Skocz do zawartości

Charytatywny sex shop

wazzu

Rekomendowane odpowiedzi

Branża jest trudna gdyż jest już obstawiona. Konkretnie przez kilka firm, które ze sobą współpracują i mają kasę. Firmy te przyszły z niemieckim doświadczeniem i uruchomiły w Polsce hurtownie oraz swoje sklepy online.

Zarobek na tym jest ale wpierw musisz włożyć aby wyjąć (bez podtekstów). ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Niestety musisz lub zainwestować w dobre szkolenia, lub uczyć się na własnych błędach.

Chciałbym zainwestować w dobre szkolenie ale po pierwsze pewnie będzie drogie, po drugie przekaże mi podstawy które znajdę pewnie w pierwszej książce a po trzecie jest tylu "specjalistów", że ciężko trafić na kogoś na prawdę znającego się na temacie. Co do nauki na własnych błędach to spoko. I tak robię to i będę to robił, chciałbym tylko, żeby tych błędów było możliwie jak najmniej na mojej drodze. Dlatego chcę zaproponować taką właśnie formę rozliczenia za naukę.

Nikt z nas tyle nie pracuje, to raz, większość pracuje o wiele więcej.

Nie pisałem wtedy o Was a o mnie. Chcę poświęcić czas po godzinach, żeby uczyć się biznesu w internecie.

Trzy jak chcemy zrobić coś charytatywnie wiemy jak to zrobić bez takich pośredników jak Ty pacz baner z prawej i pacz sumę jaką już zebraliśmy.

Wiem, że wiecie. Kwota oczywiście nie mała. Ale ile by nie było to zawsze będzie tych pieniędzy za mało na szczytny cel.

Dwa nie ufamy Tobie, Twój temat wygląda jak dowcip skrzyżowany z próba szukania jelenia, stada jeleni.

To co mam zrobić, żeby Wasze zaufanie pozyskać? ;) Pisałem wcześniej o tym, że jeśli wywinę Wam numer to pewnie zrównacie moją stronę z ziemią i nic z niej nie zostanie. Jest to ryzyko jakiem jestem w stanie podjąć. Sklep stoi na platformie Saas, opłaconej na rok. Zapłaciłem też kilka stówek za pare mało znaczących poprawek w wyglądzie i kolejne za szablon na allegro. Więc jakby nie było jakaś kasa już w to poszła. Szkoda, żeby się zmarnowała ;)

Ja pier*****e ...... Ludzka kreatywność nie zna granic

A dziękuje ;) Jak to mówią- kto kombinuje też żyje, a w Polsce to wręcz wrodzona cecha ;) 1000 pomysłów na minutę i nie wiadomo nigdy co z którego wyjdzie. Mam nadzieje, że ten się uda :)

Jak to mówią- kto kombinuje też żyje

Nie powinno być ten?

Mam nadzieje, że ten się uda :)

Nie łudź się ;)

Wykombinowałeś sobie, że ktoś dobry a nawet bardzo dobry za darmo pokaże Ci jak pozycjonować? Charytatywnie poświęci na to jeszcze pieniądze dla Ciebie? Równie dobrze jak ktoś jest takim samarytaninem to zamiast wydać pieniądze na naukę Ciebie wpłaci je bezpośrednio na charytatywny cel.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zainwestowałem w to już 4k zł

Nie ogarniam skąd się biorą ludzie, którzy otwierają DG i próbują działać w branży o której nie mają zielonego pojęcia.

Chcę poświęcić czas po godzinach, żeby uczyć się biznesu w internecie.

W kwestii nauki pozycjonowania - przygotuj kolejne 4k pln na softy, serwery, domeny + kilka miesięcy(6-12) na naukę. Weź pod uwagę, że po tej inwestycji czasu i kasy może się okazać, że jesteś za cienki na tą branżę. Żeby tutaj coś zdziałać będziesz musiał konkurować z poważnymi firmami oraz z ludźmi którzy znają się na seo. Biorąc pod uwagę że nie masz wiedzy ani doświadczenia to szanse są nikłe.

Generalnie wygląda to trochę tak, że wpakowałeś się w tą branżę bez rozeznania, utopiłeś kasę, a teraz chcesz ratować wszystko dzieląc skórę na niedźwiedziu i licząc na to, że ktoś Ci pomoże. Za skuteczne seo dla takiej strony na kilka fraz przez rok zapłaciłbyś min. kilkanaście tys pln. Serio sądzisz, że ktoś Ci zrobi taki prezent bo dasz zyski na cele charytatywne?

To co mam zrobić

Jedna z podstawowych zasad inwestowania na giełdzie pasująca do wielu innych dziedzin:

Ciąć straty.

Twoja firma nie przynosi zysków i z tego co piszesz najprawdopodobniej ich nie przyniesie w ciągu najbliższych 6-12 mcy.

żeby nie było że nad tobą się pastwimy, to dam ci kilka możliwości wybrnięcia z impasu:

- możesz spróbować znaleźć kogoś kto będzie pozycjonował za % zysku z sklepu.

- spróbować pozycjonować się na jakieś hasła z długiego ogona, typu poganiacz 30cm z różowymi wypustkami

- pobawić się w zdobywanie ruchu z poza serpów.

Na główne hasła masz bardzo nikłe szanse zaistnieć nawet po rocznym szkoleniu. firmy które zajmują te pozycje mają duże budżety na wynajęcie zawodowców, a firmy obsługujące dużo porządnych zaplecz które budowały latami (ostatnio znalazłem kilka bloggerów z branży w PL z 2004 r, dobre i drogie softy i sporo doświadczenia, oraz zasobów ludzkich.

Chcesz być altruistą, to otwórz samodzielnie przedmiotowy sklep, zainwestuj w jego rozruch i jak zacznie przynosić dochody cześć z nich oddawaj na cele charytatywne. IMHO, to jedyna droga jeśli poważnie o tym myślisz.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jeśli można spytać, na co wydałeś resztę z 4 k, nie licząc Adwordsów?

Bo 4 k zł to jest mw.: około:

1. scrapebox - 211 zł z rabatem bhw
  2. xrumer licencja standard - 1665 zł + 370 na abonamentalia na pierwszy rok
  3. zennoposter - 320 zł (plus koszty przesyłki listu i przelewu)

Za mniej niż "dwa dwieście" miałbyś 3 według mnie najlepsze programy do zmasowanego linkowania. Za resztę szablony do zennopostera i listy forów i stron.

Edit:

Tak sobie myślę, że gdybyś przeznaczył te drobne pieniążki:) na takiego tank'a to o pozycjonowaniu można by pomyśleć :)

Brak czasu na nudne, powtarzalne zadania? Sprawdź szablony Zennoposter

Tak sobie myślę, że gdybyś przeznaczył te drobne pieniążki:) na zakup sprzętów dla takiego tank'a to o pozycjonowaniu można by pomyśleć

Ty to serio ?? No błagam Cię !!!

Tu planujesz zakup XR: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/92013-xrumer-120-elit/?p=1401210 (28.01.15)

Tu natomiast Zenno: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/116836-zennoposter/?p=1403995 (wczoraj)

i pytasz, czy ktoś by Tobie z nim pomógł.

I będziesz sex-shop pozycjonował. ? :hahaha:

Edyta: tak, wiem co powiesz ... kupujesz 6 licencję ... na 26 maszynę :)

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

@2 wyżej

1. W sensie na co je mógł wydać
  2. Głównym celem wypowiedzi miało być zwrócenie uwagi na to co do seo mógłby zrobić z taką kasą
  3. nie liczyłbym na to, że ktoś zupełnie mi obcy kupi mi cokolwiek (poniżej edycji było zdanie humorystyczne)
  4. kolega spóźniłby się z kupowaniem o cały dzień, chociaż w naszej branży dzień oczekiwania na topy no niewiele :)
  5. odpowiedź na ostatnie pytanie: na razie nie, może kiedyś... :)

Przy czym z naciskiem na punkty 3 i 4. :)

Brak czasu na nudne, powtarzalne zadania? Sprawdź szablony Zennoposter

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności