Skocz do zawartości

Płatny ruch a alexa

Delux77

Rekomendowane odpowiedzi

mam na myśli tutaj strony oferujące wymianę ruchu, z ciekawości sprawdzałem jak to działa i google analytics rzeczywiście pokazuje większy ruch, zastanawiam się natomiast jak widzi to alexa? tzn. czy wykupując np.: milion wejść strona w alexa pójdzie do góry?

regulamin

jak widzi to alexa? tzn. czy wykupując np.: milion wejść strona w alexa pójdzie do góry?

Hehe... Wejść kogo? Normalnych użytkowników? :sciana:

Jeśli [skrypt generujący wyświetlenia] zostanie zainfekowany "trojanem" Alexa, to owszem :D

skoro analytics widzi te wejścia to zastanawiałem sie jak to ma się do alexa

Powinieneś zadać sobie najpierw pytanie jak oba serwisy zbierają dane.

Google Analytics zbiera dane o ruchu przy pomocy kodu JS, który właściciel strony musi umieścić na każdej podstronie, na której ruch chce śledzić. Nie ma kodu = nie ma żadnych danych.

Alexa zbiera dane na dwa sposoby: 1) przy pomocy toolbara, który instalują użytkownicy 2) albo przy pomocy kodu, który instalują właściciele strony w podobny sposób jak w przypadku GA.

W pierwszym przypadku dane są oszacowane i bardzo niedokładne. Jeżeli 'płatny ruch', który kupiłeś, używa toolbara to większy ruch powinien być również widoczny w Alexa. W przypadku instalowanego kodu Alexa płatny ruch powinien być widoczny.

Więcej na temat tego jak:

Alexa zbiera dane przeczytasz tutaj: https://support.alexa.com/hc/en-us/articles/200449744-How-are-Alexa-s-traffic-rankings-determined-

Analytics zbera dane przeczytasz tuaj: https://support.google.com/analytics/answer/6083646?hl=pl

Serdecznie Pozdrawiam,

M.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności