Skocz do zawartości

Tor umiera?

jolan

Rekomendowane odpowiedzi

Lubię tora, bo cenię sobie prywatność. Wprawdzie buraki z wiej...j twierdzą, że to siedlisko pedofili, alkaidy i innych podobnych, ale co oni tam wiedzą :)

Niestety korzystając z tora coraz trudniej wędrować po sieci, coraz więcej stron wchodzącym z tora pokazuje wała. I to nie tylko korzystający z usług cloudflare. Czy to znaczy, że tor, a co za tym idzie prywatność (oczywiście w pewnych granicach) w sieci skończy się zupełnie?

ale co oni tam wiedzą

jest ich tam więcej jak Ty zjadłeś pierogów :D Widzą doskonale, to już nie te czasu.

coraz więcej stron wchodzącym z tora pokazuje

tak to ogólnooświatowe zjawisko. Nie każdy potrzebuje trafik z TORa, co więcej wiele jego nie chce.

@up pierogi uwielbiam i zjadłem ich w swoim przydługim życiu naprawdę dużo :)

Nie widzę powodów, dla których trafik z TORa ma być gorszy od tego z "normalnych" przeglądarek, zwłaszcza zaopatrzonych w adblock, adsense itp.

Chodząc przez TORa też raczej się nie spamuje/pozycjonuje, bo to robi się programami z wykorzystaniem elite proxy, więc naprawdę nie rozumiem awersji właściwieli stron do użytkowników TORa.

Dzięki PiO, że wy jeszcze TORowców nie wycinacie :)

zjadłem ich w swoim przydługim życiu naprawdę dużo

dla tego siedzi w TORze wiele służb, więc wiedza co i jak.

Nie widzę powodów, dla których trafik z TORa ma być gorszy od tego z "normalnych" przeglądarek

Jest gorszy na dodatek, blokując TOR można zablokować amatorskie ataki.

cenię sobie prywatność.

Przeprowadź się do chatki w lesie bez prądu i telefonu ;) , ale i tam nie zaznasz pełnej prywatnosci ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Dla tych kto interesuje się tematem, właśnie amerykańskie służby specjalne przyznali, że pracują nad wyszukiwarką, która będzie indeksować schowany content, miedzy innymi w TOR.

https://www.wired.com/2015/02/darpa-memex-dark-web/

Na początku roku tez była informacja, że przejmowane serwery TORowe przez Amerykanów, Rosjan i Chińczyków w taki sposób analizują trafik, w październiku przyjęli za jednym "strzałem" 6 serwerów jednoczesnej.

akagtybv.jpg

Dobrze, że TOR umiera. Obecnie to kloaka wykorzystywana do przestępczych celów.

Toś pojechał po bandzie, a napierda...ie linkami to wg ciebie perfumeria?

@Beerbant podajesz skrajny przykład. Między ustami, a brzegiem pucharu wiele się może zdarzyć. Nie pisałem o pełnej prywatności tylko o ograniczeniu wścibstwa niektórych administratorów :) a to robi różnicę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności