Skocz do zawartości

Jaką wartość mają fora?

DelCortez

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zacząć dopisywać stronę na forach. Pytanie, czy lepiej dodawać stronę do sygnatury, czy może założyć temat i tam wpisać? Czy bezpieczne jest dodawanie strony codziennie do kilku/klikunastu/kilkudziesięciu for? Czy to coś w ogóle daje?

I drugie pytanie, czy jeśli dodaje stronę do katalogu z opisem, to czy ten opis może być za każdym razem taki sam?

"Prostota może być trudniejsza od komplikacji" - Steve Jobs

Agencja Reklamowa Opole

Pytanie, czy lepiej dodawać stronę do sygnatury, czy może założyć temat i tam wpisać

I tak i tak

Czy bezpieczne jest dodawanie strony codziennie do kilku/klikunastu/kilkudziesięciu for

Każdy pozostawiony link z anchorem jest względnie niebezpieczny

o czy ten opis może być za każdym razem taki sam

A kto ci zabroni? Ale jeśli chcesz efektów to nie powielaj opisów. I najlepiej wybierz inne źródło linków niż katalogi

Alkowiki - dla większego relaksu

To SEO to jest trochę dziwne. Nie wiadomo, co można, czego nie można. Do teraz staram się dowiedzieć czego się nie robi. Jak mam zacząć skoro nie wiem, czego unikać?

Agencja Reklamowa Opole

To SEO to jest trochę dziwne. Nie wiadomo, co można, czego nie można. Do teraz staram się dowiedzieć czego się nie robi. Jak mam zacząć skoro nie wiem, czego unikać?

Kupić ze 300 domen+ kilka serwerów potestować różne rozwiązania - wyciągnąć wnioski i nadal nie być pewnym. Tak jest w SEO. Tylko G wie jak ten algorytm działa. My testujemy różne rozwiązania. Kazdy ma jakieś swoje patenty które wierzy że działają. Jedni mają większe inni mniejsze sukcesy. Takie życie

3 lata temu działał każdy link, a jak nie działał to przynajmniej nie dostawało się filtra. Dziś . Bywa różnie.

A nie lepiej uczyć się na cudzych błędach? Dlaczego ludzie tak się kryją z tym SEO? Z internetu mogę się nauczyć programowania, grafiki, szybkiego czytania, gotowania a SEO muszę się nauczyć sam?

p.s. jeśli mam konto na forum z 1000 postów, to czy jeśli dodam link do sygnatury, to czy G go liczy x1000, czy tylko raz? Czy w takim wypadku to nie jest uznawane za spam przez G?

Agencja Reklamowa Opole

Najlepiej na forach robić MIX - sygnaturki/posty/profile - follow/nofollow - URL/brand/anchor i czego dusza zapragnie + podstrony tu też różnorodność wskazana.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

p.s. jeśli mam konto na forum z 1000 postów, to czy jeśli dodam link do sygnatury, to czy G go liczy x1000, czy tylko raz? Czy w takim wypadku to nie jest uznawane za spam przez G?

Policzy 1000 ALE zgodnie z różnymi patentami Googla mogą np.:

1. Policzyć go tylko raz
  2. Przyciąć ich moc do pewnego stopnia (progowanie)
  3. Lub jeśli uznają, że strony linkujące należą do jednego właściciela mogą wrzucić je do jednego "clustra" i w ogóle olać.
  4. Więcej nie pamiętam ale jeszcze były inne różne opcje.

Polecam poczytać co mają na prawdę w zanadrzu (a czy i jak wykorzystują to sobie dzwońcie do Wróżbity Macieja)

Chciałbym zacząć dopisywać stronę na forach.

O ile moderatorzy for Cię nie zbanują.

To SEO to jest trochę dziwne. Nie wiadomo, co można, czego nie można.

SEO to "Search engine optimization", dosłownie: "Optymalizacja dla wyszukiwarek internetowych".

Więc "można" jedynie dłubać przy własnej stronie. A i to z umiarem.

Zdobywanie linków w jakikolwiek sposób jest passe ;)

Ale jeśli rozumieć "SEO" jako "pozycjonowanie",

To SEO to jest trochę dziwne. Nie wiadomo, co można, czego nie można.

- bardzo trafne spostrzeżenie :)

Z internetu mogę się nauczyć programowania, grafiki, szybkiego czytania, gotowania a SEO muszę się nauczyć sam?
Seo też możesz się uczyć z internetu.

Ja ogólnie nie jestem zwolennikiem takiej jawności informacji bo wiedza powinna kosztować. Przed wojną jak ktoś chciał się uczyć zawodu musiał za to płacić.

Dziś dzięki internetowi masz możliwość uczyć się wszystkiego niemal za darmo. W kilku postach nikt ci nie odpisze jak to robić choć @Kris wyłuszczył to dokładnie.

Przeczytaj to forum - To składnica wiedzy.

Mam jeszcze kilka pytań:

1. Czy warto dodawać post i link do sygnatury na forum, które ma PR0 - PR1. Mam na takim jednym forum(teoretycznie popularnym) stare konto z 500 postami, ale czy to wyjdzie na +, czy może wręcz odwrotnie?

2. Czy linki nofollow cokolwiek dają?

3. Czy warto używać tego samego anchora za każdym razem, czy lepiej jest używać różnych? Co w przypadku, gdy na forum nie da rady użyć anchora, tylko można wpisać zwyczajnie link www? Też jest ok?

Agencja Reklamowa Opole

Na fora warto jednak spojrzeć dwupłaszczyznowo. Zdobyć tam można nie tylko linka lecz także ruch. Niezależnie od umiejscowienia linka do naszego serwisu, zaprezentowanie go w sposób wywołujący zainteresowanie czytelników danego forum, może przynieść całkiem sporo dobrego ruchu. Większość osób skupia się na ilości, nie patrząc na to, jakie profity z danej lokalizacji możemy uzyskać. Patrząc w szerszej perspektywie otrzymujemy zarówno jeden link jak i potencjał ruchu, który w łatwy sposób można zmonetaryzować.

Potrzebujesz linków? Pisz!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności