Skocz do zawartości

Konto Google a fałszywe wyniki wyszukiwania

Rostov

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam konto Google, gdzie w "Narzędziach webmastera" dodaną mam swoją stronę. Moja strona ma obecnie stronę główną i 15 podstron. Gdy jestem zalogowany na koncie Google i wpiszę: site:mojastrona.com, pokazuje mi tylko 6 wyników wyszukiwania - stronę główną i 5 podstron. Gdy natomiast się wyloguję i wpiszę ponownie ww. zapytanie, wyskakuje mi 16 wyników wyszukiwania, czyli tyle, ile powinno. Dlaczego tak się dzieje?

Przede wszystkim to twój tytuł "Konto Google a fałszywe wyniki wyszukiwania" nie odzwierciedla zagadnienia jakie poruszasz i wprowadza w błąd. Wyniki SERP dla zalogowanego użytkownika który uprzednio wykazywał jakaś aktywność wyszukując będą dostosowane wlanie do poprzednich wyszukiwań. Podobne jest z wyszukiwaniem z włączona historią wyszukiwania. Subiektywne odczucia "oszukania" możesz też mieć dla Geoloklaizacji IP klienta korzystającego w Google i całkiem sporego typu zapytań np związanych z produktami w sklepach. Czyli klient A szukając np "sklep monopolowy metaxa" ;) z IP z Warszawy będzie miał inne SERP niż ktoś szukający tego samego produktu z IP z Opola itd...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Samo sprawdzanie to jeszcze nic ale jak klikniesz na swoją stronę to Google będzie Ci ją "podstawiało". Heh raz miałem zapleczówkę na 2 miejscu :) Najlepiej to wyczyść cookie i sprawdzaj po wylogowaniu z G albo sprawdzaj przy pomocy Tora jeśli chcesz już koniecznie robić to ręcznie..

zakładałem multikonta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności