Skocz do zawartości

Nagły spadek jednej frazy?

nook90

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma co się spinać. Nawet katalogi nie szkodzą tak szybko. To byłoby zbyt proste.

Musisz przeczekać, bo może być tak, że strona wróci na pozycje. Te linki mogą Ci nawet pomóc (przynajmniej na jakiś czas), bo bywa tak, że przed większym skokiem jest chwilowy wylot.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Od 19 do 7-8 jest więcej niż 8 oczek. To ile tych wpisów dodałeś?

Tak jak Ci tu piszą: poczekaj przynajmniej ze 2-3 dni i wtedy działaj. Niekonicznie (a raczej mało prawdopodobne jest) to te wpisy zaszkodziły. W kilka-kilkanaście godzin od 200 linków (szczególnie po części niezaindeksowanych) strona nie leci.

Jest jeszcze jedna opcja często dotykająca początkujących: źle sprawdzasz pozycje, albo wcześniej źle sprawdzałeś i Twoja strona tylko u Ciebie była na 7-8 pozycji.

PS. Nie ma różnicy czy dodajesz ręcznie czy automatem. Jeśli robisz coś ręcznie, a można automatem, to po prostu tracisz swój cenny czas.

Sam popełniłem podobny błąd świeżaka na początku stycznia - pojechałem automatem kilkadziesiąt-kilkaset katalogów, strona szybko wyleciała z top 100 na główne frazy. Na szczęście po około miesiącu wróciła na poprzednie pozycje, a obecnie je już przebija. W GWT nie miałem żadnych ręcznych działań.

Zawsze aktualne wiadomości i ciekawe porady na Blogu Android Polska.

Zapraszam na Forum Wrocław Stabłowice.
Top-10-ranking.pl Znajdź najlepszy produkt dla siebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności