Skocz do zawartości

rynek zagraniczny

gleak

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie na rozgrzewkę;> Czy pozycjonując domenę posiadającą półroczny status przy wykorzystaniu domen 5, 6 letnich mogę spodziewać się lepszych wyników od konkurencji, która 6 letnią domenę pozycjonuje przy wykorzystaniu domen młodych? Pytam tutaj o ocenę stanu początkowego, bo jak wiemy motywem przewodnim forum jest cierpliwość i solidna praca:>

Śledząc od prawie 2 miesięcy strony zagraniczne dla różnych contentów odnoszę wrażenie jakoby nasi zachodni i amerykańscy koledzy zaniechali sam fakt pozycjonowania na rzecz kupna linków od serwisów, które posiadają wysoki PR. Chciałem zapytać czy odnosicie podobne wrażenie czy też unika mi coś ważnego na co powinienem zwrócić uwagę?

Dzięki z góry za podpowiedzi.

Pozdrawiam.

Nie wydaje mnie się aby Tobie cos umykało...

Kupowanie linkow moze byc spowodowane tym, ze taką metodą uzyskują link na starszej domenie i nie muszą czekać miesiącami / latami aż własne zaplecze sie zestarzeje i nabierze 'mocy'.

Kupowanie linków zawsze było, jest i bedzie.

...zaniechali sam fakt pozycjonowania na rzecz kupna linków...

Nie bardzo rozumiem "zaniechanie pozycjonowania" bo niby czym jest kupowanie linków !? kupowanie linków jest (może być) jedną z technik pozycjonerskich a na dokładkę kupione na portalach o sporym ruchu może dodatkowo ściągnąć wiekszą liczbę userow.

Użyłem tutaj takiego sformułowania dlatego, iż nie mogę doszukać się szczególnie na rynku amerykańskim innej formy pozycjonowania stron internetowych (tutaj możliwe, iż należałoby zacieśnić rozważania do witryn dla celów biznesowych średniego pułapu czyli pośrednicy, młode wybijające się firmy itp.) niż kupno linków, a co za tym idzie zaniedbywane jest szeroko pojęte pozycjonowanie.

Jeżeli takie zachowanie jest główną metodą pozycjonowania, to wydawać by się mogło, iż rynek konkurencji jest w stanie w bardzo wąskim okresie czasu zareagować na zmiany.

Stąd też moje pytanie bo być może jestem w błędzie i być może coś mi umyka.

Pozdrawiam.

Trudno jest mi szczegółowo analizować rynek zachodniej 'konkurencji' - musisz poczekać na innych - popadłbym w nieptrzebną polemikę...

[edytka]

Natomiast wracając do pytania ogólnego - odnośnie pozycjonowania przy pomocy linków ze starszych domen - jak najbardziej wiek zaplecza ma znaczenie - ale nie licz na to, ze ktokolwiek bedzie w stanie napisać ze link z domeny x-letniej to iles tam linków z domeny młodej. Poprostu zbyt dużo czynników wpływa na 'siłe' linku by dało sie ustalić taki czy inny stosunek siły linków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności