Skocz do zawartości

z cyklu urzekla mnie twoja historia

ItakPowiem

Rekomendowane odpowiedzi

A tam przesadzacie, jesli skrypt jest dobry i faktycznie dodanie tym skryptem strony do katalogow podniesie pozycje w google to jest wart tej ceny. Ile on takich kryptow sprzeda? 5-10-20? a ile czasu to pisal i ile poswiecil na sprzedaz? watpie ze zarobki z tego skryptu beda rowne dobrej wyplacie programisty.

Sam sie naciolem, ale na szczeście sprawdziłem. Koleś jest spoko, napisałem do niego, że nie o to mi chodeziło itd. i zaraz zwrócił pieniądze, bez zbędnych komentarzy itd.

Faktycznie pisze wyraźnie, że jest to reklama linkowa, a nie link pozycjonujący. Szczerze mówiąc trochę się nauczyłem przez to- zawsze sprawdzaj źródło strony - a gościowi co to sprzedaje tylko dziękuję. Chciałbym zawsze na takich allegrowiczów trafiac.

Z ciekawości zadałem pytanie sprzedającemu. "Czy są to linki bezpośrednie?"

A ot część jego "uczciwej" odpowiedzi:

"Wedlug mnie tak, ale wedlug niektorych nie.

Robilem symulacje by za ich pomoca wypozycjonowac serwis www...........pl Mniej wiecej po 2-3 miesiacach strona ta znalazla sie na 2 miejscu wyszukiwarki Google dla slowa ......... Mniej wiecej miesiac temu zdjalem link i teraz widze, ze strona spadla na 3 miejsce.

Takie sa moje obserwacje. Potwierdza to moje przypuszczenia o bezposredniosci linkow.

.........."

Chciałbym zawsze na takich allegrowiczów trafiac.

Ja nie!!!

Dalszej części jego listu-odpowiedzi nie rozumiem:

"Musze takze wyjasnic, ze linkami zarzadza skrypt, ktorego napisanie zlecilem znajomemu programiscie. Dziala on na takiej zasadzie, ze generuje linki do dowolnej ilosci serwisow. Oczywiscie w kazdym z serwisow musze wstawic skrypt odbierajacy linki ze skryptu, ktory na danej stronie internetowej wyswietla linki.

Takie sa zalozenia skryptu. Jak widze sa one skuteczne, bo mam sygnaly od reklamodawcow, ze linki te podniosly pozycje w wyszkiwarkach. "

wyglada że ma system zarządzania linkami ale nie ma pojecia jakie ma linki :)

Myślę że on dobrze wie jakie ma linki ale zawsze lepiej puścić bajeczkę - wtedy jest szansa że produkt się sprzeda! Tak jak z dietami cud, opaskami uzdrawiającymi itd itd - wystarczy powiedzieć że tobie pomogło i już.

Spodziewałeś się że prosto z mostu napisze: "nie - to nie są linki bezpośrednie"? Wtedy napewno byś zrezygnował z zakupu a tak - zaczynasz się zastanawiać... wkońcu niedrogo... może i mnie pomoże... i... KUPUJESZ!

Ten przypadek z linkami który opisujecie to luzik w porównaniu z tą aukcją:

https://www.allegro.pl/item102943166_20_str..._na_zawsze.html

Jak zobaczyłem 20 stron PR=5 na zawsze - pierwsza reakcja śmiech, ale napisałem maila z prośbą o liste stron na których linki zostaną umieszczone, w odpowiedzi otrzymałem:

Re:

Prosze oto lista

www.kps.pl

www.katalogstron.com.pl

katalog.eggs.pl

www.webwweb.pl

katalog.szperaj.pl

www.qlweb.info

www.gazeta.pl/katalog

katalog.zy.pl

www.katalog.rysunki.pl

dobrestrony.info

www.katalog.webstrony.pl

katalog.kopia.biz

katalog.din.pl

kataloog.info

katalog.robart.pl

www.dodaj.pl

www.katalog.gemsnet.pl

linkownia.net

www.katalog.gdzie.biz

www.gwiazdor.pl

katalog.stron.org

www.odi.pl

katalog.gery.pl

www.dodajstrone.pl

No własnie rzeczywistość jest taka, że w 95% linki znajdą się na podstronach które w najlepszym wypadku będa mialy PR=1, a kupuje sie 20 razy PR=5.

Ale ludzie nie wystawiają negatywów, raz ze względu na swoją niewiedzę, a dwa - z obawy przed otrzymaniem nega odwetowego - za 7 zł to rzeczywiście nie opłaca się zarobić sobie nega.

He He czyli dodanie do 20 katalogów kosztuje 6.99. Ciekawe czy wszystkie podstrony w nich maja pr5?

Napisałem do niego maila:

Witam!

Jak rozumiem - strona dodawana będzie do katalogów.

Mam w związku z tym pytanie - czy link umieszczony będzie na podstronie o PR=5 czy poprostu w katalogu którego główna strona ma PR=5??

W odpowiedzi uzyskałem:

Witam,

W katalogu gdzie strona głowna ma PR5.

Pozdrawiam

I wszystko jasne...

twari jako, że dział jest dowcip to twoją wypowiedź też uznam jako dowicp, jednak napiszę od siebie bo nie wiem czy niektórzy znają się na żartach.

A ja kupuje to na Allegro.pl ma stronę o Ślimakach Morskich.

I co on umieszcza linka w katalogu w podkategorii Ślimaki Morskie (przecież najpierw musi to zrobić i od razu ma PR 0 ).

Takich ludzi na Allegro powinno się od razu jak za czasów Stalina pod ściane i trattatatatatata tratatatatat i poźniej publikować tak jak za czasów Hitlera (ofiara = krętacz z allegro, strzelił sobie 3 krotnie karabinem w potylice :rotfl: ).

Ot taki dowcip.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności