Skocz do zawartości

Pewien algorytmiczny filtr - jak żyć ?

Studenciak

Rekomendowane odpowiedzi

Zalapalem w swoim serwisie specyficzny filtr na podstrone .

Podstrona jest w indeksie , ma aktualny 'cache' w googlu ktory odsiweza sie co kilka dni , ale nie ma jej w wynikach wogole.

Jakiekolwiek zdanie z tej strony wpisane nawet w cudzyslowiu nie wystepuje w wynikach.

Ktos tak mial ? Jakies sugestie jak wyjsc z tego sandboxa ?

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

Sandboxa? A co to? Człowiek promujący białe kapelusze i zgłaszajacy spam raporty na czarnych wojowników nagle złzpał filtra? Jak to się stało? Opowiesz nam o tym?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Czyli wpisujesz

ja niezbyt pisze , ale nie wiem czy umiesz czytac .

Napisalem wyraznie : problem dotyczy PODSTONY

cache:PODSTRONA ma zawsze aktualna date

niestety zadna czesc strony (przykladowo jakies zdanie wklejone w cudzyslowiach ) wklejona w google nie daje jej w wynikach na zadnej pozycji

nie placze tutaj ze to problem . raczej wskazuje pewien rodzaj dziwnego filtra . pytam czy ktos taki zaobserowal i ewentualne rady jak sie pozbyc

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

Niestety nawet biali rycerze mogą oberwać z białymi rumakami :D Takie czasy że musimy robić co G chcę - dryguje nami.

Myślę że mogłeś oberwać za bardzo złą jakość strony, albo za treść która jest nie potrzebna, trzecim powodem to duża ilość reklam, np. Adsense, strona reklama, niby nie ma znaczenia ale po moim doświadczeniu ma.

Niestety takie strony mogą wylecieć z top3 na top124 po 3-12 mc sciągną jak zmienisz treść na stronie lub podejmniesz inne działania.

ja tu przedstawiam wam pewien rodzaj filtra w wy jakies glupoty

Nie dziwię się, że głupoty piszą. Takie filtry to oczywista oczywistość. Żadna rewelacja.

Polecam nadrobić zaległości lub rozpocząć naukę od początku.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• 3 tygodnie później...

Nie masz tam przypadkiem żadnego canonicala ani przekierowania? Jak wchodzisz w cache to wyświetla się info dla dokładnie tej podstrony, której szukasz? I czy na pewno po wklejeniu fragmentu tekstu nie możesz jej znaleźć nawet po kliknięciu linka w informacji o tym, że część podstron nie wyświetlono, ale możesz wyświetlić wszystkie zaindeksowane wyniki?

Nie spotkałam się z takim przypadkiem i szczerze mówiąc, nic więcej nie przychodzi mi do głowy bez adresu tej podstrony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności