Skocz do zawartości

Budowa BEZPŁATNEGO serwisu z Preselle

Młody_Tata

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

w ostatnich dniach wpadł mi taki pomysł oto do głowy, by otworzyć serwis oparty o Wordpressa z możliwością zamieszczania BEZPŁATNIE preselli :) Już jakiś czas zbieram i wdrażam wiedzę na temat pozycjonowania, więc nie jako przy okazji dalszych "prób i błędów" chciałbym stworzyć taki serwis by sprawdzić "co nie co" :) Moje pytanie do Was:

Jeśli mielibyście korzystać z takiego serwisu, których być może wiele w sieci, co chcielibyście by posiadał? Co byłoby potrzebne by wygodnie się Wam na takiej platformie (wiem, wiem - zbyt wielkie słowo) pracowało?

Dlaczego Wordpress? Chciałbym by użytkownicy dodając artykuły od razu korzystali z genialnej wtyczki jaką niewątpliwie, w moim odczuciu jest WordPress SEO :)

Hosting mam, domenę wykupię :) Kwestia tego, co dla użytkowników byłoby dobre :)

Serdeczności :)

Dostaniesz tony SPAMu do moderacji oraz miliony niechcianych backlinków. To tak w skrócie ;)

wpadł mi taki pomysł oto do głowy,

Lepiej neich wypadnie ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

to przerabialiśmy gdzieś w okolicach 2006-2008 rok ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Najpierw postaw ten serwis. Dodawaj do niego porządne artykuły na ponad 2-3k znaków. Linkuj z dobrych miejscówek. A jak po czasie ktoś będzie chciał dodać artykuł do Twojego serwisu to stwórz listę wyśrubowanych wymagań.

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Tutaj większość osób zgadza się, że linki należy pozyskiwać z tzw. dobrych miejscówek, ale gdy przychodzi co do czego, to nikt nie potrafi docenić "zadbanych" precli - dostaniesz "unikalny tekst" z mieszarki synonimów, a co niektórzy "dopalą wpis" linkami rotacyjnymi ze zbanowanych domen. W rezultacie Google bardzo szybko wyłapie Twojego precla, zbanuje go, a być może i inne Twoje strony oberwą.

Osób, które chciały założyć "zadbany pressel", "zadbany katalog stron" itp. jest na PiO co niemiara. Niestety, większość się zniechęciła, gdy przyszło im się zderzyć z realiami.

zamieszczania BEZPŁATNIE preselli

Za porządne i unikalne artykuły tematyczne to bedziesz musiał dopłacić zamieszczajacym. Bezpłatne to możesz dostać tekst zmiksowanych zdań.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jeśli będzie miał z 50 porządnych artów własnych bez linków a serwis będzie miał porządny trust to jestem gotów dodać do niego unikatowy artykuł bezpłatnie :)

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Hosting mam, domenę wykupię
Super atuty, ale 10 lat wstecz.

Obecnie domenę można mieć za 0 zł + nawet hosting za 0 zł / rok w promocji jak niedawno w nazwa.pl.

Wracając do tematu precla, to niestety czynnik ludzki w tym wypadku stanowi problem ponieważ jak dajesz coś za darmo mało kto, to uszanuje i co rusz będziesz miał wpisu z synonimów, mikserów itd... nawet jak w regulaminie zastrzeżesz, ze takich nie akceptujesz. Ale z innej strony patrząc "porządne" artykuły nikt nie zamieści w podrzędnym preclu, bo woli postawić swojego WP i mieć nad nim kontrolę.

Jeśli już zainwestujesz powiedzmy w artykuły pisane na zamówienie 20 ~ 50 zł / sztukę, to kosz budowy takiego serwisu możne wynosić parę tysięcy złotych i wtedy, to Tobie nie będzie się uśmiechać przyjmować artykuły za free z linkami wychodzącymi.

Takie jest moje IMHO w tej kwestii.

:pisze:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Albo znajdź tyle samo niemoderowanych.
A co to ma wspólnego z tematem ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności