Skocz do zawartości

Adsense na hiszpańskich stronach

forumbrown

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam konto Adsene i publikuję reklamy na polskojęzycznej stronie odwiedzanej przez użytkowników z Polski.

Planuję uruchomić hiszpańską wersję strony, która będzie odwiedzana przez użytkowników z Hiszpanii - czy to wystarczy aby wyświetlały się reklamy hiszpańskich klientów AdWords ze stawkami, które ustawili za kliknięcie?

I druga kwestia to kwestia rozliczeń - bo hiszpański klient Adwords ustalił stawkę w Euro a ja rozliczam się w PLN - jako to jest przeliczane?

Planuję też czeską wersję strony i wyświetlanie Czechom ich reklam (czeskich) a nie mają euro tylko koronę czeską - czy to robi różnice w rozliczeniach z Google?

z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi

pozdrawiam

Planuję uruchomić hiszpańską wersję strony, która będzie odwiedzana przez użytkowników z Hiszpanii - czy to wystarczy aby wyświetlały się reklamy hiszpańskich klientów AdWords ze stawkami, które ustawili za kliknięcie?

https://support.google.com/adsense/answer/9713?hl=pl

I druga kwestia to kwestia rozliczeń - bo hiszpański klient Adwords ustalił stawkę w Euro a ja rozliczam się w PLN - jako to jest przeliczane?

Planuję też czeską wersję strony i wyświetlanie Czechom ich reklam (czeskich) a nie mają euro tylko koronę czeską - czy to robi różnice w rozliczeniach z Google?

https://support.google.com/adsense/answer/2489984?hl=pl

(informacja w powyższym linku dotyczy przelewów WU ale mniej wicej wygląda to tak samo w przypadku przelewów. Google przelicza eur na pln.)

Mam nadzieję, że powyższe odpowiadają na twoje pytania :)

Serdecznie Pozdrawiam,

M.

Wszystkie stawki przeliczane są online na bieżąco. Przecież aukcja jest jedna -- w tej aukcji licytują się reklamodawcy w jednej walucie systemowej (zapewne USD), niezależnie od tego, czy ładują konta AdWords złotówkami, euro, czy dolarami.

• 3 tygodnie później...

Reklamy w Adsense dopasowują się do osoby, która aktualnie korzysta z danej strony - jeśli ma u siebie wszystko po hiszpańsku, jest zalogowana u siebie na koncie google hiszpańskim czy przeglądała inne strony po hiszpańsku to bez problemu powinny mu się reklamy po hiszpańsku wyświetlać... przynajmniej ja nic u siebie na stronie nie robiłem a obcokrajowcy klikają w reklamy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności