Skocz do zawartości

Artykuły z wygasłych domen

kmirek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie artykułów z domen wygasłych, jak działa tutaj prawo autorskie?
Serwis wyindeksowany, domena nie działa co z takimi artykułami czy można ich użyć?

Szukasz miejsca na odpoczynek sprawdź co znajdziesz w Gródku nad Dunajcem na:  domki-grodek.pl

Materiały edukacyjne korepetycjenowysacz.edu.pl naprawa komputerów, dyski twarde, arytmetyka komputera.

jak działa tutaj prawo autorskie?
Cały czas tak samo. To, że dany tekst nie jest wykorzystywany "online" nie oznacza, że stał się publiczny.

Podobnie jak samochód w garażu nadal ma tego samego właściciela, co ten sam stojący na ulicy.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

jak działa tutaj prawo autorskie?

Autorskie prawa majątkowe są ograniczone w czasie, i trwają:

przez cały czas życia twórcy i 70 lat po jego śmierci;
jeżeli twórca nie jest znany – 70 lat od daty pierwszego rozpowszechnienia utworu.
Jeżeli z mocy ustawy autorskie prawa majątkowe przysługują innej osobie niż twórca:
70 lat liczy się od daty rozpowszechnienia utworu;
gdy utwór nie został rozpowszechniony – 70 lat od daty ustalenia utworu;

https://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_autorskie

nihil fit sine causa

Brakuje jeszcze jakiegoś społecznika, który by to prawo egzekwował.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Z takim contentem to raczej daleko nie zajedziesz.

Co racja to racja, muszę potwierdzić. Zajechał niedaleko, sam widziałem. Tam zaraz blisko w sumie, TOP czy jakoś to się tam nazywa.

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności