Skocz do zawartości

Pozycjonowanie sklepiku - jaką firmę wybrać ?

AniaZa

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie miałem to pisać, jeśli masz konkurentów, najlepiej takich którzy już na rynku trochę działają, zobacz jak oni to robią. Jakie mają kategorie, co mają w <title>, może używają meta tagów <keywords>, tam też czasami można coś znaleźć. Najlepsze są duże e-commerce. Tam idzie dużo hajsu na badania użyteczności i czasami przy doborze słów kluczowych i tworzeniu menu, kategorii używa się sortowania kart z użytkownikami, Mają wtedy pewność że wybrane frazy są akurat tymi które są używane przez potencjalnych klientów.

SERP (Search Engine Results Page) - wyniki wyszukiwania np. pierwasze TOP10.

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wracając do tematu. Czy ktoś byłby taki miły i powiedział mi dwa słowa odnośnie doboru słów kluczowych ? Na czym się skupić ? Jakie są ewentualne ślepe zaułki i czego się wystrzegać ?

Pisałaś o Google Keyword Plannerze i od niego zacznijcie,

sprawdźcie czy słowa kluczowe jakie wam przychodzą do głowy w ogóle ktoś w wyszukiwarkę wpisuje i w jakich ilościach...

wybierzcie słowa, na które są zapytania, a GKP określa ich konkurencyjność jako niską lub średnią,

tak samo sprawdzajcie frazy jakie zaproponuje ewentualnie wybrana firma do pozycjonowania... przynajmniej nie dacie się oszukać na wysokie pozycje na frazy, których nikt nie szuka...

fajnie, że zgłębiacie temat, wiedza to podstawa, żeby nie dać się naciągnąć wszelkiej maści popaprańcom, ale nie oszukujmy się... same tego nie zrobicie... zgłębienie wiedzy i dzięki niej optymalizacja i wypozycjonowanie się na long tail może wam zająć tyle czasu, że już będzie po biznesie, dlatego życzę dużo szczęścia (serio) w znalezieniu uczciwej firmy (bo jeśli nie macie jeszcze znacznej wiedzy w temacie lub znajomych, którzy mogliby wiarygodnie polecić uczciwą firmę to chyba tylko na szczęście można liczyć ;) ) no i druga sprawa to finanse - porządne (dające efekty) pozycjonowanie kosztuje i pewnie będzie kosztować co raz więcej, więc niestety trzeba zainwestować

antydeska.pl - drewniana elewacja bez impregnacji i konserwacji, :o  a jeśli szukasz modnych i stylowych butów to polecam sklep: brooman.pl

ale nie oszukujmy się... same tego nie zrobicie
To nie operacja na otwartym sercu, by "nie mogły tego zrobić same" ...

zgłębienie wiedzy i dzięki niej optymalizacja i wypozycjonowanie się na long tail może wam zająć tyle czasu, że już będzie po biznesie,
Nonsens !

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

kwestia na co będzie się porywała, raczej na -odzież dziecięca, czy podobne hasła pewnie sama się nie wbije, ale, prostsze frazy i owszem są do ogarnięcia samemu, wiadomo że polar reima ... nie szuka 10K użytkowników ale tego szukają naprawdę zainteresowani. Ja na początek skupiłbym się na dobrej szeptance, po różnych forach dla młodych mam, oczywiście wszystko z umiarem i z głową aby wyglądało to możliwie jak najbardziej naturalnie

Oddając samochód do mechanika pojedziesz do kolejnego sprawdzić tego pierwszego < pytanie retoryczne> ...

Bardzo nietrafiony przykład. Wśród mechaników jest tyle partaczy, że szkoda gadać. Dlatego też zazwyczaj do mechanika/warsztatu trafiamy z polecenia. Łatwiej jest trafić do mechanika z polecenia, ponieważ prawie każdy nasz znajomy w dzisiejszych czasach ma auto. Z całą pewnością nie każdy wśród naszych znajomych ma swój własny biznes, stronę do wypozycjonowania i dylemat pod tytułem skąd wziąć dobrego seowca.

CO JESZCZE ? Klient "aptekarz" OT IMHO i jest takie - jak najdalej od tego typu klientów ...

Napisałem to w przypadku rozliczenia abonament + wynik. Chcesz powiedzieć, że płacąc kilkaset zł miesięcznie abonamentu klient ma się zamknąć i o nic nie dopytywać? Morda w kubeł i płać? Klient którego biznes zależy od ilości ruchu na stronie ma w ciemno zaufać i nie zadawać pytań?

Bardzo bym chciał znaleźć się w sytuacji, w której mam pełne zaufanie do fachowca i wiem że dobrze i rzetelnie robi swoją robotę.

Cytat z z art który był już wcześniej w wątku podlinkowany (ja nie mogę jeszcze wrzucić linki z racji małej ilości postów)

Brak raportów

Podstawowym prawem klienta firmy SEO jest pełny wgląd w wykonywaną pracę. Pozycjonowanie to nie usługa magiczna, a jeśli ktoś to tak przedstawia, to powinno nas to zastanowić. Dopytujmy przede wszystkim o:

- źródło pochodzenia linków,

- listę pozycjonowanych fraz,

- wykres ruchu organicznego z narzędzia monitorującego (np. Google Analytics),

- wzmianki w branżowej prasie na temat naszej strony,

- współpracę z blogerami.-

Czy może Mion jesteś magikiem?

Bardzo nietrafiony przykład.
Bardzo trafny przyklad tylko ty go przeinaczyłeś.

hcesz powiedzieć, że płacąc kilkaset zł miesięcznie abonamentu klient ma się zamknąć i o nic nie dopytywać?
Dokładnie tak jak piszesz ! Płacąc kilka tysięcy, to owszem...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Mion twierdzisz, że 2 osoby, w krótkim czasie, z praktycznie zerową wiedzą wypozycjonują samodzielnie sklep z ubrankami dziecięcymi na tyle fraz z LT, żeby zdobyć spory ruch i jeszcze przekuć go w sprzedaż? szczerze wątpię... myślę, że bez wsparcia prędzej będzie po biznesie... myślę nawet, że osoby, które zaczynają teraz nie mają większych szans również na rentowny handel przez allegro, a co dopiero wypozycjonowanie sklepu wśród imo silnej konkurencji...

jeśli byłaby to jakaś nisza, lub startowałyby przy mniejszej konkurencji to pewnie nie napisałbym, że 'nie zrobią tego same' jednak w przypadku ubranek dla dzieci w to nie wierzę...

pamiętajmy też jak zaczął się ten topic:

a ja chciałabym zorganizować marketing. Niestety muszę przyznać, że kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać.

dalej twierdzę, że nie dadzą rady same, jednak podejście do tematu AniaZa ma według mnie co najmniej odpowiednie :)

antydeska.pl - drewniana elewacja bez impregnacji i konserwacji, :o  a jeśli szukasz modnych i stylowych butów to polecam sklep: brooman.pl

bez wsparcia prędzej będzie po biznesie

jednak podejście do tematu AniaZa ma według mnie co najmniej odpowiednie

Kawał dobrej roboty! Zasiać niepewność, okazać troskę, ale i podziw. Teraz oferta na priv ma wielkie szanse ! :P

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

w krótkim czasie, [..] żeby zdobyć spory ruch i jeszcze przekuć go w sprzedaż? [..] które zaczynają teraz nie mają większych szans również na rentowny handel przez allegro
Może zacznijmy od tego, że jak by nie miały biznes planu nie dostały by dotacji. Nie wiem z jakiej grupy cenowej są to ubranka i jaki target odbiorców itd,,, ale pisanie, że "nie mają szans" jest bardzo subiektywne.
Niestety muszę przyznać, że kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać.
Jest takie powiedzenie "Nie od razu Kraków zbudowano" jeśli mają firmę w garażu < nie wiem czy kojarzysz przenośnię>, to mają duże szanse

:good:

Konik^Morski chciałby zostać oficjalnie fanem Twoich wypowiedzi na PiO!! :crazy:

Rozpoznajesz z tak zawrotną prędkością co autor posta miał na myśli, autora faktyczne intencje i obnażasz braki w podstawach podstaw wiedzy niczym Tadeusz Sznuk , że nie wyobrażam sobie już tego forum bez Twej aktywności ;)

ricco-banner.png

Chciałabym Was zapytać jakimi kryteriami kierować się przy wyborze firmy oferującej usługę pozycjonowania ?

Moja siostra prowadzi sklepik z odzieżą dla dzieci a ja chciałabym zorganizować marketing. Niestety muszę przyznać, że kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać.

Zapytaj się firmy oferującej pozycjonowanie czy w swoim portfolio maja sklepy internetowe. Dobrze aby miały doświadczenie ze sklepami z branży lub branż pokrewnych.

Jeśli udostępnią swoje portfolio zadzwoń po prostu do właścicieli sklepów i zapytaj czy są zadowoleni z usług.

Jeśli nie udostępnią portfolio olej takich fachowców i szukaj dalej.

Pozycjonowanie sklepu jest jednym z trudniejszych przedsięwzięć. Nie każdy doświadczony pozycjoner temu podoła, ale każdy będzie mówił, że nie ma z tym problemu. Dużo jest ściemniaczy i kombinatorów w branży. Niestety.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zasiać niepewność

raczej realnie ocenić sytuację...

Teraz oferta na priv ma wielkie szanse !

pudło! ale rozumiem, że ciężko coś trafić jak się tylko nabija posty...

EOT

Może zacznijmy od tego, że jak by nie miały biznes planu nie dostały by dotacji.

biznesplany jakie przechodzą przez UP to mogliby pisać licealiści na Podstawach Przedsiębiorczości... uwierz mi, że niejeden 'klepnięty' biznesplan, po którym była dotacja widziałem i takie rzeczy można napisać w godzinę... ale czy będą z nich wynikać rentowne przedsięwzięcia hmmm :hmmm:

chyba to jedno zdanie z pierwszego postu, które z resztą cytowałem powyżej mówi nam o tym, że Panie raczej planu nie mają:

chciałabym zorganizować marketing. Niestety muszę przyznać, że kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać.

jeśli mają firmę w garażu < nie wiem czy kojarzysz przenośnię>, to mają duże szanse

tutaj się poniekąd zgodzę... szaraki < nie wiem czy kojarzysz przenośnię> mogą mieć zdecydowanie łątwiej...

Konik^Morski chciałby zostać oficjalnie fanem Twoich wypowiedzi na PiO!!

Tylko jedno pytanie .... Posłałeś swoją ofertę autorce tematu ? Odpowiesz ?

Żaden problem :D nie czuj się zaatakowany, serio lubię czytać Twoje wypowiedzi ;)

Wysłałem autorce tematu wiadomość, że gdyby długo nie mogła znaleźć sensownego rozwiązania czy wykonawcy, to zapraszam ją do kontaktu - chyba wczoraj czy przedwczoraj nawet. Raz, że znam skutecznych ludzi od poważniejszych przedsięwzięć a dwa, że lokalnie sam jestem skuteczny, pozycjonuję bo mam z tego radochę i frajdę - nie muszę tego robić bynajmniej ze względu na hajs, zarabiam wystarczająco dobrze zupełnie gdzie indziej, żeby nie musieć robić rzeczy, na które nie mam ochoty :)

Mam wkleić PIT'a za 2014 czy dasz wiarę mym słowom? ;)

I CO w związku z tym? :dirol:

ricco-banner.png

Żaden problem nie czuj się zaatakowany, serio lubię czytać Twoje wypowiedzi

A to miło mi. Widać wraz ze @Szlaf i @Tank inaczej to zinterpretowaliśmy :P

A skoro tak, to reszta jest bezprzedmiotowa ;)

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności