Skocz do zawartości

Jaki plik na reklamy AdSense

misiaczek1951

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na początku może się przedstawię, Mam na imię Wojtek, kończę własnie 19 lat i od dwóch lat prowadzę serwis sportowy. Obecnie generuję około 1000 uu dziennie. Po raz pierwszy chcę dodać na swoją stronę reklamy adsense, tylko w ogóle nie wiem, jak się do tego zabrac. Osoba zajmująca się dotychczas stroną techniczną serwisu wyjechała i nie mam z nią żadnego kontaktu. Zostałem sam, a w tych sprawach jestem kompletnie zielony. Niech ktoś mi powie, w jakim pliku mam umiejscowić kod reklam adsense?

Przapraszam za bzdurne pewnie pytanie, ale kompletnie nie mam pojęcia, jak to zrobić.

Pozdrawiam :)

Czołem Wojtek!

Implementacja kodu reklamy nie jest bardzo skomplikowana. Poziom trudności będzie zależeć od tego w jaki sposób skonstruowany jest twój serwis.

Odsyłam do sekcji "Implementacja Kodu" w pomocy AdSense po dokładniejsze wskazówki.

https://support.google.com/adsense/answer/6002575?hl=pl&ref_topic=1307438&rd=1

Założyłem, że zarejestrowałeś już konto w AdSense i zostało ono wstępnie zweryfikowane a teraz musisz wstawić jednostki na stronę. Jeżeli nie masz jeszcze konta to będziesz musiał je najpierw założyć.

Powodzenia w zarabianiu!

M.

To wszystko zalezy na jakim oprogramowaniu jest oparty Twój serwis, ponieważ każdy ma inną strukturę. Czy jest to dedykowane oprogramowanie, czy jakiś popularny CMS - Wordpress/Joomla/Drupal etc.?

Najlepiej jakbyś podał adres swojej strony, wtedy może będzie wiadomo na czym oparty jest portal.

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Serdecznie dziękuję za Wasze podpowiedzi. Co do pytań, to oczywiście założyłem już konto na Adsense. Okazało się, że mam wygenerowane jedno miejsce na banner w silniku mojej strony, dlatego go tam wstawiłem. Wzorując się jednak na innych stronach i z tego co czytałem w regulaminie Adsene, jednoczesnie mogę wyświetlać trzy reklamy od nich. Dlatego chciałbym to wykorzystać. Jeśli chodzi o CMS mojej strony, to jest to dość popularny wśród stron sportowych WxSport. Jakieś kolejne wskazówki? :)

Poczytaj trochę o układach reklam na stronie tak by zwiększyć zyski. Ale jeszcze zanim to zrobisz zanotuj sobie co znaczą skróty typu CPC, dodaj regulamin i poradnik dla początkujących (czy jakoś tak) Adsense do ulubionych, poszukaj w inernecie szablonów MFA (made for adsense) i na koniec mogę polecić ci blog https://adsense.shpyo.net/.

Brak czasu na nudne, powtarzalne zadania? Sprawdź szablony Zennoposter

300zł za CMSa a jego autor nie postarał się nawet o print screeny nie wspominając już o demo.

#misiaczek1951 możesz podać link do swojej strony ? Może przyda mi się ten CMS ale najpierw chciałbym zobaczyć jak to wygląda.

Nie wiesz w co zainwestować pieniądze ? Wejdź na DKW.pl i zobacz sprawdzone sposoby na zarabianie pieniędzy oraz jak zarabiać na grach ! Masz problemy finansowe i potrzebujesz gotówki?Ten portal finansowy pomoże Ci wybrnąć z problemów!

@misiaczek1951

Troche trudno będzie nam doradzić jak wstawić reklamy w Twoim serwisie, bo to zależy od wieeeeelu czynników i raczej nikt Ci nie poradzi gdzie dokładnie wstawić kod.

Jeżeli nie boisz się, mogę Ci pomóc za darmo, ale wiąże się to z podesłaniem dostępu do FTP, bądź panelu admina (jeżeli jest możliwość edycji szablonów/opcja wstawiania reklam). Ew. mogę Ci pomóc przez Team Viewera...

Jakby co, to pisz na PW.

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

• 3 tygodnie później...

Możesz 3 reklamy zwykłe + kilka reklam tekstowych + wyszukiwarkę. Jeśli to jest serwis sportowy to możesz również zarabiać na poleceniach bukmacherów - ale jest to wątpliwe prawnie o ile są buki niezarejestrowane w PL (chociaż 90% stron sportowych to robi...).

Możesz 3 reklamy zwykłe + kilka reklam tekstowych + wyszukiwarkę. Jeśli to jest serwis sportowy to możesz również zarabiać na poleceniach bukmacherów(...)

Źle życzysz koledze...

3 zwykłe, 3 linkowe, 2 wyszukiwarki. + dodatkowe ograniczenia dot. rozmiaru dużych reklam.

Za linki partnerskie do bukmacherki dostaniesz bana w AdSense.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności