Skocz do zawartości

Nowy Google Mobile algortym

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak nie napisałem, czytaj ze zrozumieniem. Napisałem, że mobilne urządzenia i przeglądarki mobilne dorównają stacjonarnym.

Właśnie czytam ze zrozumieniem i dokładnie to wywnioskowałem z twojej wypowiedzi :) Dorównają pod kątem funkcjonalności czy pod względem rozmiarów ?

Robienie responsywnych storn pod ekrany 5calowe i mniejsze ma sens, pamiętajcie że jest sporo starszych osób, które nie odnajdują się w nowych smartfonach z wielu powodów i pozostają przy mniejszych telefonach

Może coś źle ująłem, ale czy starszym osobą na prawdę jest potrzebny internet w starszych telefonach.

Co do wielkości ekranu, to i 17" jak kolega wyżej mówił będą. Tylko mocno panoramiczne. Ale nie sztywne tylko giętkie, będzie można używać zwykłego ekranu, a z boku będzie można zrolowany ekran większych rozmiarów wysunąć, rozprostować (w sensie naciągnąć na prowadnice rozkładane z boku i korzystać jak ze zwykłego ekranu. Sami zobaczycie, na razie nie mogę powiedzieć która konkretnie firma i jaki model, ale jak opóźnienie się nie przeciągnie będą w ofertach w salonach i sklepach za 2-3 lata max.

Może mógłbym zrobić i wrzucić zdjęcie prototypu, ale wolę nie wkurzać przełożonych i nie podpowiadać konkurencji rozwiązań, bo "do pośredniaka" nie wrócę....

Darmowa porównywarka pożyczek online.

Polecam także: zdjęcia Świdnica

oraz pamiątki Świdnica - sklep online

Grubo - a nie widać google speed'a - zastanawia mnie ten zdublowany wpis css na górze i na dol... z trzeciej strony jedno zdjęcie - kilka linków... wszystko jest względne

No i żeby nie było tak wesoło apropos rzeczonej strony https://gtmetrix.com/reports/xann.pl/l7DJHt9c

ale to jest fajne: cit."Skróć czas odpowiedzi serwera W naszym teście czas odpowiedzi serwera wyniósł 0,25 sekundy."

liczą na minusowe odpowiedzi?

Nie zauważyłem, aby po zmianie stron na responsywne zaczęly spadać one w dół w Google, a zmieniłem kilka takich stron, więc jakiś punkt odniesienia mam. Kolejna sprawa, to że należalo by rozgraniczyć wersje responsywne od wersji dostosowanych do urządzeń mobilnych jako, że strona dostosowana do urządzeń mobilnych wcale nie musi być responsywna (może posiadać drugi szablon graficzny dostosowany do urządzęń mobilnych). Strona responsywna natomiast wcale nie musi byc dostosowana do mobilnych :) Widziałem strony co dobrze wyglądały w rozdzielczościacz 1024px do 1920px, a poniżej i powyżej tych szerokości ekranu to była już jakaś masakra.

Kolejna sprawa, to że samo dostosowanie układu strony do szeroości ekranu, to jedno, ważne jest też, aby także czcionka, obrazki i inne elementy strony nie były zbyt male i nie utrudniały nawigacji po stronie wyświetlanek na urządzeniach mobilnych.

Jeśli strona leci w wynikach po dostosowaniu jej do wyświetlania na urządzeniach mobilnych, proponuje krok po kroku przeprowadzić dla niej audyt seo i porównać jak wypada w porównaniu z wcześniejszą wersją strony. Wraz z wprowadzeniem nowych responsywnych stron często widuję przeładowanie takich stron javą i różnymi innymi elementami, które wpływają na poprawę wizualną strony ale nie koniecznie już na takie elementy jak szybkość jej ładowania w przeglądarkach, wagę (wielkość) strony, atrakcyjność kodu dla wyszukiwarek itp.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

spada tu i tu bo algorytm jest niedopieszczony jest wprowadzony za szybko jest jak asfalt na polskiej drodze ja dostałem filtr za spam na 8 dniowej domenie

W GWT nie było jeszcze niczego a filtr juz był

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności