Skocz do zawartości

Problem z nowa domena

Kotalski

Rekomendowane odpowiedzi

żałosne po prostu, że nikt nie reaguje na tak debilne odpowiedzi. Przecież widać, że autor totalnie nie ogarnia tematu, no ale można sobie popisać i zrobić zlewkę

Wracając do tematu

Kotalski - mylisz wszystko... nie wiesz nic:/

po 1)

"strona nie jest wykrywalna przez google"............. Tobie chodzi o pozycje, a większość (i słusznie, bo tak to napisałeś) skupiła się na indeksie google... więc Twoją strone google doskonale wykryło

wpisz sobie w wyszukiwarce google

"site:https://www.domwgorach.org"

i zobaczysz, że strona jest ZAINDEKSOWANA

Po 2)

to co napisał wyżej nasz nowy członek loży szyderców Konik (bo jakby napisał dokładnie o co chodzi to pewnie by mu palce odpadły, no ale widać uczył się tu u najlepszych)

Twoja strona jest dostępna/widoczna dla google pod 3 wersjami adresu... sam sobie tworzysz tzw. DC czyli tworzysz kopie strony/treści - to podstawy optymalizacji

https://domwgorach.org/
https://www.domwgorach.org/
https://domwgorach.org/index.php

Musisz zdecydować się na 1 wersję (w tym przypadku już chyba z www. bo tak się zaindeksowało w google) bo dla google to 3 różne adresy. Robi się to w pliku htaccess na serwerze (poszukaj o przekierowaniach 301 z www na bez www lub odwrotnie, jak tam sobie zdecydujesz).

Po 3) nie baw sie w ręczne sprawdzanie po frazach gdzie jest Twoja strona, tylko załóż sobie konto przykładowo na webpozycja.pl czy co tam ktoś innego poleci, pare fraz będziesz mógł sobie monitorować za darmo i wtedy określisz na jakich pozycjach jest Twoja strona. I będziesz mógł sobie działać zarówno przy optymalizacji jak i pozyskiwać linki i obserwować wyniki swojej pracy:]

Czytaj dział dla początkujących:)

to co napisał wyżej nasz nowy członek loży szyderców Konik (bo jakby napisał dokładnie o co chodzi to pewnie by mu palce odpadły, no ale widać uczył się tu u najlepszych)

Dziękuję za uznanie i włączenie do elitarnego grona. Określeniem "debilne odpowiedzi" sam wystawiasz wyłącznie sobie świadectwo.

Mam kompletnie odmienne podejście do Twojego, uważam że osoba, która chce samodzielnie wypozycjonować stricte komercyjną stronę powinna włożyć w to swój wysiłek i czas a to co napisałem jest więcej niż wystarczającą wskazówką.

Zauważ, że coraz więcej jest zakładanych tematów z roszczeniowym podejściem ich właścicieli, którzy chcą szybko i za darmo wypozycjonowanać swoje komercyjne strony a o pozycjonerach opinię mają właśnie taką:

Wiem że pozycjonerzy uwielbiają przed klientami pokazywać tą liczbę która nie ma żadnego znaczenia no ale tutaj to bez sensu.

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

ta "roszczeniowa osoba" o_O pytała o rzeczy, które są podstawami... siedzisz tu cały niemalże dzień i tracisz w takich tematach czas i swój i osoby pytającej. Wystarczyło na samym początku napisać co i jak i już, po krzyku, nie widzę tutaj niczego co byłoby przegięciem ze strony autora tego tematu. Widzę natomiast dużo kont początkujących z 5-10 postami i nigdy już tutaj nie wracających.

A źle napisał o tej LICZBIE?:) czyż nie jest tak jak napisał?:)

Możesz mieć swoje zdanie, wszystko ok, ale zamiast robić sobie w temacie polewkę i pokazywać innym (nowym), że nie warto tu o cokolwiek pytać, to mogłeś napisać autorowi właśnie tą swoją uwagę

"uważam że osoba, która chce samodzielnie wypozycjonować stricte komercyjną stronę powinna włożyć w to swój wysiłek i czas"

dodać może jeszcze, że powinien poczytać o podstawach optymalizacji i TYLE

i byłbyś rozgrzeszony i nie musiałbyś tracić swojego cennego czasu na ten temat, post zaliczony, jakaś tam podpowiedź rzucona, z SENSEM i nawet motywacją. A tak jeden z drugim klepie posty na zasadzie, który będzie bardziej elo.

Lepiej ominąć z daleka taki temat jeśli widzisz postawę, której nie akceptujesz niż robić durnia z autora tego tematu Koniku:)

Krótko:

1) moja ocena tematu i forma pomocy jest zupełnie inna

2) będę udzielał się tutaj wg własnego uznania ograniczonego jedynie regulaminem/ ewentualną interwencją moderatorów/admina.

3) szczęśliwi czasu nie liczą :)

4) "debilne tematy" "robić durnia" Naprawdę to chciałeś napisać ?

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

1) moja ocena tematu i forma pomocy jest zupełnie inna

Twoich wypocin pomocą nazwać nie można, myślałem że tylko mi rzuciłeś się w oczy swoimi durnymi postami.

2) będę udzielał się tutaj wg własnego uznania ograniczonego jedynie regulaminem/ ewentualną interwencją moderatorów/admina.

W takim razie baw się dalej, póki z piaskownicy nie wygonią albo mama na obiad nie zawoła.

@mushroomH Tak to już w życiu bywa, że nie wszystkim podoba się to samo i dobrze. Twoje posty też nie budzą mojego zachwytu, ale daleki jestem od nazywania ich "durnymi". Co do piaskownicy to każdy w moim wieku lubi jak się go odmładza, traktuję to jako komplement.

Widze że na tym forum nic sie nie zmieniło :D Miałem konto kiedyś tutaj niestety dawno jakieś 3 lata temu i było podobnie dużo pozycjonerów którzy pisali byle co żeby nabić sobie posty i tylko nieliczni którzy naprawdę gdy mają czas chcą pomóc. Co do mojego zdania o pozycjonerach, nikogo tutaj nie obraziłem ale się na tym znam bo przechodziłem przez niejednego psełdopozycjonera który obiecywał, że za 300zł / miesiac będę miał super stronę w topach i w ogóle... Niestety rzeczywistość bywa okrutna, nie muszę mówić, że ani pieniędzy ani wyników nie widziałem... Niestety Ci prawdziwi pozycjoneży nie mieli czasu na moja marna stronę co się nie dziwie bo mieli zlecenia od firm które płaciły krocie. Dlatego pewnego dnia postanowiłem sam się zabrać za reklamę i wychodzi mi to bardzo dobrze, niestety tak jak w poprzedniej stronie popełniłem błąd (nie sprawdziłem historii domeny i okazało sie że był na niej wcześniej jakiś marny katalog i przy tej stronie zaczynam od początku ale bogatszy o doświadczenie. Więc to nie jest z mojej pazerności że nie chce komuś dać zarobić bo wolał bym komuś dać i zarobić więcej ale realia są jakie są.

Drewniany domek w Rabce Zdrój do wynajęcia https://www.domekwrabce.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności