Skocz do zawartości

Czy PageRank nadal jest czy go już nie ma ?

Xann

PageRank jak to z nim jest ?  

96 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy PageRank Google przestało brać pod uwagę?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tomek wiedziałem że padnie takie pytanie, według mnie przy tym zagadnieniu

pytanie ile mają obie domeny BL

nie ma zastosowania, PR (pomijając fake PR) brał się w dużej mierze z ilości BL prowadzących do domeny, więc jeżeli rok temu do domeny prowadziła ilość BL pozwalająca uzyskać powiedzmy PR2 (linki stałe z zaplecza i nie usunięte) daje mi to podstawę sądzić że taka domena z PR jest silniejsza niż n/a. (oczywiście to uproszczenie jest)

Myślę że po pierwsze temat jest nie do rozstrzygnięcia, a po drugie biorąc pod uwagę że google wciąż zeruje PR dla domen w swlach coś w nim chyba jednak jest.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

W sumie to dobra metoda przeprowadzić ankietę jak się do wniosków samemu nie potrafi dojść.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@Xann.. to masz takie pojęcie o ankietach, jak ja pojęcie o zeszłorocznym śniegu.. ankieta to narzędzie, które daje wyniki, a te pozwalają na wyciągnięcie bardzo dokładnych wniosków..

nie pogrążaj się. czasem lepiej nic nie mówić nic pyerdolnąć jakąś głupotą..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@up widzisz, kolejna cecha, której co niektórym z wielkim ego, tudzież samochodem, brak.. ja na całe szczęście nic nie muszę przedłużać :)

@up: a domeny ? przecież trzeba :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 2 tygodnie później...

PR (pomijając fake PR) brał się w dużej mierze z ilości BL prowadzących do domeny

To jest akurat nieprawda, PR brał się nie z ilości BL a z jakości. Mogłeś mieć 2 linki ze stron o wysokim PR aby PR Twojej strony wzrósł i tak samo mogłeś mieć 1000 linków ze stron o zerowym PR aby Twój PR był na poziomie 0.

To, że PR istnieje nadal jest pewne, ale my go nie widzimy. Kierowanie się obecnie wskaźnikiem PR domeny głównej przy zdobywaniu linków jest błędem. Wystarczy zobaczyć w statlinku jakie efekty daje linkowanie tylko z domen posiadających PR by przekonać się, że znaczna większość tych linków jest nic nie warta ;)

• 2 tygodnie później...

Pozostaje jeszcze pytanie, jak długo będą wyświetlać paseczki z archiwalnym PR-em i kiedy go w końcu wyłączą. Nie oszukujmy się, ten moment prędzej czy później nadejdzie, a to będzie oznaczało trzęsienie ziemi - czy raczej trzęsienie wyników i SWL-i ;) - w SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności