Skocz do zawartości

Content marketing a linki z for

Adynet

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

teksty wpisywane na forach są jak najbardziej wartościowe

Jednym słowem - nie ma to znaczenia jakie te teksty są.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Różnica może być tylko taka że niektóre da się umieścić automatem a inne można wstawić tylko ręcznie.

Zgłaszam do cytatu miesiąca...

Reszta jest milczeniem... ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@up Co tam dobrego pijesz ? :) Podziel się noooo, moje tak nie kopie :winko: Z ważniejszych i konkretniejszych spraw to ... krewetki dobrze w aqua się czują ? Ps. sorry za offtop, ale w tym temacie już mi sił brak i łapy opadywują ;)

Edit: sorki chłopaki, za późno - zasnął nic nie wyciągnę ;) Śni teraz ....

50073_b3f9dad55c242836dea39830f64b1077.j

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Sam jesteś debil.

Czy to ja konkretnie jestem adresatem tej obelgi ? Pytam w związku z Art. 216 Kodeks karny (KK)

Edit: zapis przedmiotowej strony został przeze mnie odpowiednio utrwalony.

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

1. Z czasów gdzie pochodzi ten post z forum pozycjonowanie robiło się jak największą liczbą linków niezależnie od tego co było w treści.

2. Co do twojej obsesji na temat tematyczności to odpowiem Ci tak. Nawet na infoliniach badana jest korelacja słów kluczowych i ton głosu i na tej podstawie dostosowuje się procesy obsługi i optymalizuje czas pracy ludzi tam pracujących. Google też analizuje korelacje słów kluczowych

- priorytet jest ustawiony na bezpieczeństwo USA

- drugi na zrozumienie kontekstu i wyświetlanie odpowiednich stron w wynikach

To nie jest żadna nowość.

Z tego też względu jak dodajesz jakiś tekst do zaufanej strony możesz go szybko po sekwencjach występujących w tych artykułach zobaczyć w top10 czy 20

3. Co do linkowania tematycznego to odpowiedz sobie sam na pytanie czy jak o ginekologu napiszą np. na wp czy onecie albo w gazecie i dadzą tam link do jego strony to pomimo tego że nie są to powiązane tematycznie strony taki link jest wartościowy czy nie. A jeśli napisze o nim artykuł supertematyczny długi niech to nawet będzie rozprawa doktorska i zamieszczę na jakimś chińskim blogu z milionami linków to ten link będzie wartościowy.

4. Z punktu widzenia wizerunku strony najlepiej jest mieć linki z bardzo dobrych stron najlepiej powiązanych tematycznie ale to nie jest wykładnikiem wysokich pozycji w google. Gdyby spam nie działał to nikt nie włamywałby się na twoją stronę i nie zamieszczał tam linków. Co więcej nie włamywaliby się na setki innych stron i nie zamieszczali tam tych samych artykułów linkujących między sobą.

Nie pisz że masz w du**e ten blog z włamem tylko przeanalizuj jak te linki wzajemnie działają i wyciągnij wnioski.

5. Każdy ma swój sposób. Jeden w skalach szarości, Niektórzy prawie czarny inni czarny a jeszcze inni tzw biały. To nie ma znaczenia, A moja ciocia z Gdańska rózowy. Ważne są efekty końcowe. Jeśli chcesz mieć trwałe efekty to kombinujesz inaczej. Jeśli robisz na szybko i ci nie zależy na domenach używasz innych sposobów. Każda metoda jest dobra o ile działa. Algorytm googla jest tylko programem. Ma swoje ułomności i pewnie jakiś czas tak pozostanie, chyba że ktoś znowu wciśnie guzik stop i przez jakiś okres na najbardziej komercyjnych frazach będzie niewielki ruch góra dół .

Zakładam że google zalezy na tym by dostarczyć możliwie najlepszy wynik przez wyszukiwarkę osobie która szuka. Jak google może okreslić jakość danego tekstu / wyniku? W przypadku artykułów ja bym wziął pod uwagę takie czynniki jak:

• ilość wejść,
  • średni czas spędzony na stronie,
  • współczynnik odrzuceń,
  • współczynnik przejść na następną stronę,
  • ilość linków do strony z wiarygodnych miejsc,

dodatkowo faworyzowałbym strony które są otwarte dla google poprzez analitics. Z tym że w przypadku tych stron "wiarygodnych" myslę że ich wartość ocenił kiedyś i ocenia według podobnych zasad. Dlatego zdroworozsądkowo patrząc na to to ma znaczenie czy link do strony jest ze strony shitowej czy z wyskim współczynnikiem zaufania. Szkoda że nikt w tej dyskusji nie odpowiedział mi na to pytanie.

Najlepsze rozwiązania dla freelancerów - księgowość online dodatkowo platforma dla biur rachunkowych a jak Ci się nic nie chce możesz skorzystać z biura rachunkowego online

To ja Wam napisze moje obserwacje i to jak najbardziej na czasie.

Strona docelowa o tematyce A pozycjonowana na słowo XY

Strona zapleczowa o tematyce B pozycjonowana na slowo XY

(w skrocie dwie tematyki/branzy a te same słowa kluczowe)

Na stronie B miałem link do A. Robilem to automatem i wogole nie wchodzilo. Nie wiedziałem co jest to zarzuciłem projekt. W końcu cos mnie tknelo żeby usunąć link ze strony B bo może on przeszkadza. Zapomnialem o tym i po miesiącu dwóch patrze przypadkiem a B jest w rankingu i to b. wysoko (druga podstrona). Stwierdzilem ze G zdjelo filrtr z B albo jakas zmiana algorytmu. Dlatego wrocilem do projektu i znowu dodałem link A do B aby wzmocic strone doceleowa. Po kilku dniach strona wyleciała a strona B obnizyla się o 40 pozycji.

Dla mnie wniosek jest jeden. Tematycznosc to nie tylko słowa kluczowe. Czyli nie można slepo ladowac linkow na jakies forum bo sa słowa kluczowe w nagłówku czy w title. Musi być zgodne co do branzy/tematyki.

P.S

Zapomnialem dodac ze na stronie B nie sotsowalem anchora. Po prostu link na www.domena.com

To co opisujesz to właśnie sytuacja w której masz stronę z brakiem zaufania. Jak na stronie zaufanej dasz link do innej to ona nie spada w wynikach, a czasem nawet potrafi sie pojawić przed tą do której linkujesz.

Problem tylko w tym jak to zaufanie zdobyć dla nowej strony, a potem utrzymać .......

naturalne znaczy eko, bio?

Czyli chcesz powiedzieć że do Twojej strony prowadzą tylko bezinteresowne linki i nie musisz sam się wysilać żeby je zdobywać??

A czemu nie? Mam pewną dość starą stronę i nigdy sam nie dodałem nigdzie żadnego linka. Taką taktykę obrałem już na samym początku. Linki są wyłącznie dodawane przez osoby odwiedzające stronę, bez żadnego wpływu z mojej strony. Mają taką potrzebę to linkują i tyle. Strona na dziesiątki keywordów w Serpach ma się ok. Mnóstwo pozycji w TOP 10 na dość mocne frazy i to nie w Google.zadupie.pl a w Google.com, bo to strona w jęz. angielskim. Na główny keyword jest Top 5 na 168 milionów wyszukiwań. Jest wiele linków w about.com, wikipedia.com i wielu podobnych, choć nigdy o nie nie zabiegałem ani się nie "wysilałem". Najwyraźniej ktoś uznał, że dana strona stanowi ciekawe źródło informacji i tyle. I chyba to można by właśnie nazwać naturalnym linkowaniem, coś co najwidoczniej pewnym panom pozycjonerom nie mieści się w głowie.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Mam pewną dość starą stronę i nigdy sam nie dodałem nigdzie żadnego linka.

(...)

Mnóstwo pozycji w TOP 10 na dość mocne frazy

A o stronie dowiedziano się skąd? Ktoś przewidział, że możesz mieć taką a taką stronę z takim adresem i podlinkował naturalnie?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Nie no coś Ty, o stronie pewnie dowiedzieli się z katalogów stron, przeważnie z takich miejsc się ludzie o stronach dowiadują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności