Skocz do zawartości

pozycjonowanie strony dwujezycznej (lub kilku)

mm9

Rekomendowane odpowiedzi

hej mam pytanie dotyczace pozycjonowania strony dwujezycznej:

-strona ma index.php , ktory include-uje kolejne podstrony w wersji angielskiej

-wersja polska ma osobny indexpl.php , ktory include-uje polskie wersje podstron

-jezyk przelaczany jest przez list/menu na stronie index.php (wersja angielska)

-jezyk przelacza tylko strone glowna i po przelaczeniu zawsze wracamy do glownej czyli mam tak jakby zbudowane 2 cale osobne strony

-wersja glowna czyli angielska pozycjonuje sie ladnie a ostatnio dodana Polska wcale sie nie pojawia na razie

pytania:

1. czy google i inne (glownie chodzi o google) same spozycjonuja dodatkowe polskie wersje stron?

2. czy ma sens robienie strony wejsciowej tylko z wyborem jezyka?

3. do strony mam wykupione 2 niezalezne adresy! czy ma sens posadzenie wersji polskiej na jednym z nich a angielskiej na drugim?? jakie korzysci i wady??

4. prosze o inne porady i propozycje indexowania i przekonstruowania takiej strony!

z gory dziekuje

pozdrawiam

michal

czytalem wiele tematow o pozycjonowaniu takich stron i kazdy mowi cos innego

najczesciej spotykana opcja wydaje sie byc

domena/en

domena/pl

zamiast en.domena

pl.domena

wiec nie wiem juz, ktora opcje lepiej wybrac??

dodatkowo bardzo chcialbym poznac odpowiedzi na pytania dotyczace doemny, ktora juz posiadam!!!!

wiec jesli ktos bylby tak mily aby odpowiedziec na pytania, na ktore nie znalazlem konkretnych odpowiedzi - bylbym zobowiazany!!

a jesli nikt nie znajdzie czasu aby odpowiedziec na wsyzstkie to moze chcoaicaz na pojedyncze lun na pytanie:

czy strona jaka juz posiadam sie spozycjonuje w 2 jezykach???:

index.php ktory przelacza jezyk tylko do indexen.php (menuboxem oraz linkami - flagami)

pod kazdym z tych indexow jest galaz podstron include-owanych do indexu

osobna galaz poslkich z osobnymi, nazwami, metami, tresciami, tytulami

oraz osobna angielska ze swoimi, nazwami, metami, tresciami, tytulami czyli tak jaby 2 osobne strony przelaczane na idex.php

czy tak wykonana strona ma szanse sie spozycjonowac?

dzieki

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności