Skocz do zawartości

K2 google chyba się za to bierze albo wali na oślep

Rekomendowane odpowiedzi

Jest trocha nieścisłości głownie w kwestii harwestowania i tego że jak nawet rejestracja nowych użytkowników jest zamknięta to któryś z tych softów zarejestruje profil to nieprawda.

Słuszna uwaga, Nie ma rejestracji - nie ma dodawania kont .. Ale ja nigdzie nie napisałem, że tak jest (no chyba że gdzieś się pomyliłem). Na harvestowaniu się nie znam .. chodziło o zobrazowanie, że każdy może sobie w łatwy sposób taką bazę stworzyć a co już z nią dalej zrobi .. cóż #TakaBranza :D

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jest trocha nieścisłości

Nieścisłość jest też taka, że K2 MUSI być skonfigurowane pod to, by założony profil mugł zostać aktywowany inaczej wymaga aktywacji w adminie. Więc koniec końców, to wydawca danego serwisu z komponentem K2 MUSI umożliwić zakładanie profili... A to, że nie spodziewał się, aż tak dużej popularnosci, to inna sprawa ;)

Co do wspomnianych programów, to burza w szklance wody. Tak jak pisał MAX ...

---

To że obecnie Polacy korzystają z 4 dodawerek do k2 to nic nie wnosi do tematu, bo liczba sprzedanych licencji nawet nie zbliża się do sprzedaży podobnych softów w Chinach, na wschodzie czy na zachodzie. To nie Polacy zaspamowali K2,

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Trzepiz a co do captcha to wystarczy dać captcha( najlepiej tekstowa) w jawascript i 2 softy z tej czwórki odpadną a xneo musiał by ciągle aktualizować bazę tekstowych captcha Co by załatwiło sprawę :D.

Cod harwestowania to byleś na dobrym tropie, tylko w szczególna trocha to nie tak działa. Ale ogólnie tak jak napisałem artykuł uważam za rzetelny i profesjonalny

Trochę to wszystko dziwne, k2 tyle czasu był, doszło do informacji, że takie coś istnieje w większej ilości w PL, Polak biznesmen zaczął w tym widzieć biznes, sprzedawanie na lewo i prawo list k2, softy robiące po 1000 linków w 10 minut itp. Chińczycy nie dali rady, ale Polacy tak :)

A ja chciałem zasygnalizować tylko że wielkie Google się zaczyna łapać w sytuacji ale robi to niestety na oślep wysyłając komunikaty nawet tam gdzie się nie da zarejestrować użyszkodnika.

Na szczęście komunikat ten nie spowodował obniżenia ruchu i pozycji na stronie.

https://www.domena.com.pl/: Spam tworzony przez użytkowników

xx xxxxxxxx 2015

Wykryliśmy w Twojej witrynie spam tworzony przez użytkowników. Zwykle pojawia się on na stronach forum, księgi gości lub w profilach użytkowników.

Z tego powodu podjęliśmy ręczne działania antyspamowe w odniesieniu do wzorca domena.com.pl/.......................=com_k2&view=.............. Google może podjąć kolejne działania w odniesieniu do Twojej witryny lub jej części.

Zalecane działanie

• Zapoznaj się z informacjami na temat spamu generowanego przez użytkowników, dostępnymi w Centrum pomocy.
  • Zaktualizuj witrynę w taki sposób, aby była zgodna ze wskazówkami Google dla webmasterów.
  • Po wyczyszczeniu i zabezpieczeniu witryny prześlij prośbę o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia.
  • Aktualną listę ręcznych działań, które podjęliśmy wobec Twojej witryny, znajdziesz na stronie Ręczne działania. Jeśli lista jest pusta, nie musisz przesyłać prośby o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia.

Jeśli stwierdzimy, że Twoja witryna nie narusza już naszych wytycznych, anulujemy ręczne działania.

Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące sposobu rozwiązywania tego problemu, skorzystaj z Forum pomocy dla webmasterów.

Co prawda u mnie nie da się nic na stronie napisać i ta strona wskazana zgłasza 404 ale sam fakt posiadania komponentu K2 przyczynił się do takiego komunikatu

Ten wpis jest fikcyjny !!!!

Marketing internetowy dla firm

To się załóż . Ja będę miał 30k a ty zobaczysz na własne oczy w GWT. Wrzucę plik do gwt na serwer i sobie sam sprawdzisz. Jak się zalogujesz i zobaczysz na własne oczy to może wiara w Google ci wróci. Przecież niczym nie ryzykujesz skoro jesteś taki pewny. Mogę Ci tez pulpit przez TV udostępnić to sobie zobaczysz przez mojego kompa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności