Skocz do zawartości

Nowy Google Mobile algortym

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Nie tak dawno pisałem że Google będzie sukcesywnie "uwalać" strony nie mobilne na rzecz tych mobilnych gdzie grupa niedowiarków skandowała że głupoty gadam, wiec nie trzeba było czekać nawet miesiąca żeby się doczekać

https://www.thesempost.com/new-google-mobile-algo-google-begins-reducing-visibility-non-mobile-friendly-sites-received-warnings/

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dla użytkowników, którzy nie dokonali ich strony mobilne przyjazny, a jednocześnie, jeśli są one narażone na tego nowego algo telefonu, to może pokazać dość jasno dramatyczny spadek ruchu mobilnego bez odpowiedniego spadku ruchu stacjonarnego. Strony wydaje się beranking jak zwykle w pulpicie jednak niefortunne jest to, że niektórzy webmasterzy mogą nie zdawać sobie sprawy, że spadek ruchu jest ściśle związane komórkowy.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nie tak dawno pisałem że Google będzie sukcesywnie "uwalać" strony nie mobilne na rzecz tych mobilnych...

Czy to zupełny przypadek, że za każdym razem "zapominasz" dodawać, że tylko na urządzeniach moblinych?

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

To teraz wiemy czemu Xann tak wałkuje ten temat:

xannspeed2.jpg

;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 2 miesiące temu...

W marcu dostałem komunikat od google aby naprawić stronę ponieważ ma problemy z wyświetlaniem na urządzeniach mobilnych i google nie rozpoznaje jej jako przyjaznej co może skutkować spadkiem w rankingu.

Proszę o informację czy jest jakiś prosty sposób aby łatwo i szybko przerobić stronę aby dobrze się wyświetlała na urządzeniach mobilnych.

Adres mojej strony to

printexpress.com.pl

Może wystarczy jakiś prosty kod dodać, w tworzeniu stron nie jestem "asem" więc proszę o "prosty" język:)

Druk ulotek cennik - PrintExPress lider wśród drukarni w Łodzi tanie ulotki druk wizytówek • plakaty cena druk

Należy odpowiednio przerobić szablon strony. Sposób raczej prosty, a cena zależy od tego komu zlecisz

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

• 4 tygodnie później...

Jak dotychczas było w ogólnej opinii strony nieresponsywne w wynikach wyszukiwania deskopowych nie będą obniżane, algorytm dotyczy jedynie wyników mobilnych, ale jednak....

Od 24 kwietnia pozycjonowana przeze mnie strona została obniżona w wynikach deskopowych.

Rozmawiałem też z jedną firmą pozycjonującą strony:

"Od kilkunastu dni testujemy nowy algorytm Google. Każda strona która nie jest responsywna (przystosowana do wyświetlania na urządzeniach mobilnych) spada w wyszukiwaniach o kilka do kilkudziesięciu pozycji. Wymiana maili z Google stawia sprawę jasno - strony ze starymi rozwiązaniami będą w ostateczności pomijane w wynikach wyszukań Google (czas 4 miesięcy).

Po testach wiemy, że Google postanowiło całkowicie wyeliminować stare technologie."

Faktycznie chyba Google wprowadziło ten algorytm stron mobilnych również do wyników deskopowych co jest trochę bez sensu bo co ma strona mobilna do wyników deskopowych.

Analizowałem strony które mnie wyprzedziły - są responsywne

Ma ktoś stronę nieresponsywną i również zauważył spadki pozycji?

//chyba trzeba będzie zrobić wersję mobilną....

dokładnie tak samo miałem, to chyba faktycznie wina algorytmu.

Czytałem na różnych blogach interpretacje wprowadzanego algorytmu i większość osób twierdziło iż na razie deskopowych wyników wyszukiwania nie zmieni, ale jednak :(

Jak dotychczas było w ogólnej opinii strony nieresponsywne w wynikach wyszukiwania deskopowych nie będą obniżane, algorytm dotyczy jedynie wyników mobilnych, ale jednak....

Od 24 kwietnia pozycjonowana przeze mnie strona została obniżona w wynikach deskopowych.

Rozmawiałem też z jedną firmą pozycjonującą strony:

"Od kilkunastu dni testujemy nowy algorytm Google. Każda strona która nie jest responsywna (przystosowana do wyświetlania na urządzeniach mobilnych) spada w wyszukiwaniach o kilka do kilkudziesięciu pozycji. Wymiana maili z Google stawia sprawę jasno - strony ze starymi rozwiązaniami będą w ostateczności pomijane w wynikach wyszukań Google (czas 4 miesięcy).

Po testach wiemy, że Google postanowiło całkowicie wyeliminować stare technologie."

Faktycznie chyba Google wprowadziło ten algorytm stron mobilnych również do wyników deskopowych co jest trochę bez sensu bo co ma strona mobilna do wyników deskopowych.

Analizowałem strony które mnie wyprzedziły - są responsywne

Ma ktoś stronę nieresponsywną i również zauważył spadki pozycji?

//chyba trzeba będzie zrobić wersję mobilną....

Bez urazy, ale będziesz teraz każdy temat/wątek odkopywał? Mam ostatnio wrażenie, że gdzie nie wejdę jesteś Ty :D

każdy temat/wątek odkopywał?

po co zakładać nowy temat, skoro jest już taki

a to poważny problem bo gdzie nie czytałem to pisało że wyniki deskopowe się nie zmienią, a jednak

miałeś jakieś spadki pozycji stron nieresponsywnych?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności