Skocz do zawartości

Co źle robię?

Petersburg

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Mam stronę https://www.petersburg.ovh.org/

Istnieje ona bodaj od początku marca, jednak nie zadowalają mnie wyniki pozycjonowania w Google. Najgorsze jest to, że kompletnie nie wiem dlaczego. Używam tytułów(h1) na podstronach, usunąłem błędy w kodzie(jest bardzo mało już), używam <strong>, codziennie dodaję do 3 katalogow na zróżnicowane hasło, głównie pozycjonując jednak na "Sankt Petersburg"(wszystko to wyczytałem na Waszym forum). Efekty są jednak mierne: w polskim wyszukiwaniu Google aż 5 strona dla "Petersburg" i 3. dla "Sankt Petersburg", ostatnio nie mogę się w ogóle wyżej posunąć. Już od ponad miesiąca stoję w miejscu(raz trochę spadnę, później wzrosnę najwyżej). Mam przez to jedynie zazwyczaj z 60 gości dziennie. Co z tym pozycjonowaniem? Na co powinienem głównie zwrócić uwagę? Na pewno sami na pewno zauważycie od razu, a naprawdę sądzę, że strona może być dla ludzi bardzo pomocna...

Bardzo proszę.

Pozdrawiam. Pomóżcie proszę.

P.S. Wszystko dobrze jest w Wp.pl, Onet.pl, Netsprint.pl, MSN i Yahoo dla Polski(:)), ale nie mogę nijak dla Google!!! Błagam.......

Moim zdaniem wszystko robisz ok ale siła fraz prowadzących z katalogów tak jak by zmalała

tzn google je olewa.

po za tym masz według MSN 59 linków to naprawde niewiele yahoo 132

to jest bardzo mało tyle linków zyskuje się w tydzień - dwa

musisz zwiększyć częstotliwość dodawania do katalogów tak do 10 dziennie w sieci jest ok 1500 katalogów

tu masz Spis Katalogów choć powinieneś go już znać skoro zabrałeś się za pozycjonowanie.

a poza tym :

Caly czas są problemy z DC google czesc katalogów wypada część jest ponownie indeksowana itd.

Pomyśl o zapleczu + system wymiany = lepsza pozycja.

decent

Ps.

Erbit

staram sie :)

<font size="1">Na podstronach <b>petersburg.ovh.org</b></font>

</font></td></tr></table>

<br><br style="line-height: 1px">

<head><script type="text/javascript">

<head> w środku kodu strony ? Nie jest to odpowiednie miejsce.

Zapłaciłem mandat w tym mieście :)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

Bardzo dziękuję za odpowiedź, jakby można było jeszcze więcej porad, naprawdę bardzo mi na tym zależy...(:))

Irku, rzeczywiście z tym <head> coś jest nie tak, musze pomysleć z tym skryptem, bo on mi jakoś tylko w ten śmieszny sposób jakoś chce działać, ale obiecuję, że to zmienię :wink:

Decencie czym może być zaplecze? Bardzo dziękuję za pomoc i wszystkich proszę o więcej :wink: (chciałbym móc dla kogo rozwijać stronę :) )

musisz zwiększyć częstotliwość dodawania do katalogów tak do 10 dziennie

Nie zrób tego, co najmniej nie bez myślenie.

IMHO masz wystarcze linki:

https://www.google.pl/search?q=allinanchor%...burg&lr=lang_pl

z allinanchor strona mam na 3. miejsce bez na 54., to wygląda mi na filtr (za duze przyrost linków).

Dodaj spokójne jak do tej pory i poczekaj na końcu filtr ...

TTSEO, czyli mam filtr, chyba rzeczywiście przesadziłem ze słowem "Sankt Petersburg" przy dodawaniu do katalogów albo rzeczywiście za dużo na raz. Rozumiem, że minie za jakiś miesiąc/dwa/trzy... Powinienem więc teraz dodawać linki na inne anchory, aby zróżnicować linki, czy też w ogóle dać sobie spokój?

O jakby pięknie było, gdybym po zakończeniu tego filtru mógł byc na 3. miejscu :)

Dodaj dalej.

Też z anchorem Petersburg (i innych).

Na Petersburg nie bedziesz kilka miesięcy na 1. strony, to dobry czas znaleść inne frazy, ktore ludzi poszukują i w tym kierunku troche pozycjonować (np. tu i tam troche leningrad w anchorze).

Ale w koncu ty masz być ekspertem o Petersburgu, to sam wymyśl coś :)

No tak jednak Chyba filtr tego nie sprawdziłem :)

co do anchor-ów to fakt muszą być różne

co dodawania to nadal dodawaj a ile to już twoja sprawa ja bym dodawał tak jak napisałem

choć fakt konkurencji raczej nie masz i możesz robić to powoli i systematycznie

może wykup sobie Vouchery Google (do 30 czerwca) aby zobaczyć jakie frazy wchodzą w grę bo goggle trend nie zabardzo można coś znaleźć.

decent

• 2 miesiące temu...

Odszukałem ten temat, bo mam problemy z tymi katalogami :)

Dodaję linki na inne anchory do katalogów(każdego dnia 2 katalogi o różnym PR i w każdym w nich 2 wpisy). Wypozycjonowałem więc już się na zabytki Petersburga. Jednak nie wiem jak jest z tym filtrem. Teraz jest taka sytuacja, że gdy w Google.pl w wyszukiwaniu światowym szukam na hasło "Sankt Petersburg" jestem na 5. pozycji. Na Petersburg w ogóle mnie nie ma.

Natomaist jest tak, że codziennie przez połowę(zazwyczaj nawet więcej) dnia sytuacja się zmienia. Na Petersburg i Sankt Petersburg jestem na pozycji trzeciej(w wyszukiwaniu światowym), więc bezpośrednio po Wikipedii. Na samo "Sankt" jestem zawsze chyba pierwszy w Google.

Straszna zmienność i to w dodatku regularnie się powtarzająca...

Google na "Petersburg"

Google na "Sankt Petersburg"

Czy ten filtr jeszcze działa? Czy pozycjonować się na hasła Petersburg i Sankt Petersburg czy jeszcze nie?

wrzuć wiecej słów "Petersburg" i "Sankt Petersburg" na content strony, masz dużo tekstów, więc łatwo ci będzie upchać dodatkowe słowa w treści, żeby dalej było do czytania;

https://www.widexl.com/remote/search-engine...g-analyzer.html

sprawdź sobie ile słów klyczowych masz w tekstach i dodawaj ile się da...

pozdrawiam

Smaki Piwa blog o piwie szczegolnie tym mniej komercyjnym

Rewolucja w tradycyjnej wymianie walut - kantor online

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności