Skocz do zawartości

Duplikat strony?

Rekomendowane odpowiedzi

Uważam się za początkującego i mam mały problem. Pozycjonuję stronę (konkurencja jest duża), ale w seostacie kompletnie nic się nie pojawia. Frazy są poza pierwszą setką.

Znalazłem inną stronę, należącą do tej samej firmy. Ta, którą pozycjonuje nazywa się "stronafirmowa, a ta druga "strona-firmowa". Ta druga została dodana do googlemaps. Strony nie są kopiami, nie ma duplikowanej treści i kompletnie nie wiem co może być z nią nie tak.

Czy google mogło uznać moją stronę za klona tej pierwszej i po prostu obniża jej pozycję, albo nie pozwala jej wyżej wejść?

1. sprawdź czy gogole ją wogóle indeksuje. Możesz sobie jakiś skrypt od ststystyk włożyć na stronę i sprawdzić IP od 66 się zacynające lub inny skrypt który identyfikuje roboty googla. Do Wp jest ich kilka, ale nie wiem na czym masz stronę. Ostatnio widze takie dziwne sytuacje ze nowe strony dostają w GWT od razu informacje Czysty Spam. Google nie indeksuje wtedy strony więc nie ma co liczyć na pozycje. nie pomaga linkowanie, pingowanie, nic. Trzeba zgłosic prośbę o rozpatrzenie i dopiero wtedy zaczyna się ruszać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności