Skocz do zawartości

Nowy Google Mobile algortym

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

//przez trollowanie forum się zaśmieca

w 100% się z tym zgadzam...

Szukasz najlepszej chwilówki? Na https://chwilowkiranking.pl/ znajdziesz aktualne zestawienie ofert, porównasz warunki i wybierzesz tę idealną dla siebie – szybko, bezpiecznie i wygodnie. Zajrzyj już teraz i skorzystaj z profesjonalnego wsparcia w wyborze najlepszej pożyczki!

Ma ktoś stronę nieresponsywną

same takie

również zauważył spadki pozycji

nic takiego

I nie przerobię ani jednej dopóki nie zobaczę w TOP responsywnych stron o ... cudeńkach na odchudzanie / powiększanie / utwardzanie / ....

Wtedy nawet https:// dorzucę, a na razie ...... :crazy:

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

jak w większości warzywniaków w Polsce sprzedaja tylko czerwone marchewki to znaczy, że inne nie istnieją?

Mylisz przyczynę, ze skutkiem i trendem, responsywną stronę robi sie po to zeby ludzie mieli łatwiej wchodzić z koma więc czemu całę top by nie miało ich mieć jako taki mały dodatek?

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

jednak trochę osób obserwowało na ostatnio obniżenia pozycji

To są osoby co obserwują 1-10 stron? litości, pacząc na linki w tych twoich stronach ( dobre podlinkowany katalog) to dziwie się czemu oni wczesnej nie polecieli. Widzę dalej w Tobie zero pokory, niczego nie osiągniesz taka postawa. Obserwuj branży i strony co zarabiają kasę, to jest lakmusowy papier algorytmu, a nie to co stawisz i z kim gadasz.

A ja uważam, że era stron mobilnych skończy się bardzo szybko. Rok, no góra 2....

Już niedługo urządzenia mobilne będą sobie radzić na równo z pc i laptopami w przeglądaniu stron, internet mobilny będzie szybki i ludzie zapomną o limitach transferu. Przeglądarki mobilne będą dopracowane. Z wersji na wersje są coraz lepsze w przeglądaniu stron nieresponsowanych. Poza tym ekrany też sa coraz lepsze, a kto wie jak za 3 lata będą wyglądać ekrany np.: komórek...

Już dziś można bez problemu dokupić sobie do komórki takie coś:

cicretico.jpg

Darmowa porównywarka pożyczek online.

Polecam także: zdjęcia Świdnica

oraz pamiątki Świdnica - sklep online

@marcin89

Całkowicie się z tym nie zgadzam "Przeglądarki mobilne będą dopracowane", czasem gdy na tablecie 7" przeglądam strony to wolę ich pc-towe wersje aniżeli te okrojone przystosowane do komórek.

Tak w ogóle to jest sens robienie czegoś pod ekran mniejszy jak 5 cali?

No właśnie na tablecie 7 czy 10, czy nawet na większym telefonie, lepiej ogląda się już wersje pc. Google sam nie ma przystosowanych swoich usług na mobile a zmusza każdego użytkownika aby to robił. Pod pretekstem "bo nie będziemy Cię wyświetlać" To jest moim zdaniem bezprawne bo nie mam ochoty przerabiać strony jak na tablecie świetnie wygląda, a pakiety internetu są tańsze niż stacjonarnego.

29zł - 3GB transferu, lub za 7zł - 1GB transferu. Już nie będę wypisywać firm ale wiem jak jest!!! Polska to nie Afryka czy U.S.A. gdzie w są jeszcze miejsca gdzie są poważne problemy z zasięgiem i transferem danych.

Niech Google weżnie się za youtube bo nie jest mobile !!!!! Przy oglądnięciu paru filmów zżera prawie cały transfer!! Bo poco mi na telefonie ustawiony domyślnie fullHD? Albo 4k w "d**ie je mam".

Mam nadzieje że jakiś GWT Master czyta to i wbije sobie w ten łeb. Że przyczyną nie jest to że strony nie są przystosowane tylko urządzenia.

I proponuje komunikat" Aby korzystać z internetu, kup tableta lub laptopa" A nie udawaj że się super korzysta z telefonu. Gdy się przegląda okienka które wyglądają jak 20lat temu. Bo w tym kierunku to idzie. Ja jeszcze proponuje optymalizacje strony na rozdzielczości powyżej 1200px do 3000px;

Tu wszystko chodzi o pieniądze, bo nagminnie męczą strony co mają Adsense, bo chodzi tutaj o przypadkowe kliknięcia.

Niech Google weżnie się za youtube bo nie jest mobile

youtubemobile.jpg

googlemobile.jpg

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Grafik pod koniec marca przerobił kilkanaście stronek na RWD.

Szczerze mówiąc to nie zaobserwowaliśmy na tych stronach jakichkolwiek wzrostów.

Całkiem możliwe że ten algorytm nie ma jakiegokolwiek wpływu na pozycje.

Jedyny wpływ jaki może mieć to ewentualnie na CTR, bo na serpie pojawia się "Na komórki"

Pytanie tylko jaki wpływ to ma na CTR i czy więcej jest ludzi którzy wolą na tabletach i telefonach odpalić normalną, czy okrojoną wersję strony.

To jest moja mała stopka ;)

A ja uważam, że era stron mobilnych skończy się bardzo szybko. Rok, no góra 2....

Uważasz, że nie długo era mobilnych skończy się mimo iż z roku na rok przybywa coraz więcej tych użytkowników ? Coraz więcej osób korzysta z internetu w swoich telefonach będąc w podróży lub miejscach publicznych zamiast w komputerów stacjonarnych. Za rok góra 2 może być spory rozwój pod kątem mobilnych zamiast strata tych użytkoników :P

Co do stwierdzenia, że responsywność/mobilność u stron to mimo wszystko czynnik mało istotny, zgodzę się. Wprowadzili go ok, ale to nie znaczy, że strony responsywne przebiją w pozycjach strony nieresponsywne, które są dobrze wypozycjonowane i mocne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności