Skocz do zawartości

Automatyczne wyjście z filtra

K-ny

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa jest słaba i w zasadzie to nie ma wielkiego pola do manewru. Albo czekasz albo nowa domena bez powielania błędów albo zabawa i usuwanie linków lipnych ręcznie. Katalogi i precle mają to do siebie, że kiedyś na 100% polecą. To najsłabsze zaplecze z możliwych (prywatne ok).

Spaliłem kiedyś klientom ze 4 domeny. 2 z nich odratowałem ale niestety 2 się nie dało. Od tamtej pory wiem, że trzeba umieszczać linki tam gdzie w późniejszym czasie możemy je modyfikować i usuwać. Jeśli linkujesz jak leci to wiedz że za rok lub 2 spotka cię podobny problem. Kwestia aktualizacji algorytmu.

O_o

bo znów coś znajdą np. jakiś wpis w katalogu

idac tym tokiem rozumowania to mozesz czekac w nieskonczonosc.

Czasem rozpatrzenie nie jest przyjmowane bo oprócz tego ze kupowales linki lamiesz wiele innych wskazowek o których już cie nie informuja.

Osobiście mam kilka tak przystamowanych stron, że filtr trzyma około 5 lat. Pewnie jak znajdę chwilę to coś z nimi zrobię ale póki co czekanie nic nie dało :)

Dzięki, właśnie na podobną odpowiedź czekałem, 5 lat to już za długo więc trzeba dalej usuwać podejrzane linki. Wiele linków pochodziło z zaplecza i możliwe, że ktoś je pod......ił.

Co ciekawe niemal za każdym razem jak otrzymuję odpowiedź na RR dostaję maila z propozycją reklamy i kuponem AdWords. Tym razem nie dostałem maila, ale w czwartek dzwonił pracownik G. z propozycją utworzenia kampanii AdWords. Tak podejrzewałem, że za 1-3 dni później przyjdzie odpowiedź na RR ;) .. no i przyszła. Tak jak zawsze wysyłali przykładowe nienaturalne linki - 3, tak teraz były - 2, już pewnie nie mają się do czego za bardzo doczepić, ale nie chcą popuścić.

seoodkurzacz to badziew

Seo odkurzacz pomaga w analizie, każde tego typu narzędzie tylko wspomaga, nic nie jest w stanie zastąpić człowieka w procesie analizy, a tym bardziej LinkDetox i inne podobne narzędzia, które wg. własnego algo dodam że błędnie skonstruowanego oceniają toksyczność. Odkurzacz może oceniać toksyczność na podstawie zdefiniowanych przez seowca parametrów oraz własnych list z toksycznymi miejscówkami.

Nie sugeruj się tym co podaje ci google.

Nie zawsze to co Google podaje jest faktycznie szkodliwe, bo jak inaczej wytłumaczyć podawanie linków nofollow w katalogach jako przykładów? Liczy się schemat linkowania i nic więcej. Jeśli podali ci link z "tutaj" wskazują na schemat, całą grupę miejscówek, nie znam szczegółów z Twojego przypadku więc konkretów powiedzieć nie mogę.

Strona ladnie siadla, a po miesiacu filtr.

Zależy od tempa indeksacji i aktualnego profilu, filtr możesz dostać nawet po paru dniach od linkowania jeśli profil linków linkowanej domeny jest słaby i przy użyciu odpowiednich miejscówek tzw. oflagowanych jak słusznie zauważyłeś. Statystycznie z tego co odfiltrowywałem do dzisiaj są grupy stron, które ładnie filtrują domeny, szczególnie te młodziutkie stażem, blogi satelitki w testach padały jak muchy stąd wiem, że Google niektóre miejscówki od dawna ma oflagowane. Inaczej mówiąc, jak do nich dodajesz stronę od razu wystawiasz się do odstrzału. Doskonale tutaj za przykład nadawały się stare listy z Publikera, których użycie wręcz schematycznie prowadziło do zafiltrowania stron. Teraz już na szczęście z domyślnej listy większość domen poszło w las, ale wciąż w sieci krążą listy, które lepiej omijać szerokim łukiem. Cóż... amatorzy darmowych list z pewnością przekonali się na własnych tyłkach jak działają :)

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Mi kiedyś odpuściło po roku ( filtr za bardzo mały box z płatnymi reklamami), ale to było na samym początku kiedy Google zaczynało dopiero karać za takie rzeczy. Nie było wtedy tak zwanych złych linków, narzędzi typu odkurzacz, itp., ani powiadomień w WBT. Ściągnąłem reklamy natychmiast, a filtr trzymał rok czasu. W sumie wykończył produkt (software) który na stronie był prezentowany. Niie chciało mi się już ciągnąć projektu, ani wracać do niego, kiedy filtr odpuścił i na dość konkurencyne hasła wróciłem do top 10. Po kolejnym pół roku odpuściłem sobie domenę, a miała wtedy PR6 (kiedy PR jeszcze wiele znaczył).

Sorry, nie odpowiadam na PMy

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności