Skocz do zawartości

Nagły spadek jednej frazy?

nook90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Państwa

Pisze ponieważ jestem w lekkim szoku po tym co mi G. sprezentowało..

Moja strona pod konkretną frazą była na 19 pozycji w Google , w celu poniesienie zacząłem dodawać wpisy do katalogów SEO. Pozycja poprawiła się o 8 oczek , była na 8-7 miejscu.

Wczoraj dodałem ręcznie kolejne 200 katalogów - w jakiś 30 dodałem link do strony podpisując ja szukaną frazą.. Wieczorem po ok 6h od zakończenia pracy fraza została wyrzucona z Google strona >100

Szok ! Sprawdzam narzędzia dla webmasterów czy jest jakaś informacja - niestety nie ma...

Sprawdzam czy w ogóle strona jeszcze jest w Google więc site:domena.pl. - Uff jest , inne frazy się utrzymały ale ta najważniejsza niestety nie..

Co mogłoby przyczyną? Czy zakup 100 linków mocny stron Pr 3 - 9 głownie EDU coś pomoże ?

Bardzo proszę Państwa o pomoc gdyż jestem samoukiem i mogłem coś namieszać;/

Przecież krugg podał ci co było tego powodem powołując sie na to co zrobiłeś (zacytował te ważne rzeczy).

jak dostałeś filtr za przywalenie 200 linków (do tego seokatalogi i to w jeden dzień) to dodanie kolejnych 100 linków z pewnością nie pomoże, a jeszcze bardziej zaszkodzi

zdejmij te linki

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

200 katalogów w jeden dzień, RĘCZNIE? To powiem Ci że masz niezłe tempo. Długo pozycjonowaniem się nie zajmuję, ale na samym już początku poznałam jedną bardzo ważną zasadę, którą Ci powiem, skoro do tej pory widać nigdzie nie wyczytałeś - Lepiej mało a często, niż dużo a na raz. Sorry, pozycjonowanie to proces, który trwa. Naważyłeś piwa, to teraz musisz je wypić...A tego piwa będzie tyle, że urośnie Ci brzuch:0 Masz spis katalogów, do których dodawałeś? To teraz musisz

a) jeśli utworzyłeś na nich swoje konta - zalogować się i usunąć RĘCZNIE wpis

B) jeśli się nie logowałeś - musisz napisać do każdego administratora katalogu i poprosić o usunięcie wpisu.

A później nabierz pokory i zacznij uczyć się porządnego SEO...

Poczekaj jeszcze z dzień. Czasem strona znika, potem wraca. Szczerze powiedziawszy z tą ilością linków to jest rzecz względna. Nie znam seokatalogów, ale z tego co piszesz to bardzo szybko sie indeksują i maja dodatkowo złą renomę w Google.

Jakis czas temu 200 linków dziennie to nie była wcale szokująca ilość, myślę że i teraz wielu spamerów wali jeszcze więcej. Problem w twoim przypadku stanowiłby jeden i do tego "toksyczny" skrypt. Ale uważam że jeszcze poczekaj. W SEO trzeba mieć mocne nerwy.

jestem samoukiem i mogłem coś namieszać

To masz pierwszą lekcję. Jak szok minie ucz się dalej.

M

Ps. Na początek "samouctwa" proponowałbym czytać, czytać i jeszcze raz czytać.

A potem coś robić i to robić ostrożnie a nie odwrotnie.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

w jakiś 30 dodałem link do strony podpisując ja szukaną frazą

Namieszałeś konkretnie. Na początek wywal te linki. Czekaj. Sprawdź czy dodałeś do słabych katalogów i w dodatku z filtrem i pozbądź się w ogóle wpisów z takich katów. 200 wpisów - jak jechałeś unikalnym tekstem to Ok. Jak to były kopie albo synonimizer to pozmieniaj treść.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Nie ma 200 dobrych seokatalogów. Dobrej stronie 200 katalogów nie powinno zaszkodzić. Podejrzewam, że Twoja strona nie jest dobra.

Trudno coś doradzić jak nie masz pojęcia o co chodzi. Pozycjonowanie to coraz trudniejszy proces.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• 4 tygodnie później...

Dobra rada katalogowanie dobre jest na zaplecze a nie na stronę która pozycjonujemy. Można to podsumować miałeś oczka nie ma oczek :D Niestety to jest normalne, duży przyrost linków z konkretnym anchorem może spowodować wylot poza 100 i taka strona kilka lat lub miesięcy lawiruje od 100-120 pozycji, aż katalogi nie zostaną usunięte i wpisy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności