Skocz do zawartości

301 z bloga wordpress.com - jaka strata?

skorpionek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jakiś rok temu rozbudowywałem swoje zaplecze na darmowych blogach i staram się je w miarę często aktualizować (tzn. na każdym mam napisane i zaplanowane do publikacji arty na około pół roku do przodu) i tak się stało, że kilka blogów stało się dosyć popularne jak na zapleczówki (najlepsza ma między 30-80 UU dziennie). Chciałbym przenieść chociaż ten najlepszy na własną domenę i zrobić przekierowanie 301 z tego bloga na wordpress.com żeby wrzucić jakieś reklamy i uzyskać większe możliwości rozbudowy. Pytanie do tych co takie rzeczy robili. Jaką zaobserwowaliście stratę (zarówno UU jak i spadek w SERPach) po takim działaniu? Bo jeżeli strata jest znaczna to nawet tego nie będę ruszał, gdyż blog służy głównie jako zaplecze i to jest jego główna funkcja, szczególnie że jest bardzo bliski tematycznie stronie linkowanej i około 10% UU z bloga przechodzi potem na stronę linkowaną więc pośrednio też zarabia.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Ja robiłem przekierowanie z wordpress.com ze strony z ruchem około 40UU dziennie i praktycznie nic nie ubyło. W serpach się tylko zmienił adres a pozycje zostały.

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Ja robiłem przekierowanie z wordpress.com ze strony z ruchem około 40UU dziennie i praktycznie nic nie ubyło. W serpach się tylko zmienił adres a pozycje zostały.

A jak dawno temu to było? Zmieniałeś coś na tej przeniesionej stronie (układ, motyw, widgety itp) czy przeniosłeś w 100% identycznie?

Przekierowanie z wordpress.com? Da się?

Da się.

Po jakimś czasie strona z której robiłeś przekierowanie zniknie z indeksu a co za tym idzie również UU, chyba że to przekierowanie podbije pozycje Twojej docelówki to możesz zyskać.

Ale do tego czasu trochę minie i zdążę nową domenę podlinkować z miejscówek nieosiągalnych dla strony na subdomenie wordpress.com.

z miejscówek nieosiągalnych dla strony na subdomenie wordpress.com.

Mówisz o katalogach?

Nie tylko ale również. Jest kilka katalogów, które potrafią dać kopa,

Kolega, który odpowiedział jako pierwszy napisał, że nie zauważył straty po takiej operacji. O efektach napiszę w odpowiednim dziale za jakiś czas. Może się komuś przyda.

Pozdrawiam

strona z której robiłeś przekierowanie zniknie z indeksu a co za tym idzie również UU

Nic nie zniknie, bo nowa domena zajęła miejsce starej i teraz ona ma UU.

Przeniosłem całą stronę z wordpress.com bez żadnych zmian na tej samej skórce i z tą samą treścią.

Przekierowanie z wordpress.com? Da się?

Przekierowanie z wordpress.com kosztuje 13$ za rok.

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności