Skocz do zawartości

Szkolenie - BHS w praktyce

blake

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tego nie powiedziałem ;) ale na pewno trudniejszym od tych Twoich fraz.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Widzisz z moimi frazami jest tak, że ponieważ to branża związana z informatyką, tak każda firma, która się tm zajmuje a jest ich w h...... ma pojecie o temacie. Niestety umieją czytać i wyciągać wnioski ponieważ to bardzo pokrewne tematy. Tak więc z tych 500 firm które napisałeś pewnie nikt nie korzysta ani z gimbaz ani z usług firm pozycjonujących bo są w stanie sami to zrobić. Niektórzy mają naprawdę dobre i stabilne pozycje od wielu lat. Mają linki z Uczelni, Dystrybutorów i nawet takich molochów jak Novel czy Microsoft.

Niestety większość tych linków jest poza zasięgiem gimbazy a nawet doświadczonych pozycjonerów ponieważ żaden automat ich tam nie wstawi. Nawet ręcznie ich tam nie dodasz.

więc... Ci najlepsi nie używają katalogów, precli, guestbooków, profili, komentarzy itp ponieważ to się tu akurat marnie sprawdza po 2012 roku.

Tyle co do trudności

To tak nie działa jak Ci się wydaje. Myślisz, że każdy pozycjoner wie jak naprawić komputer, jak napisać program do zliczania głosów dla PKW i jak zrobić laser do myszki? To, że są wysoko, bo mają jakieś tam linki, których akurat Ty nie potrafisz przeskoczyć nie oznacza, że się nie da.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Niestety większość tych linków jest poza zasięgiem gimbazy a nawet doświadczonych pozycjonerów

Często jest tak, że jeden lub dwa linki z dobrych stron (właśnie m.in. strony wymienione są dobre, mają zaufanie userów i google, tak dla wiadomości za free) są więcej warte niż np. 1k z obecnie popularnego syfu k2 ;) Do takich stron jest na szczęście dostęp ograniczony.

Strony robione syfem w chwili obecnej długo nie przetrwają. Dlatego w branży afiliacyjnej tak ważne jest wymiana domen.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jak jest duża konkurencja to i stron jest więcej więc i wyników jest więcej tak w dużym uproszczeniu.

To co powiesz o frazie która ma Około 25 270 000 000 wyników ? Jest to trudna fraza? Ile potrzebowałbyś czasu by się wbić na nią do TOP10 ?

Pozdrawiam

Moim marzeniem jest poznanie tych ludzi którzy przyjdą na szkolenie do @blejka

Mi kiedyś jeden ruski powiedział: a na ch-uj tebja eto subszczenie, pij paliak. Nu co miał zrobić ja, pił. ;)

e:

poprawił ja ch-uj

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Na jakiej podstawie niektórzy wypowiadają się na temat merytoryczności szkolenia jeżeli one jeszcze się nie odbyło? "Prawo" do tego będą miały raczej tylko te osoby, które takie szkolenia przejdą...

Temat jak większość w ostatnim czasie, przeobraził się w osobiste przepychanki/utarczki pomiędzy kilkoma osobami... Niech każdy patrzy na swoją du.. i tyle..

Marzy mi się z nimi bezcenne selfi
Może "Major" Panie Obi Wan Xanobi zainspiruje Ciebie jak to zrobić :ph34r:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Tu pewnie przy odrobinie sprytu optymalizacji i linków da się to przeskoczyć. Niemniej jednak przy takich zarobkach konkurencja na tych frazach powinna być większa, chyba że google tnie te strony i jak już @B zauważył trzeba wytrwałości żeby się nie zniechęcić.

Jakby nie patrzeć to np. na frazę "jagody acai" nie ma teraz w TOP10 żadnej strony z affilacją. A ze wszystkich tylko gdzieś tam w dolnych rejonach 2 witryny, które nie są "dużym i zaufanym serwisem". Fajnie chociaż, że w dzienniku zachodnim można sobie wstawić precla tzn. artykuł sponsorowany i go podlinkować ;).

Przez jakieś półtora roku pierwsza strona na tę frazę była moja i jak zniknęła jakieś pół roku temu to już żadna strona z afiliacją na 1 miejscu się nie pojawiła. Chętnie bym zobaczył czyjś rajd na pierwszą pozycję, otuchy by mi to dodało. Ja nie umiem, a kasy trochę z tego było :P

Moja antycypacja podpowiadała mi, że bez Szlafrocka, Xanna i kilku mniejszych stażem kolegów w tym temacie się nie obejdzie. Niestety trzeba będzie się przenieść do innego wątku, może do usilnego szukania kolegów? https://www.forum.optymalizacja.com/topic/196109-1-sierpien-bhs-w-kato/

Jest już komplet 3 osób na pierwszą turę, temat można póki co zamknąć, jeżeli będzie kolejna to wtedy się otworzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności