Skocz do zawartości

Content Marketing

genju2

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Ostatnio zakupiłem sobie kurs w sieci za 300 zł odnośnie Content marketingu. Wszytko ładnie wygląda ale jak Content marketing ma się do np pozycjonowania sklepów internetowych ?

Zajmuję się stronką : https://winotokaj.pl/ i jak iść pod kątem Contentu a nie Linków ? Przecież w sklepie Internetowym jak chciałbym wypozycjonować dany produkt to nie umieszczę opisu produktu na 5000 znaków... Gdzieś czytałem iż powinno stawiać się bloga tylko nie wiem czy postawić go w wewnątrz sklepu czy na osobnej domenie gdzie w artykułach , wypozycjonowanych na niszowe frazy będą umieszczone linki kierujące do strony sklepu. Tylko pytanie czy to nie będzie wyglądać spamersko?

Cześć,

zastanawia mnie co takiego było w tym kursie za 300zł, że nie pomógł ci zbytnio w podstawach.

Niedawno był podobny problem: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/206814-seo-dla-sklepu-odpuszczam-ale-co-z-blogiem/

Tylko pytanie czy to nie będzie wyglądać spamersko?

nie, jeśli content będzie unikalny i wartościowy dla użytkownila (bo o to notabene chodzi w content marketingu) i nie chodzi o to abyś cały czas linkował stronę główną, tylko również (allbo przedewszystkim ,bo najefektywniejsz pozycjonowanie sklepu to pozycjonowanie szerokie tj. long tail) kategorie, podkategorie, produkty.

Dla fanów wina na pewno można znaleźć sporo ciekawych pomysłów. Sylwestrus rzucił Ci kilka dobrych propozycji. Jeśli postawisz na jakość treści, a nie ilość - na pewno nie będzie to wyglądać spamersko.

Możesz założyć bloga na subdomenie. W sidebarze dać link lub baner do sklepu. W treści artykułów możesz dodawać linki do omawianych win lub kategorii (oczywiście nie przesadzając z ilością).

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Przecież w sklepie Internetowym jak chciałbym wypozycjonować dany produkt to nie umieszczę opisu produktu na 5000 znaków...

W marketingu treści nie chodzi o ilość znaków ale o informacje niedostępne na innych stronach ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Dziękuję za uwagi, A tego bloga lepiej prowadzić wewnątrz sklepu czy na osobnej domenie ?

Vitar-- Tam były konkretne podstawy z czego można było wyciągnąć jeden wniosek -- Treść robić pod użytkownika a nie pod SEO.

Pomysłów jest dużo tylko trzeba umieć dobrze pisać : ) a z Tym już jest problem...

Jak ktoś już wcześniej napisał o winie można pisać długo i dużo , a co najważniejsze ciekawie, można nawet posiłkować sie materiałami cudzymi jak na przykład tuba. Najważniejsze jest aby pisać o ciekawostkach a nie sztampowe bla bla bla jakie jest wszędzie.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Tutaj masz przykład w jakim kierunku uderzyć , łączysz w jednym marketing treści z "zachęceniem do akcji" (zakupu) .

https://nauka.newsweek.pl/wino-pomaga-spalac-tluszcz,artykuly,356886,1.html

Idealna sytuacja w content marketingu jest wtedy gdy tekst jest sam w sobie wartością która rozwiązuje problemy czytającego a w dodatku poprzez nią można polecić produkt / usługę która jest powiązana z takim artykułem.

Przykładowo - przedsiębiorca pyta w wyszukiwarce - jak wrzucić w koszty środek trwały - wypływa artykuł - "Jednorazowa amortyzacja, pomoc de minimis dla małych podatników". Czytający dowiaduje się o możliwości skorzystania z ulgi, dokonania jednorazowego odpisu amortyzacyjnego - obok baner -"skorzysta∆ z oprogramowania XYZ, z nami łatwo to zrobisz".

Najlepsze rozwiązania dla freelancerów - księgowość online dodatkowo platforma dla biur rachunkowych a jak Ci się nic nie chce możesz skorzystać z biura rachunkowego online

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności