Skocz do zawartości

Czy da się kupić dobry blast ?

Rudolf50

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka

Pytanie raczej do expertów w dziedzinie.

Jest szansa kupienie dobrego blasta ?

Wiele razu było tu poruszane, że po co sprzedawać swoje silne, nie zaspamowane miejscówki za kilka zł i po co.

Więc czy jest szansa na nabycie czegoś wartego kupienia, czy nie ma ?

Jeśli chcę coś tam pozycjonować sam to przynajmniej początkowo nie kupię wszystkich potrzebnych narzędzi i programów, więc wydaje się, że przydałoby się wpomaganie się jakimiś zakupionymi usługami, żeby trochę urozmaicić skrypty czy raczej nie jest to w ogóle potrzebne i całe swe działania opierać na kilku narzędziach i to raczej tych tańszych

Czy może są firmy które nie zajmują się same pozycjonowaniem a tylko sprzedawaniem usług ?

Jeśli nie ma to są dwa wyjścia wynajem kogoś lub zakup wszystkiego naraz ? Dobrze myślę ?

PS.Nie wiem czy dział pasuje czy lepiej pasowałoby do innego

a tylko sprzedawaniem usług ?

czy taka usługa jest dostępna gdzieś dla zwykłego użytkownika ? Jeśli ta tak to gdzie szukać ?

są sklepy, wystarczy wpisać sklep SEO w Google i masz:

https://seosklep24.pl/
https://sklep.kulfika.pl/
https://sklepseo.com/

a czy ich oferta jest warta zachodu ? Nie wiem nie korzystam :)

Da się kupić, aczkolwiek pod pewnymi warunkami ... Domena zarejestrowana na mnie, brak dostępu do FTP :palacz:

A konkretnie nie na mnie, bo mnie to nie interesuje, ale pewnie jest to jakaś bardzo kombinowana "trzecia droga" kosztowo też "na rozstajach" ;)

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

gdybyś zadał sobie trochę trudu i namierzył zaplecze np podróbkowców czy szybkich pożyczek np na USA, czy innych dużych kozaków, to zobaczył byś że na spamowanych stronkach nie ma praktycznie linków z Polski, postów też nie ma dziesiątki tys, dobre listy się oszczędza. Sprzedawane listy to głównie miejscówki używane przez dłuższy czas, często z kilkuset tys linków wychodzących, służące głównie do podlinkowania wpisów.

Co to za pomijanie innych sklepów ;)

Ja nie sprzedaję blastów ;) może jakieś profile etc. Powiem więcej, nie mam rumaka, sb i innych pochodnych :)

@krugg - https://www.forum.optymalizacja.com/topic/206910-wykonam-profile-joomla-k2/ czyli ta oferta już nie jest aktualna? :)

blast ze sklepu to porażka, ale blasty oferowane w dziale ogłoszeń na np. profile K2 to już tragedia i typowe nabijanie naiwniaków w butelkę

Ale co konkretnie jest nabijaniem w butelkę? Nie testowałem usług konkurencji, ale wypowiadasz się o wszystkich więc zabieram głos - fakt, że ubarwianie opisów produktu, dodawanie wykresów z czapy i bajkopisarstwo są w tej branży niestety dość powszechne, ale jeśli kupujesz blast na określony typ linków - i tu mówię za siebie i swój sklep, ale nie tylko - to go dostajesz. Akurat jeśli chodzi o profile K2, to sam cieszysz się w temacie GSA ile to ich nie klepiesz, tu z kolei odradzasz :)

A konkretnie do tematu - da się kupić. Czy da się kupić dobry blast za 10zł? To już wystarczy pomyśleć :)

Linkhouse.co - platforma content marketingu i link building z największą bazą serwisów, narzędziami ułatwiającymi tworzenie ofert linkowania i śledzenia jego efektów. 

Wyniki Badania Link Building w Polsce - 2018

A konkretnie do tematu - da się kupić.

Problem w tym ze osoby strzelające dobre blasty nie robią tych blastow na zewnątrz bo wiedzą jak ten balst zpieniężyć nie narażając tak mocno bazy i miejscówek.

Po drugie osoba co dobrze porusza się w SEO po co miała by zakładać sklep z blastami, lub pracować na zlecenie zewnętrznego sklepu? Dla pieniędzy? Przy tych cenach balastow co widnieją w sklepach jest to bez sensu bo jeśli dobry blast potrafi wygenerować ok 20 000 wejść na stronę docelowa i nie złe skonwertować jeśli taget wybrany prawidłowo. Po trzecie blast to pojecie bardzo rozlegle. Wcześniej to było uzyskanie dużej ilości linków z forum w krótkim czasie xRumerem 100-1000k url. Teraz widzę nawet blastem nazywają komentowanie wordpresow scrapeboxem, spamowanie zaspamowanych mijscówek GSA, lub uzyskanie profili K2 K2submiterem, joomerem, Xneolinksem. Ale to nie są blasty.

Jasne MaxPan, tylko tu kwestia tego co rozumiemy, przez "dobry blast". Dla Ciebie jest to:

dobry blast potrafi wygenerować ok 20 000 wejść na stronę docelowa i nie złe skonwertować jeśli taget wybrany prawidłowo

ale myślę, że jednak większość ludzi nie ma aż tak wysokich oczekiwań. Z kolei pewnie znajdzie się gdzieś ktoś, kto powie że blast o którym mówisz jest słaby - urok wszelkich debat SEO :) Dla mnie dobry blast, to taki który jest wart swojej ceny, a co za tym idzie daje realne przełożenie na pozycje/poziom indeksacji linkowanych rzeczy i realizuje inne cele, które stawiają przed nim ludzie.

Linkhouse.co - platforma content marketingu i link building z największą bazą serwisów, narzędziami ułatwiającymi tworzenie ofert linkowania i śledzenia jego efektów. 

Wyniki Badania Link Building w Polsce - 2018

Dokładnie na każdy towar jest odpowiednia cena i odpowiedni kupiec. Jeśli wszyscy zadowoleni to znaczy blast jest dobry, i bardzo dobrze zauważyłeś "dobry" to pojecie dla każde różne. Głownie nie oczekiwać od blasta za100 zł wzrostu zarobków do 5000.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności