Skocz do zawartości

Dwa pytania od świeżaka

janusz666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość.

Moja wiedza jednak na temat seo jest nie wielka mam kilka pytań

Pierwsze z nich mam stronę na wordpresie - tzw. onepage czyli jedna strona przewijana do odpowiednich sekcji za pomocą suwaka.

dokładniej - szablon.

Xone wordpress

Chodzi mi o rozmieszczenie znaczników H

w tym szablonie mniej więcej struktura jest taka

<h2>Oferta

text pożywka ....

<h4> np Wypas owiec

<h4> np Strzyżenie owiec

<h2> Kontakt

pożywka text ...

<h3> Miasto, ulica ....

Czy prawidłowe jest że znaczniki nie są po kolei jadąc od góry strony ?

czy nie powinno być tak:
<h2> Oferta

<h3>Strzyżenie owiec

<h3> Golenie owiec

<h4>Kontkt

<h5> Miasto, ....

Ile znaczników max powinno zawierać się na stronie jak rozumiem h1 - x1 (najlepiej pod logo ze sloganem firmy)

Proszę o wyprowadzenie mnie z błędu.

Następne pytanie

Chcę zrobić zaplecze do mojej strony - chcę postawić 3- 4 blogi o podobnej tematyce i linkować do strony którą chcę pozycjonować.

Jak powinno wyglądać takie linkowanie - rozumiem, że we wpisach link z anchorem np text blalal anchor = najlepszy fryzjer owiec bla bla

czy lepiej bez anchora. Jak powinno odbywać się takie linkowanie. Czy mają to być stałe linki np w stopce ?

Proszę o przyblizenie tego tematu.

Pozdrawiam i przepraszam jeśli to banały.

1. Jeden H1 ze słowami kluczowymi, pozostałe rzeczy to kosmetyka.

2. Za linki w stopkach możesz dostać filtra. Linki najlepiej w widgecie, ewentualnie w treści. W ogóle 4 blogi, a ile tam treści będzie? Jeżeli łącznie zamieścisz tam powiedzmy 60 tekstów / 150 tys. znaków to możemy zacząć mówić o zapleczu. Jeżeli mniej to tracisz czas, który mógłbyś poświęcić na napisanie przydatnych dla ludzi portalów, a nie śmieciowych blogów.

Witam,

Dzięki za info

Za linki w stopkach możesz dostać filtra

Czyli jak wykonałem kilka stron dla znajomych i w stopce dałem link do siebie w postaci:

Projekt i realizacja: link z anchorem np tworzenie stron www

Mogę dostać filtr od google ? Czyli lepiej wogole nie linkować? linkować nofollow? Czy na każdej stronie dawać inny anchor ?

Linki najlepiej w widgecie, ewentualnie w treści. W ogóle 4 blogi, a ile tam treści będzie? Jeżeli łącznie zamieścisz tam powiedzmy 60 tekstów / 150 tys. znaków to możemy zacząć mówić o zapleczu.

Chciłbym aby na każdym z zapleczowych blogów pojawiał się jeden wpis na tydzien - dwa docelowo ok 20 wpisów na każdym z nich.

W jaki sposób linkować w widżecie ? z Anchorem słowami kluczowymi ? - Tego za bardzo nie rozumiem w jaki sposób linkować z zaplecza do strony pozycjonowanej

W jaki sposób z widżetu ? w jaki sposób z treści wpisu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności