Skocz do zawartości

Najtańszy certyfikat SSL dla domeny

matfeusz

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Swoją stronę (fotografia ślubna) "przepuszczam" przez CloudFlare. Nie jestem wybitnym specjalistą w tej dziedzinie, ale zyskałem dzięki temu zieloną kłódeczkę, czyli certyfikat. :) Poza tym czytałem, że to nawet przyspiesza działanie strony. dodatkowo usługa w podstawowej wersji, (która mi wystarcza) jest bezpłatna. Co do pozycjonowania to nie zauważyłem żadnej poprawy po tej operacji.

Samo zastosowanie certyfikatu opóźnia działanie strony, bo do połączenia dokłada konieczność szyfrowania danych (więcej liczenia, więcej czasu). To fakt stosowania CDN może przyspieszyć w sensie, że "skraca" klientom połączenie do twojej treści - szczególnie ma to znaczenie gdy masz klientów na całym świecie a stronę na hostingu w Gdańsku.

@RadekKw Certyfikat masz na swoją domenę wystawiony bezpłatnie w CloudFlare?

Pozycjonowanie stron w Google :: pierwszywgoogle.pl

• 1 miesiąc temu...

@korczyk, to wspaniale, a w jaki sposób sprawdza się bardzo dobrze? Teraz większość hostingów, nawet tych najtańszych daje możliwość ustawienia SSL od Let's Encrypt za darmo.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

W poście opisano sposób uruchomienia certyfikatu SSL od Let's Encrypt oraz certyfikatów typu DV od Comodo i RapidSSL. Brak jest informacji nt. certyfikatów OV i EV. W kilku słowach nt. wydawania certyfikatów O.V.

1. Generujesz CSR. Dane podane w CSR powinny być zgodne z danymi podanymi podczas rejestracji domeny i widocznymi we whois domeny.
  2. Wysyłasz wniosek o wydanie certyfikatu dostarczając CSR.
  3. Otrzymujesz link z prośbą o potwierdzenie domeny (admin@ lub administrator@ lub hostmaster@ lub postmaster@)
  4. Po potwierdzeniu otrzymanej wiadomości przez kliknięcie w link, oczekujesz kontaktu telefonicznego. Telefonicznie potwierdzasz własność domeny.
  5. Otrzymujesz certyfikat/root. Wprowadzasz do konfiguracji.

Świece ozdobne - świece na prezent lub do dekoracji
Opakowania kartonowe - opakowania

Nie wiem czy się szykujesz do jakiegoś szeptu, ale zobacz tutaj: https://certyfikatyssl.pl/faq.html

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności