Skocz do zawartości

Warto linkować ze stopki stron klientów ?

stania.info

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zajmuję się tworzeniem stron www, do tej pory moje SEO ograniczało się do poprawnej optymalizacji strony (title, h1, strong)

Mam pytanie czy warto w stopce zrealizowanych stron zostawiać linka z anchorem typu:

Projekt strony: [link do mnie] Tworzenie stron www Podlaskie [/link], czytając te forum przeczytałem, że można dostać filtr, czy takie linki dawać nofollow? czy linkować bez anchora ?

Pozdrawiam,

Marcin

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

Warto linkować bo:

a)Wiele osób trafia później do wykonawcy bo mu się strona spodobała, dzięki czemu masz darmową reklamę

b)link to link

A to czy to będzie anchor czy adres, zależy od Ciebie, ja bym dawał na początek sam adres strony, gdyż są to linki site wide i łatwo o karę za anchora z site wide, jeśli będzie ich stosunkowo dużo.

Wielkie dzięki za praktyczną radę !

Nie zakładając noiwego tematu.

Robiłem 2 lokalne serwisy (lokalne dot. mojego miasta) 1. Urzędu miasta, 2. Społecznościowego - aktualności ...itp

Jak rozumiem warto dodać w tych serwisach np w sidebarze linka do mnie teraz pytanie

czy z anchorem:

• tekstowy link z anchorem słowami kluczowymi
  • baner z altem słowami kluczowymi.

Dzięki.

Linkuj z głową, jak pisałem wcześniej dużo linków site wide z anchorem = filtr gwarantowany, linkami site wide z anchorami to topy się robiło jakieś 6-10 lat temu, w ostatnich latach google jest strasznie czułe na ich punkcie i jak za dużo masz linków site wide z anchorem to trafiasz na dywanik.

Dzięki,

W takim razie jakaś rada jak wykorzystać te 2 lokalne serwisy (mają odwiedziny ok 1 tyś UU /dziennie) chciałbym zrobić z nich jakiś użytek.

Z drugiej strony jeśli nie linkować z anchorem to w jaki sposób umieszczać linki na strtonach do których mam dostęp i za pozwoleniem bezproblemowo mógłbym umieścić link.

Przepraszam za głupie pytania, ale jakoś wcześniej nie interesowałem się tematem

Chyba oczekujesz gotowej recepty, umieść link na stronie xyz.pl z anchorem takim i takim, na stronie xtq.pl z anchorem blabla - niestety takich rad od nas nie dostaniesz, trzeba ruszyć głową i znaleźć złoty środek linkowania. Dostałeś już parę rad, teraz pora na Ciebie, abyś wcielił je odpowiednio w życie.

Najlepiej linkuj tak żeby to bardziej przypominało reklamę niż pozycjonowanie. Na pewno nie powtarzaj cały czas tego samego schematu i anchorów.

PS. Link site wide z anchorem zwiększa ryzyko filtra ale niektóre serwisy udostępniające darmowe templatki w zamian za link w stopce (najczęściej z tym samym anchorem) mają się całkiem dobrze.

zakładałem multikonta

Mam pytanie czy warto w stopce zrealizowanych stron zostawiać linka z anchorem typu:

Projekt strony: [link do mnie] Tworzenie stron www Podlaskie [/link], czytając te forum przeczytałem, że można dostać filtr, czy takie linki dawać nofollow? czy linkować bez anchora ?

Po prostu nie kombinuj zbytnio z anchorami. Wstawianie linków autorskich na stworzonych przez Ciebie stronach jest jak najbardziej naturalnym zachowaniem i nie widzę potrzeby oznaczania tych linków jako nofollow. Ale jak będzie ewidentnie widać, że próbujesz te linki wykorzystać do wzmocnienia pozycji dla komercyjnych fraz, to faktycznie prędzej czy później mogą być z tego problemy, jeśli takich stron z linkami jest sporo.

Jak rozumiem warto dodać w tych serwisach np w sidebarze linka do mnie teraz pytanie

czy z anchorem:

tekstowy link z anchorem słowami kluczowymi
baner z altem słowami kluczowymi.

Raz tak, raz tak. A anchory możesz łączyć, tj. dać zarówno pozycjonowaną frazę "tworzenie stron", jak i nazwę firmy. Ale jednak częściej zalecałabym wykorzystywać samą nazwę firmy. Pamiętaj, że linki brandowe też wzmacniają Twoją domenę, dzięki czemu każdy kolejny link mocniej odbije się na pozycjach na linkowane frazy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności