Skocz do zawartości

Fresh Scraper - codziennie świeże adresy dla SEO

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

@MKucinski - to jakiś mega słaby wynik... Chyba, że nie robiłeś weryfikacji i nie wiesz ile jest tych linków faktycznie. Ja ściągnąłem bazę jaka była na wstępie we Fresh Scrape'rze (wtedy co było za darmo, bo konta nie mam) i teraz puściłem ją 2 dni temu to na tej starej bazie mam samych artykułów 6K zweryfikowanych - w tym 90% to K2. Ogólnie Zwerfikowanych dodań mam powyżej 13K, ale jeszcze tego nie przeleciałem SB dla dodatkowej weryfikacji.

Lecę 80 wątków + CB, recaptcha nie podłączona, platformy większość zaznaczonych ale nie wszystkie, GSA ustawione standardowo - bez żadnych modów.

Jakbyś okazwłoka chciał to mogę przelecieć tę nowa bazę - tylko chwilę to potrwa bo mam średniawego VPSa ;)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@lixe - No ale liczę wszystko, bo tak jak widzę podał MKucinski - jest lista z harvestu i określamy ile jest z niej jakichkolwiek linków z GSA.

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Carnagge: projekt ustawiony normalnie. Weryfikacja automatyczna. VPS w hostamus SSD #1. Prywatne proxy + własny email, pół listy testowane na wersji 9.72, drugie pół 9.73. Wiem jak używać GSA, nie sądzę żebym jakiś błąd popełnił, bo zwyczajnie zduplikowałem mój standardowy projekt do testowania harvestów + na wszelki wypadek usunąłem historię. Więc różni się u nas tylko liczba wątków, ale jak piszesz - masz pewnie słabszego VPSa + to był jedyny uruchomiony projekt.

Nie wiem jeszcze jakie zmienne mogą wpłynąć na różnice w ilości. Nie zauważyłem ostatnio jakiś spadków skuteczności GSA, może to bug związany z identyfikacją captchy na 9.72, chociaż jak patrzyłem co się dzieje, to rozwiązywał swoje poprawnie.

Właśnie dlatego nie ma sensu weryfikacji zbieranych list. Jeden uciągnie na tej samej liście 1.7k, drugi 2.5k, inny więcej lub mniej.

Tak czy siak widać, że baza jest warta swojej ceny. Często do bazy wpadają też niezaspamowane świeżynki.

Jednak na tej najnowszej bazie mam taki sam niemal wynik jak MKucinski - dodane do 2609 miejsc.

Dziwne bo ona chyba powinna zawierać w sobie te stare adresy, a tam tak jak pisałem dodało do ok. 5000 samych K2.

• 2 tygodnie później...

Możliwe, że niektóre adresy poodpadały (np. zostały dodatkowo zabezpieczone). Im dłużej adres leży w bazie, tym mniejsza szansa że uda się do niego dodać wpis.

Dlatego warto jechać bazę na bieżąco. Jest duża szansa że założony link zostanie, a nowych nie będzie się dało już umieszczać. Takie linki wiadomo są więcej warte.

• 4 miesiące temu...

Od dzisiaj do końca następnego miesiąca obniżka do 30 zł netto / mc. Rabat naliczany na fakturze.

• 4 tygodnie później...

Właśnie FreshScraper został zaktualizowany, teraz będzie zbierał jeszcze więcej adresów. Doszły jeszcze skrypty:

Wikis - tu bez podziału na konkretne skrypty wiki

Profile - podobnie jak wyżej

GuestBooks - tak jak wyżej

Redirects - strony przekierowujące i whois

Shorteners - skracacze linków

Elgg - wiadomo

Ogólnie teraz będzie przynajmniej kilka razy więcej adresów dziennie w bazie - przynajmniej mam taką nadzieję - wyjaśni się wszystkow najbliższych dniach.

W nowym tygodniu zostanie dorobiony eksport samych urli (np do gsa).

Wygląda na to, że dziennie będzie to około 20 tysięcy adresów. Czyli na miesiąc zbierze się około pół miliona adresów, czyli tyle co dotychczas od powstania systemu (pół roku mniej więcej).

• 3 tygodnie później...

Dodana została opcja tworzenia własnych grup skryptów (każdy użytkownik może utworzyć maksymalnie 5).

Przypominam, że do końca września jest rabat: koszt za miesiąc korzystania to teraz 30 zł netto.

• 1 miesiąc temu...

Ok, uzupełnione, od jutra powinno zbierać dla nowych skryptów - gdyby brakowało jeszcze jakichś dajcie znać, bo sam nie używam xneolinksa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności