Skocz do zawartości

Jaki schemat URL

Rekomendowane odpowiedzi

Dla ceneo jest specyficznie bo indeksuje też TELEWIZORY SAMSUNG 42 CALE WARSZAWA

Popatrz uważnie, bo ja widzę, że ceneo zaindeksuje każdy filtr z osobna i razem, ile byś ich nie dodał.

Ja akurat podawałam przykład czajników elektrycznych. I tak ceneo zaindeksuje z róźnym canonicalem każdy filtr.

moze być np. czajnik elektryczny, phillips, 1.7 litra, srebrny, Warszawa, wg oceny, strona x.

Nieważne czy 1 filtr czy 10. Każdy zestaw jest indeksowany z osobna i z innym canonicalem.

U nich po prostu chyba nie ma "noindex" wcale. A canonical za każdym razem jest inny.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie. Zgred twierdzi, że każdy serwis jest specyficzny. Optymalizujesz go i sprawdzasz, czy to działa prawidłowo. Robisz jak ceneło i też sprawdzasz. Nie ma jednoznacznej metody i stałej na optymalizację. Za dużo zmiennych, żeby jednoznacznie powiedzieć że ma być tak a nie inaczej.

W przypadku sortowania i stronicowania wariantów jest w uj ...

Odpowiadajac na pytanie: nie ma znaczenia jak będą wyglądały URLe dynamiczne - możliwe jest nawet to, że Google samo podejmie decyzję o ich nieindeksowaniu i wyindeksuje je - takie przypadki też mam.

Ale jeszcze nie widziałem żeby robić noindex - to imho będzie strzał w kolano bo leci linkowanie wewnetrzne.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności