Skocz do zawartości

Wysoki CRT

litex

Rekomendowane odpowiedzi

WItam

Napewno ktos z was mial wysko ctr chodzi mi tutaj o 4*% nie jedno cyfrowe...

dla mnie normalnoasci przy dobvry ulozeniu wyciagnac w dzien w dzien kolo dziesiac do pietnastu rocent

ale chodzi mi o ten bardzo wysoki gdzie reklamy sa bardzo dobrze dobrane przez adsense .. i mi wcyhodzi wlasni ena tyc stronach wysoki ctr

nie podam adresu poniewaz jestem jedyna osoba ktora ma taka strone z adsense z walsnie z tym tematem... i niemam zadnej konkurencji.

co zrobic. wiem ze niktorzy napisza to ciesz sie... ale chodzi o sprawe od strony googla.

zaznaczam ze STRONY SA ZGODNE Z POLITYKA ADSENSE poniewaz kazda strone sle do BOK Adsense i mi odłsyłaja maila ze jest zgodna z ich regulaminem. umiejscowienie reklam takze (bo juz z reklamami sle do nich)\

zaznaczam jeszcze ze jest to ctr codzienny nie jedne raz.. tylko cidzennie

userbar3.gif

userbar2.gif

W czym więc problem ? Czasem dochodzi mi do 10 CTR (nigdy nie doszło na 9,8 % się zatrzymało) i nie widzę w tym żadnych problemów, ktoś już pisał kiedyś podajrze Michal, że możliwe jest nawet osiągnięcie CTR 30-40 %.

Tylko się cieszyć.

no tak.. ale google nie przywali sie do tego ze za wysokie. choc jkest all zgodni z regulaminem.

no 30-40-50 nie jest problemem jesli reklamy ci sie wyswuietala konkretnie dopasowane na dany temta - konkretne i wygladaja ja menu

userbar3.gif

userbar2.gif

jest w 100% bo jak juz pisalem chyba ze kazda strone wysylam do BOK Adsense juz z ustawionymi reklamami a tam Zosia czy p. Małgorzata odpisalije mi ze jest OKI i jest zgodna..

noa le wiesz co innego 17-22 a co innego 40-50 % ! no ale tutaj mam czyste sumienie bo strona jest zgodna..

od dluzeszego czasy tz ? ile

userbar3.gif

userbar2.gif

ale nie kumasz mnie..

slyszalem o wielu banach konta nawet z nie wiadomych przyczyn...

Kumam baze (slang osiedlowy :) )

Tak za darmo to nie ma nic, jakbyś się dokładnie wczytał to byś wiedział, że w 90% te konta złamay punkty w regulaminie ostatnio Ptaq pisał o tym, że był nawet tego nieświadomy.

Zaisntaluj sobie dla pewności narzędzie do sprawdzania klików, ustaw aby po 2 czy 3 kliknieciach nie pokazywało reklam. I w razie jakby google miało pretensje (naprawdę nie widze sensu się martwienia) wysyłasz e-mail z adresami IP które podejrzewasz o naklikanie, (bo tutaj nie ma co się martwić o treść jak jest zgodna z regulaminem tak jak piszesz).

Takie zamartwianie, nie ma sensu.

Jakbym się codziennie zamartwiał, że zaraz Google się przyczepi do moich stron, to bym nie miał czasu na prowadzenie Firmy.

Tak jak to pisałem kiedyś (6 kont adsense na siebie, na współpracownika, na znajomych). Google zablokuje ( za darmo, jeżeli jesteś pewien, że za darmo umieszczasz reklamy na innym koncie i doisz google dalej).

A teraz ten temat będzie się ciagnął i osiagnie 200 postów i 10 stron, bo zaraz wszyscy zaczną wypisywać, że się boją. Będzie nawiązka o banach aż w końcu Michal albo inny moderator powie Stop i będzie Close.

Ja kiedyś pisałem, że miałem coś prawie identycznego - CTR mi skoczył z X do 10X % - przeglądnąłem staty - okazało się, że średnio co godzinę mam jednoodsłonową wizytę z 5-10 adresów ip - dla mnie jak byk naklikanie.

Tak więc trzeba się dokładnie temu przyjerzeć.

Inna sprawa jest taka z tym CTR - moja strona ma średnio 10 odsłon na wizytę przykładowo - tak więc ctr na poziomie 10% oznaczałby generalnie, że KAŻDY użytkownik klika w reklamę - każdy wyższy - sam nie wiem co by to oznaczało :)

Tak więc ctr na takim poziomie (4x %) oznacza - A - dobre reklamy + mało odsłon na wizytę (około 2); B - reklama w ramce może; C - może być, że linki reklam - tam może się chyba zdażać duży CTR bo często ludzi cofają i wchodzą jeszcze raz; D - naklikanie;

To sie tylko cieszyc jak tak dobrze dopasowales. Jesli nie krecisz googarce walków to nie masz sie czym przejmowac. Mam kilkanascie stronek gdzie jest srednio od 30 do 50 proc i od ponad pol roku jest dobrze wiec spij spokojnie.

wszystko jest zgodne z regulaminem...

czyli sie uspokoilem troche ze kros ma tez tak i to dluzszy czas.. :)

userbar3.gif

userbar2.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności