Skocz do zawartości

Wyszukiwarka Google mnie nie lubi

FLANCUZ

Rekomendowane odpowiedzi

A ja bym napisał że dopiero kupiłem i że nie wiem o co chodzi z tym spamem. To moja pierwsza strona itp.

Jak zdejmą ci filtr to linki pewnie zostaną i może to jakoś przejdzie. w ciągu 4 do 14 dni będziesz wiedział.

Jak nie zdejmą to zrobisz nową stronę bo przepychać się nie ma co.

Oni wiedzą że dużo domen zostało porzuconych i są kupowane przez inne osoby. Sam uratowałem tak kupioną domenę po przejściach. Nawet strony nie skończyłem robić jak wysyłałem prośbę bo nie wiedziałem czy zdejmą filtr i ku mojemu zdziwieniu zdjęli.

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja bym napisał że dopiero kupiłem i że nie wiem o co chodzi z tym spamem. To moja pierwsza strona itp.

Po pierwsze takie coś nie przejdzie, po drugie nikt tego nie czyta - testowałem.

Oni wiedzą że dużo domen zostało porzuconych i są kupowane przez inne osoby. Sam uratowałem tak kupioną domenę po przejściach.

Mają to w nosie, równie dobrze mogłeś nie przedłużyć domeny specjalnie, żeby ją ponownie kupić i dalej szerzyć swój spam.

Jak zdejmą ci filtr to linki pewnie zostaną i może to jakoś przejdzie. w ciągu 4 do 14 dni będziesz wiedział.

Z takimi śmieciowymi linkami to nie ma co szukać w serpach, domena jest spalona, jedyna rada kupienie nowej domeny bez historii i bez linków.

kwestia do czego będzie jej używał, czasami na zaplecze kupuje domeny po przejściach, np po podróbkowcach, spamowane tak że po roku/dwóch maja często jeszcze po 10K BL, ze źródeł dalekich od ideału. Indeksuje się średnio 50%-60%, i często nie te których bym się spodziewał, G jest mocno wybiórcze w swoich ocenach "wartościowych" stron.

Po pierwsze takie coś nie przejdzie

To ja chyba miałem szczęście, prośba wysłana 12 stycznia 2015 i pozytywne rozpatrzenie 15.01.2015.

Jeśli na domenie będzie jakiś poważny biznes lepiej ją zmienić, po co od samego początku ciągnąć za sobą "smród" ;)

Zobaczymy może mi też się uda :)
Złożyłem wniosek 10.02, poczekamy 2 tygodnie. Jak nic to nie da to będziemy musieli szukać innej domeny...
Gdzie mogę sprawdzić historie domeny wraz z info czy zaspamowana jest? Nie chcielibyśmy ponownie coś kupić i nie móc z tego korzystać...

To ja chyba miałem szczęście, prośba wysłana 12 stycznia 2015 i pozytywne rozpatrzenie 15.01.2015.

Ludzie skończcie z tym pojęciem szczęscie itp. szczęście to można mieć jak się na ulicy 100zł znajdzie, a nie w SEO, a tym bardziej w kontaktach z Google, tam działa algorytm, który ocenia czy ma zdjąć karę czy nie, mogła być np. witryna linkowana swl, ale ktoś już zdjął punkty to i linków nie ma = kara zdjęta, a czasami może być i 50 linków w tym jeden link którego nie widać i kary nie zdejmą bo algorytm ciągle widzi ten jeden link.

Nie siejmy tutaj na forum takiej propagandy jak na forum dla webmasterów, gdzie robią ludzią wodę z mózgu, każą wklejać kopie listów do administratorów z prośbą o usunięcie linków(tak na sero radzą tam), wystarczy pomyśleć na chłopski rozum ilu by trzeba ludzi zatrudniać do tego - setki, tysiące na jeden kraj, ale po co jak jest algorytm który rozstrzyga to.

janekszeryf przeczytaj do czego się odniosłem w moim poprzednim poście:

Po pierwsze takie coś nie przejdzie

Skoro Tobie takie prośby nie przechodzą ja musiałem mieć szczęście, że mi się udało.

janek co Ty za bajki opowiadasz :D Bez problemu bany (wiadomość "Czysty spam" w GWT) są ściągane, wystarczy że 1) postawi się cokolwiek (na pewno nie seokata) wyglądającego przyzwoicie - jak są dane kontaktowe to super, 2) napisze wiadomość w takim stylu jak radzili poprzednicy. I mówię to z praktyki, również z roku 2015 :) Dodam jeszcze tylko, że odpowiedź jest zwykle w 48-72h, nie trzeba czekać nawet tych 2 tygodni.

Inna sprawa, czy historia domeny nie przeszkadza potem w jej pozycjonowaniu.

Linkhouse.co - platforma content marketingu i link building z największą bazą serwisów, narzędziami ułatwiającymi tworzenie ofert linkowania i śledzenia jego efektów. 

Wyniki Badania Link Building w Polsce - 2018

Bajki to lecą na kanale TVP ABC, sprawdźcie pierw linki tej domeny, a nie wypowiadacie się jak nawet linków domeny nie sprawdziliście

2) napisze wiadomość w takim stylu jak radzili poprzednicy. I mówię to z praktyki, również z roku 2015 :)

A jakbyś napisał Hej jestem Władek bardzo lubię strony internetowe, lubię też gdy jest ciepło na dworze to by nie zdjeli?

Uczę się całe życie, on 12 Feb 2015 - 09:03, said:

Po pierwsze takie coś nie przejdzie, po drugie nikt tego nie czyta - testowałem.

Janekszeryf bzdury gadasz:)

Miałem taką sytuacje z klientem, 11.12.14 wysłałem, 12.12.14 odpowiedź: "Prośba o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia witryny www.domena.pl/: anulowaliśmy ręczne działania antyspamowe"

Identyczne powiadomienie było ;-)

Dralik zainwestuj w premium ahrefsa, albo chodziciaż z darmowego skorzystaj:

Anchory do domeny:

splitsecond serial
zacmienie lektor pl pobierz za darmo
odziez chlopieca pl
nawigacja na n95 chomikuj
euro truck
spolszczenie chomikuj
gry bijatyki na telefon

Pierwszy z brzegu z spamerskich linków:

https://tfgamessite.com.iris.arvixe.com/phpbb3/viewtopic.php?f=10&t=432507

Dobrze, ale on te domene kupił z historią tak ? Czyli tak samo jak mój klient :)
Nie ma problemu przy zdjęciu takiego filtra... Wystarczy napisać do nich właśnie o tym w powiadomieniu i oni to rozpatrzą :)

a ja bym to olał i odpalił serwis na zbanowanej domenie i czekał aż samo się naprawi , jeśli linki nie prowadzę do strony głównej algorytm powinien sam rozpoznać że strona zmieniła leya ( 404 / 410 ) i własciciela bo zmieniła się treśc która nie jest już spamowana.

icon_share.png FLANCUZ

Kupono starej domeny z odzysku nie powinno dawaćżadnych profitów, tak przynajmniej uważają specjaliści , lepiej wybrać coś nowego co świdczy o twojej unikalności

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności