Skocz do zawartości

Praca na etacie seo

Kulewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze można rozpocząć etat jako młodszy SEOwiec. Na start ok, może ktoś Cię doceni/awansuje, bądź przynajmniej rozeznasz się jak to wszystko wygląda/nabierzesz jakiegoś doświadczenia.

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
W kontekście tego co piszemy to łatwiej rozwiązać umowę z klientem, czy znaleźć sobie dobrego szefa?

Szefa możesz znaleźć raz, a porządnie i przy zdrowych relacjach nie musisz się o nic martwić.

Poza tym ja bardzo rzadko trafiam na klienta, który podniesie mi ciśnienie. Może raz w roku się taki zdarza ale wtedy szybko rozwiązuje umowę i się nie stresuje niepotrzebnie.

Coś tu mi nie gra. Albo masz mało klientów = masz mało "cisnienia" z nimi, albo masz ich dużo = jesteś w stanie mieć w nosie jednostki.

Dziwna sytuacja...

Pytanie czy naturalne jest to, że ktoś poświęcający 2h dziennie na firmę i nie zatrudniający ani jednego pracownika (o czym była mowa w tym temacie) ma dużo klientów.

Pisałem też, że korzystam z usług podwykonastwa, czyli mam takich, którzy założyli firmę i rozliczamy się na fakturę, albo takich których poznałem już dawno i wykonują dla mnie różne prace. W tym tygodniu mam podpisane 2 nowe umowy na pozycjonowanie, pewnie do końca tygodnia jeszcze 2-3 wpadną. Nie wiem czy to dużo, czy mało, ale działalność prowadzę od 2006 roku, więc klientów się trochę nazbierało.

W mojej innej działalności nic nie robię poza pozycjonowaniem strony, kontaktem z podwykonawcą i użyczaniem sprzętu. Ostatnio np. przyjechał do mnie po agregat hydrodynamiczny, wydałem go, po kilku dniach wrócił ze sprzętem i 2tyś dla mnie. Całość zajęła mi z 30min. W miesiącu poświęcam dosłownie kilka godzin na dopilnowanie tego bo mam po prostu dobrego człowieka, który wiele rzeczy robi za mnie. Ja za to mu załatwiam klientów i wyłożyłem kasę na pro sprzęt, dzięki któremu zlecenia idą dużo szybciej. On ma działalność, podpisuje umowy i zatrudnia ludzi.

Kto będzie chciał to sobie moje rady przeanalizuje a kto nie będzie chciał to się zatrudni u tych, którzy narzekają jakie to prowadzenie firmy jest absorbujące.

Niestety ale widzę, że tu każdy szuka dziury w całym, dlatego dla mnie EOT.

..... a ile chciałbyś dostać na tym etacie? 2000, 3000 a może 5000? Rozumiem że pozycjonowanie to hobby. Takie hobby pozwoli ci wyciągnąć lekką ręką 1000 euro. Po interesuj się w temacie. No chyba że szukasz ciepłej posadki od 8 do 16 ,żeby się nie zmęczyć to kombinuj ale ja jako pracodawca nigdy bym cię nie zatrudnił ,bo z Anglii najczęściej wracają mało efektywni... (bez urazy, takie doświadczenie). Osobiście polecam ci Tesco w Londynie niż SEO w Lublinie....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności