Skocz do zawartości

Wpływ Content markegingu na pozycje w Google

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wierzyłem że ten rysunek to prawda :/ ale teraz juz wiem że tak

Właśnie przyszedł mój 9-cio letni syn i... przeczytał ten tekst bez problemu, więc poziom trudności jest mierny, no chyba, że do tych 90% zaliczamy analfabetów i ludzi o wyjątkowo wysokich trudnościach społecznych (bezrobotni z niechęcią do jakiejkolwiek pracy etc.)

jak dla mnie to te statystyki są z sufitu wzięte jak wiele propagowanych na forum...

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie wierzę, serio nie wierzę. Przychodzi gość, który chce podlinkować sobie precla, rzuca jakiś temat z ( | ) wzięty, artykuł jakby go napisał gimnazjalista (chociaż pewnie niejeden gimnazjalista poczuł by się obrażony w tej chwili) a wy o tym dyskutujecie... jak by było co najmniej o czym. Z resztą o content marketingu pisało się już 2-3 lata temu, ale jak widać niektórzy mają zapłon z deczka opóźniony.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

ogólnie marketing treści są to publikacje ekspertów z danej dziedziny a nie kogoś kto w (_!_) był i g..... widział a zżyna i pisze na podstawie innych rzeczy gdzieś znalezionych.

Dobre posumowanie tylko że "ekspert" to jest koszt i nie sprawdza się w każdym przypadku. Gdy twoi potencjalni klienci to specjaliści to wiadomo że warto zainwestować w specjalistyczną treść bo inaczej "zrzynając z całego interneta" wychodzisz na dyletanta na poziomie onetu. Co innego też jest tekst z poziomu "doświadczonego użytkownika wihajstra" a co innego treść że "najlepsze wihajstry to są taka i takie" - {widziałem je jedynie na ekranie kompa i przeczytałem kilka opinii że są dobre} - autentyzm też jest w cenie podobnie jak eksperci.

Cały temat i tak się sprowadza do tego iż jak ktoś nigdy nie potrafił "nawijać tekstem" w danym temacie w taki sposób że "głuchemu radio sprzeda" to nigdy nie będzie dobry w tworzeniu treści.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

że "ekspert" to jest koszt i nie sprawdza się w każdym przypadku

zgoda, i dlatego właśnie też się liczą teksty

"doświadczonego użytkownika wihajstra"

Wiadomo, że najlepsze są treści od realnych użytkowników produktu/usługi pisane na podstawie własnych doświadczeń.

Cały temat i tak się sprowadza do tego iż jak ktoś nigdy nie potrafił "nawijać tekstem" w danym temacie w taki sposób że "głuchemu radio sprzeda" to nigdy nie będzie dobry w tworzeniu treści.

W marketingu treści nie chodzi o "treści sprzedażowe" ale bardziej informacyjne.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Content Marketing a raczej Inbound Marketing to nic innego jak...

Bez urazy Tomek, ale jeśli dla Ciebie pojęcie content marketingu jest tożsame z pojęciem inbound marketingu, to kategorycznie nie powinieneś nikogo szkolić a samemu zainwestować w trochę (albo nawet więcej niż trochę) wiedzy i to na poziomie bardzo podstawowym.

W marketingu treści nie chodzi o "treści sprzedażowe" ale bardziej informacyjne.

Nie chodziło mi o zakres i cel treści chodziło o sposób jej prezentacji. Można napisać na dany temat w miarę ciekawy "porywający czytelnika" sposób. Owszem można też informacyjnie lać wodę i podawać treść w siermiężnym stylu ale wtedy to musi to być konkretna informacja w danym temacie w stylu jest problem A i rozwiązanie 1,2,3 poparte konkietami.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

dokładnie - typowe "call to action" nie ma miejsca w CM...

Szukasz najlepszej chwilówki? Na https://chwilowkiranking.pl/ znajdziesz aktualne zestawienie ofert, porównasz warunki i wybierzesz tę idealną dla siebie – szybko, bezpiecznie i wygodnie. Zajrzyj już teraz i skorzystaj z profesjonalnego wsparcia w wyborze najlepszej pożyczki!

....

Właśnie przyszedł mój 9-cio letni syn i... przeczytał ten tekst bez problemu, więc poziom trudności jest mierny, ....

Ja to byłym dumny z syna, szkoda że ty swojego oceniłeś na poziom mierny :/

...

Bez urazy Tomek, ale jeśli dla Ciebie pojęcie content marketingu jest tożsame z pojęciem inbound marketingu, to kategorycznie nie powinieneś nikogo szkolić a samemu zainwestować w trochę (albo nawet więcej niż trochę) wiedzy i to na poziomie bardzo podstawowym.

Liczę na to że skoro powiedziałeś A to umiesz powiedzieć B i mi to wytłumaczysz chętnie posłucham twojej opinii

Artykuł nic nie wnosi nowego do branży. Informację w nim zawarte są podstawą podstaw.

Czy czytałeś napewno pierwszy post w temacie ??????

Marketing internetowy dla firm

Ja to byłym dumny z syna, szkoda że ty swojego oceniłeś na poziom mierny :/

Wnioskując po "blogu" seoparty net - pisać Pan nie umie, a po powyższej wypowiedzi, czytać ZE ZROZUMIENIEM też nie...

A jeżeli walimy komuś per "Ty" to wypadałoby wielką literą... ahhhh zapomniałem ... pisać Pan nie umie ;-)

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności