Skocz do zawartości

Automatyczne wyjście z filtra

K-ny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czytałem kiedyś na forum, że komuś strona automatycznie wyszła z filtra po iluś tam latach/miesiącach. Czy komuś coś takiego się zdarzyło?

Chodzi o to, że mam filtr ręczny za kupowanie linków z Prolinka i po kilku RR nadal dostaję odmowne wiadomości. W przykładowych nienaturalnych linkach dostaję już nawet takie z anchorem "tutaj". Zastanawiam się czy np. po 2 latach filtr sam nie puści? Spotkał się ktoś z Was z taką sytuacją (samoistnym wycofaniem ręcznego filtra)?

Z góry dzięki za każde sugestie.

Pożdrawiam

Tak, strona może sama wyjść z filtra ręcznego, wtedy powiadomienia nie dostaniemy, po prostu zniknie komunikat w Narzędziach dla webmasterów. Filtry odnawiane są cyklicznie, dopóki warunek jest spełniony tj. strona posiada elementy (linki), które łamią wytyczne i za które kara została przyznana, dotąd filtr jest utrzymywany.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

...Filtry odnawiane są cyklicznie, dopóki warunek jest spełniony tj. strona posiada elementy (linki), które łamią wytyczne i za które kara została przyznana, dotąd filtr jest utrzymywany.

Nie prawda. Mam strony (swoje), które miały ręczny filtr. Po 12 miesiącach (jeden przypadek 24 m-ce) filtry spadały automatycznie. Nie zdejmowałem ani jednego linka, mało tego, dokładałem nowe, które łamały wytyczne i nadal je łamią. Po upływie okresu na jaki został nałożony filtr ręczny strony powracały w topy i nic cyklicznie się nie odnowiło :)

Odnowienie filtra ręcznego może nastąpić nie z powodu linków, a z powodu kiepskiej konkurencji, która nie potrafi nic innego, by przeskoczyć kogoś, jak słanie raportów, jak to strony przed nimi są be :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@zakręcony, linki za które dostałeś karę musiały zejść śmiercią naturalną bo byś do dnia dzisiejszego siedział z filtrem na domenie. Nie od dziś wiadomo że precle, katalogi i inne śmieci po roku przestają istnieć, to tylko maszynki do zarabiania na naiwniakach, jak domena znika - znikają linki i to jest efektem zdjęcia filtra, a uściślając wygaśnięcia kary. Nie mogli znaleźć linków bo domena nie została przedłużona ot to cała filozofia.

Odnowienie filtra ręcznego może nastąpić nie z powodu linków, a z powodu kiepskiej konkurencji

A za krzywe spojrzenie na konkurencję to już nie? Jestem zawiedziony :>

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

@zakręcony, linki za które dostałeś karę musiały zejść śmiercią naturalną bo byś do dnia dzisiejszego siedział z filtrem na domenie. ...

Nie zeszły :) dobrze się nadal trzymają, wszystko jest wyłącznie na własnym zapleczu (lubie potestować teorie znafcóf), które do dziś trzyma się bez zmian, dobrze :)

- Reklama -

Za każdym razem jak dostaję odpowiedź że strona nadal posiada nienaturalne linki pobieram listę z GWT wrzucam do seoodkurzacza i wywalam wszystko co ma słowa kluczowe. Nie wiedziałem jednak że anchor "tutaj" też jest niedozwolony.

Za każdym razem jak pobieram nową listę z GWT to tam są inne linki i tak dalej jadę przez seoodkurzacz, i tak w koło.

Nie sugeruj się tym co podaje ci google.

Jeszcze z 2 lata temu znajomy poprosił o podpozycjonowanie strony.

Zwykle tego nie robie, ale ze prosil.

Profil linkow pokazywal ze domena byla bardzo fajnie podlinkowana, ale glownei urlami. Stwierdzilem ze wystarczy rzucic troche statlinka z anchorami i klopot z glowy.

Strona ladnie siadla, a po miesiacu filtr.

Reczne dzialania za bla bla bla linki i ze 2 przyklady takich linkow.

W przykladach chyba polecial link do katalogu wp i jeszcze cos co bylem pewny ze w 100 to nie za te linki.

Zrzucilem czesc statlinka bo bylo szkoda. Myslalem ze moze sie upiecze bez wywalania reszty. Poszlo zgloszenie, oczywiscie odrzucili i podali znow ze 2 linki kompletnie z doopy. Usunalem calego statlinka i odziwo minelo 7 dni i domenka cala wrocila na swoj dane pozycje.

By rozróżnić działania google.

Nie dostaje sie filtra po 1 dniu od dodania linka. Zwykle trzeba chwile czasu na mielenie wszystkiego.

Dostajemy filtr przez flagowane domeny, które wczesniej byly dodane do disavov, itp

Zle róznicowanie anchorow to wg mnie filtry z automatu.

Wyjscie filtra to zwykle usuniecie tych linkow.

Niekiedy nawet nie trzeba zglaszac tylko poczeac jak boty pownownie odwiedza strone.

Niekiedy trzeba zglosic - podobno.

seoodkurzacz to badziew. Moze nadaje sie ciut do okreslania jakosci linkow (kiedys sie tym bawilem), ale na pewno nie wylapie tych toksycznych.

O_o

Tylko on mówi wprost o kupowaniu linków.

Seoodkurzacz lub linkdetox potrafi je rozróżnić?

Seodkurzacz bardzo wysoko rankuje np linki ze statlinka ktore predzej czy pozniej beda toksyczne.

Jak linków są setki tysięcy to wtedy można wspomagać się narzedziami.

Jeśli masz ich 1000 to przejrzysz je w 1 dzien i sam stwierdzisz ktore sa be.

O_o

Tylko on mówi wprost o kupowaniu linków.

Seoodkurzacz lub linkdetox potrafi je rozróżnić?

Seodkurzacz bardzo wysoko rankuje np linki ze statlinka ktore predzej czy pozniej beda toksyczne.

Jak linków są setki tysięcy to wtedy można wspomagać się narzedziami.

Jeśli masz ich 1000 to przejrzysz je w 1 dzien i sam stwierdzisz ktore sa be.

Linków z Prolinka miałem około 30 i wszystkie już dawno usunięte, a w żadne inne SWLe się nie bawiłem. Kolejne prośby RR odrzucają mimo to. Myślę więc żeby już więcej nie pisać bo znów coś znajdą np. jakiś wpis w katalogu lub zwykły link z anchorem typu "tutaj".

Seoodkurzacza używam jedynie do znajdywania linków z konkretnym anchorem i do tego narzędzie sprawdza się dobrze.

Dobra zakręcony a jaką masz pewność że to własnie za te linki dostałes filtr?

Dostałeś listę z tymi linkami od nich? :D

Jeżeli domena/y jest moja, jeżeli linkowanie szło tylko z własnego zaplecza plus miejscówki gdzie sam dodawałem linki... Linki na zapleczu jak wisiały tak wiszą, na miejscówkach jak wisiały to wiszą... Innych linków nie było :)

To powiedz, po co mi lista linków od nich, które szkodzą?

ps, w przykładach G nie podaje jakie linki szkodzą :)

- Reklama -

@zakręcony

ja nadal mówię o kupowaniu a nie swoim zapleczu. Nie wiem jak ty to zaplecze zrobiłeś że sobie domeny filtrowałeś :D

Mówisz o filtrze za nienaturalne linki. A tutaj sprawa jest inna.

bo znów coś znajdą np. jakiś wpis w katalogu

idac tym tokiem rozumowania to mozesz czekac w nieskonczonosc.

Czasem rozpatrzenie nie jest przyjmowane bo oprócz tego ze kupowales linki lamiesz wiele innych wskazowek o których już cie nie informuja.

Osobiście mam kilka tak przystamowanych stron, że filtr trzyma około 5 lat. Pewnie jak znajdę chwilę to coś z nimi zrobię ale póki co czekanie nic nie dało :)

O_o

@up, ja pisałem do osoby, która pisała coś o samoodnawialnych się filtrach ręcznych za linki ;)

co do zaplecza to jest ok, nie ma wjazdu do niego nikt kto sprawy filtrów rozwiązuje przez zrzekanie się linków :P

- Reklama -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności