś:

s10.ifotos.pl/img/yysJI8Mpn_wxrphrw.png

Twierdzą że blog jest na czarnej liście i że mi to mogą usunąć za niecale 400 zł. Sprawdzalem przez google bloga i mam taki raport:

s3.ifotos.pl/img/fVWNTaBpn_wxrphep.png

Idzie jakoś to odwrócić żebym nie był na czarnej liście oczywiście nie za taką cenę.

Nie wiem co jest grane od razu mówię że fakt mialem tam pliki exe ktore sam tworzyłem i google mogło je potraktować jako syf ale pozmieniałem wszystko na rar błagam.

Jest ktoś wstanie doradzić czy idzie coś zrobić??

A może to sprawa tego że się połączyło kilka czynników

1. Święta długie w tym roku, potem ferie się zaczęły i ruch na stronach jest mniejszy

2. Pozmieniały się pozycje bo strona może FSB straciła ( jak ta strona ma kilka miesięcy)

Jak chcesz to podaj stronę na PW zerknę w to.

A może to sprawa tego że się połączyło kilka czynników

1. Święta długie w tym roku, potem ferie się zaczęły i ruch na stronach jest mniejszy

2. Pozmieniały się pozycje bo strona może FSB straciła ( jak ta strona ma kilka miesięcy)

Jak chcesz to podaj stronę na PW zerknę w to.

witam

własnie o to chodzi ze jak jest jakiekolwiek wolne swięta czy weekendy to ruch jest dużo większy bo to nisza pod ludzi od 13 roku do 30 roku życia.

Ogólnie coś musi być nie tak bo zastanawia mnie najbardziej to dlaczego tutaj tak mam:

s10.ifotos.pl/img/yysJI8Mpn_wxrphrw.png

Masz bo:

- mogło się coś podczepić przez dziurę w WP (może dziurawa templatka, może dziurawa wtyczka jakaś, a może stara wersja WP)

- mogło się coś podczepić bo załapałeś wirusa, który wykradł hasełko do FTP

- Twoje exe'ki są odbierane jako oprogramowanie mogące wyrządzić szkodę.

Teraz musisz sprawdzić czy coś nie weszło przez dziurke czy FTP (jak ftp to natychmiastowa zmiana hasła, czyszczenie kompa, czyszczenie po tyym strony i niezapisywanie haseł w programach ftp - to tak na przyszłość), poczyścić i zgłosić stronę do ponownego rozpatrzenia, po wcześniejszym podczepieniu jej pod narzędzia GWT. Możesz to zrobić sam lub komuś zlecić.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Masz bo:

- mogło się coś podczepić przez dziurę w WP (może dziurawa templatka, może dziurawa wtyczka jakaś, a może stara wersja WP)

- mogło się coś podczepić bo załapałeś wirusa, który wykradł hasełko do FTP

- Twoje exe'ki są odbierane jako oprogramowanie mogące wyrządzić szkodę.

Teraz musisz sprawdzić czy coś nie weszło przez dziurke czy FTP (jak ftp to natychmiastowa zmiana hasła, czyszczenie kompa, czyszczenie po tyym strony i niezapisywanie haseł w programach ftp - to tak na przyszłość), poczyścić i zgłosić stronę do ponownego rozpatrzenia, po wcześniejszym podczepieniu jej pod narzędzia GWT. Możesz to zrobić sam lub komuś zlecić.

Dokładnie exe jest teraz (niektóre) traktowane jako malware ale zmienilem te wszystkie exe na rar bo tego nie wykrywa niby już jako wirus nie wiem tematyka to gry. Teraz mysle zeby te całe rary przenieść np na jakiś host np turbobit i dawac do nich w postach poprostu linki tylko jak mam juz bloga na czarnej liście to jak go uratować żeby w niej już nie był

Na jakiej czarnej liście jesteś? Jeżeli piszesz o tym, że Google blokuje ta stronę

to nie jesteś na żadnej liście. Wystarczy naprawic problem, dodać stronę do GWT (jezeli tam nie jest) i zgłosic stronę do ponownego rozpatrzenia, opisując w zgłoszeniu co się pozamiatało. I tyle.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Na jakiej czarnej liście jesteś? Jeżeli piszesz o tym, że Google blokuje ta stronę

to nie jesteś na żadnej liście. Wystarczy naprawic problem, dodać stronę do GWT (jezeli tam nie jest) i zgłosic stronę do ponownego rozpatrzenia, opisując w zgłoszeniu co się pozamiatało. I tyle.

Poszło pw do Pana

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności