Skocz do zawartości

Fresh Scraper - codziennie świeże adresy dla SEO

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

@MaxPan cały czas powtarza, że standard to prawie zawsze wersja przejściowa :)

Ideą tej darmowej bazy jest pokazanie, że FreshScraper jest wart swojej ceny, może się o tym przekonać każdy :D

Co do darmowej bazy - ma ją każdy, kto się zarejestruje, lepiej byłoby Ci wykupić dostęp i działać na tych, do których nie mają dostępu wszyscy zarejestrowani. A najlepiej korzystać na świeżo z zebranych list (np. raz dziennie puszczać projekt na zebrane listy).

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja jak sie wyrobię dam oka parę pomysłów jak to uskutecznić, co do standard to racja jechać wersja standard harwest to bardzo długa sprawa i w tym przypadku nie ma sensu bo to 3 watki w trybie przeglądarki..

• 2 tygodnie później...

Czy ktoś z użytkowników robił ostatnio test skuteczności w GSA i ewentualnie Xneolinks (w sensie puszczenia projektu na całą bazę freshscrapera)?

W tej bazie jest duży śmietnik i testowanie jej za pomocą Xneo, to strata czasu i zasobów.

Odsiejcie ją po url-lach, live linkach i trochę się polepszy.

Surówka nie nadaje się do Xneo!

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

OK, czyli skuteczność dla Xneolinksa ma wciąż ponad dwa procent, co daje na całej bazie obecnie ponad 3500 wpisów dla XneoLinks. Trudno, nic na to nie poradzimy że Xneo jest tak wolny. Jednym słowem Ci użytkownicy, którzy nie są w stanie przeorać większych baz są zmuszeni do korzystania z domyślnej bazy Xneolinks, ewentualnie do kupowania od innych użytkowników sprawdzonych list. No, rozwiązaniem może być oczywiście to: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/207881-fresh-scraper-codziennie-swieze-adresy-dla-seo/?p=1410540

Testował ktoś może bazę z GSA? Mogę ewentualnie dostarczyć obecną bazę w zamian za podzielenie się wynikiem z GSA. Jak coś to priv proszę.

@Iguana - bardzo bardzo cienko nic nikomu nie mówi. 2% dla jednego może być bardzo bardzo cienko, a dla innego 10%.

PS. 2% to około 80 nowych miejscówek dziennie.

Myślę, że 2% to jest bardzo ok - pomijając oczywiście tempo odsiewania przez Xneo faktycznie.

Chociaż po cichu liczyłem na właśnie wynik w okolicach 10% :crazy:

Ale tak jak Mariusz napisał, wskazane jest obrobić świeżyzne wstępnie innymi metodami.

Mimo wszystko oka, za tą cenę gdybyś się zastanawiał :D - taka skuteczność, sumienie programisty możesz mieć czyste a nawet zadowolone :good::brawa: Cały czas, mnóstwo czasu i zasobów sprz jest zaoszczędzone...

ricco-banner.png

Właśnie dostałem zgłoszenie do przetestowania bazy z GSA od znanego użytkownika forum - prawdopodobnie dziś, jutro będzie wynik.

Lista przetestowana:

200 wątków, 90 sec timeout, 8 prób rozwiązania CB - i tylko CB, bez łamania recaptchy (której jest sporo). Na takiej konfiguracji GSA dodało do 2528 miejsc (+ ponad 4k submitted, ale tej liczby niestety nie zapisałem, a już puściłem kolejny projekt)

No na tę listę do GSA, oka wysłał mi przypadkiem listę całą, więc na 120k adresów, ale część jak rozumiem nie obsługiwana przez program. Sporo na pewno odpadło przez rekapcie, ale jak ktoś na co dzień używa CB+rekapcie, to mniej-więcej wie ile powinno być adresów więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności