Skocz do zawartości

Najtańszy certyfikat SSL dla domeny

matfeusz

Rekomendowane odpowiedzi

U nas możesz kupić certyfikat SSL bez konieczności posiadania dedykowanego adresu IP za 10 zł + VAT rok  :)

hostinghouse.pl/certyfikaty-ssl

hosting seo - 19 adresów IP w cenie od 89,99 zł / rok.

tani hosting - konta od 15 zł + VAT / rok, certyfikat SSL, instalator wordpress i autorska ochrona WAF w cenie.

https://www.az.pl/ssl/ 7,26zł brutto

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 1 rok później...

Przepraszam, że nieco odkopię wątek, ale trzeba kilka rzeczy wyjaśnić w kwestii certyfikatów SSL. Sam ostatnio przez to przechodziłem i szukałem informacji między innymi na PiO i niestety pisano nieprawdziwe rzeczy. Po pierwsze nie potrzeba dedykowanego IP, co jest bardzo ważne. Jeżeli komuś nie zależy na zielonym pasku, a jedynie na pewnym certyfikacie SSL to mogę polecić Comodo. W hekko ten certyfikat kosztuje na dzień dzisiejszy 30 PLN za rok, 81 PLN za 3 lata. Ceny brutto. W hekko bardzo popularny RapidSSL kosztuje 55 PLN brutto za rok.

W skrócie cała procedura wygląda następująco. Generujemy CSR, czyli Certificate Signing Request. NIE UŻYWAMY POLSKICH ZNAKÓW. Po wygenerowaniu CSR wklejamy go w pole na CSR przy zamawiani certyfikatu, przynajmniej tak to wygląda w hekko. Na adres admin@domena otrzymujemy maila z linkiem oraz kluczem. Klikamy w link, wklejamy klucz i w ten sposób potwierdzamy posiadanie tej domeny. Po kilku minutach otrzymujemy klucz, który wklejamy w odpowiednie pole w panelu administracyjnym, wszystko zależy od hostingu. Dodatkowo otrzymujemy certyfikaty pośrednie SSL, które też wklejamy w odpowiednie pole. Klucz prywatny otrzymuje się przy generowaniu CSR. Zatwierdzamy i włączamy obsługę SSL w panelu administracyjnym. W IQ nic nie trzeba włączać, wystarczy uzupełnić 3 pola, natomiast jeśli ma się własny serwer z DirectAdmin to trzeba obsługę SSL dla domeny włączyć i najlepiej przypisać folder private_html do public_html w formie dowiązania symbolicznego.Tyle, https powinno działać od razu.

Lesiu, wprowadzę małą poprawkę do tego, co napisałeś.

Faktycznie większość współczesnych przeglądarek wspiera SNI, czyli technologię, która umożliwia instalację wielu certyfikatów SSL na pojedynczym adresie IP.

Należy wziąć pod uwagę, że starsze przeglądarki są z tym niekompatybilne. Warto najpierw zerknąć w statystyki odwiedzin zabezpieczanej strony, bo problem pojawi się na Windowsie XP z IE6 i na androidzie 2.2.x.

Na szczęście obecnie to raczej marginalna część odwiedzin, ale w niektórych przypadkach warto to wziąć pod uwagę.

bo problem pojawi się na Windowsie XP z IE6
Można dokonać detekcji UserAgenta i jeśli jest z minionego wieku wyświetlić stosowny komunikat np o nieobsługiwaniu tego typu przeglądarek :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Lesiu, teraz większość firm z DirectAdmin ma już 'instalatory' certyfikatów letsencrypt - za darmo i całość trwa znacznie krócej (sprowadza się do wypełnienia formularza jak do CSR) :)

hosting seo - 19 adresów IP w cenie od 89,99 zł / rok.

tani hosting - konta od 15 zł + VAT / rok, certyfikat SSL, instalator wordpress i autorska ochrona WAF w cenie.

• 1 rok później...

Kuba ukryłem jego post jemu chodzilo wylacznie o linka :D, wylogowal się od razu po wrzuceniu postu w tej samej minucie i niby "zadał pytanie" :D 

Cytat

Ja znalazłem tanią ofertę certyfikatów ssl w XXXXXXXXXXXXX... Czy gdzieś jeszcze znajdę taniej?

Oni mają certyfikaty tych znanych firm typu Comodo RapidSSL itd a nie te wystawione przez home czy az...

Comodo można kupić za 20 zł:

ciachl link :XXXXXXXXX

Czy to najtańsza oferta w Polsce?? Szukam bo potrzebuję ok 100 dobrych certyfikatów i nie wiem, gdzie kupić. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności